Több mint ötszáz elítélt került szabadlábra Romániában csütörtökön, a börtönbüntetéseket lerövidítő törvény hatályba lépésének napján, és további mintegy másfél ezer szabadulása várható a következő napokban. A büntetés-végrehajtási intézetekből csütörtök éjfélig távozók pontos számát (529) Teodor Toader igazságügyi miniszter tette közzé, hozzáfűzve, hogy őt is "meglepte", milyen sok elítéltet érintett a jogszabály. További 3350 elítélt jogosulttá vált, hogy feltételes szabadlábra helyezését kérvényezze. A román parlament tavasszal fogadta el a túlzsúfolt börtönökben raboskodó elítéltek büntetésének lerövidítéséről szóló törvényt, amely minden elítéltnek harmincnaponként hat nappal lerövidíti a büntetését, ha olyan közös cellában raboskodik, ahol nem jut legalább négy négyzetméter egy rabra, vagy egyéb szempontból "nem megfelelőek" a büntetés-végrehajtás körülményei. Az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) eddig több mint ötszáz romániai panaszosnak ítélt meg...

Forrás: ma.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Magát inkább elnöki kegelembe részerítették csakhogy menjen már máshova,leginkább a magyarokhoz!
silber13
Csak igaza lehet a magyaroknak! Újabb migráns hullám, indul el felénk, bízva a csúti dagadt, echte humánus és humanitárius hippopotamusban!:-))
silber13
@durbincs: Ja? A választ kéretik mellőzni!:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.