Az ország külügyminisztere az ENSZ-ben kijelentette: országa felelős atomhatalom.

Észak-Korea és az USA között pattanásig feszült a viszony, ez pénteken egy durva szájkaratéban nyilvánult meg, amiben Kim Dzsongun szenilisnek, gonosznak nevezte Trumpot, aki lekicsinylően egy Elton John dalból idézve rakétaemberkének titulálta a diktátort.

Szombaton földrengés rázta meg Észak-Koreát, nehéz nem arra gondolni, hogy újabb fegyverkísérletet hajtottak végre. Amerika pedig nehézbombázókat küldött magyar idő szerint este az ország partjaihoz.

Észak-Korea: csak akkor használunk atomot, ha megtámadnak minket

Fotó és nyitókép: MTI/AP

Észak-Korea külügyminisztere magyar idő szerint szombat este beszélt az ENSZ New York-i közgyűlésén.

Észak-Korea felelős atomhatalom, csak akkor használ nukleáris fegyvert, ha támadás éri

- jelentette ki Ri Yong Ho – és nem nevette el magát!

A héten a két politikus egymás országának elpusztításával fenyegetőzött, de úgy tűnik, egyelőre elhalasztották az atomháborút. Észak-Korea, illetve annak külügyminisztere továbbra is állítja: valójában az USA miatt van szükségük atomfegyverekre és nem is állnak fel a fejlesztésekkel és kísérletekkel.

(Reuters)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Mindkét ország atomháborúval és a másik teljes megsemmisítésével fenyegeti egymást – bár az előbbi esetén utóbbi valószínűleg amúgy is bekövetkezne. Egyelőre nem tűnik úgy, hogy a jelenlegi és az eddig alkalmazott metódusok közelebb vinnék az érintetteket a megoldáshoz – ha egyáltalán a háború ki nem robbantása célja bármelyiküknek -, minket pedig a reményhez, hogy talán nem szenved újabb fronton vereséget a békének csúfolt fegyverszünet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.