Az Észak-Koreában börtönbe zárt amerikai diák, Otto Warmbier szülei most először szólaltak meg arról, milyen állapotban érkezett haza fiuk. Donald Trump azt írta: remek interjú volt.

Warmbier egy szállodai propagandaplakát ellopása miatt börtönbe került Phenjanban, majd idén júniusban hazaszállították, napokkal később pedig meghalt. Szülei, Fred és Cindy Warmbier a Foxnak beszéltek a fiú állapotáról. Elmondásuk szerint hazaérkezésekor nem volt kómában, mozgott, de erősen rángatózott, és "nem emberi" hangokat adott ki. Nem hallott, nem látott, a végtagjai teljesen el voltak deformálva, a lábán óriási seb volt, a feje le volt borotválva.

„Szisztematikusan kínozták, és szándékosan megsebesítették”

- mondták a szülők, akik terroristának nevezték az észak-koreai vezetést. Észak-Korea tagadja a vádakat, szerintük a férfi botulizmust kapott a börtönben. Cindy Warmbier arra kérte az amerikaiakat, hogy ne utazzanak Észak-Koreába, mert ezzel csak a phenjani propagandának kedveznek. Igaz, amerikaiakat most már nem is engednek be Észak-Koreába.

Egy helyi lap, a Cincinnati Enquirer ugyanakkor vitatja a szülők állításait. Azt írják, látták a halottkém jelentését, és az alapján ugyan voltak kisebb sebek a férfin, de kínzás nyomait nem lehetett látni. A lap azt írja, a jelentés szerint az oxigénhiány okozta agykárosodásban halt meg.

Donald Trump a műsor után azt írta a Twiterre, remek interjú volt, és Ottót hihetetlenül megkínozták Észak-Koreában.

(BBC, 444)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.