Két ember összetűzése okozhatta a pánikot péntek este a londoni Oxford Circus metróállomáson, amelynek kiürítése közben többen megsérültek. A lövöldözésről szóló bejelentések vaklármának bizonyultak.

A brit közlekedési rendőrség szombat hajnalban közzétett két fotót, amelyet az állomás biztonsági kamerái rögzítettek a két férfiről. A közlekedési rendőrség nem gyanúsította meg őket egyértelműen a pánik okozásával, csak annyit fűzött a két felvételhez, hogy a BTP rendőrei "beszélni szeretnének" a képeken látható emberekkel, mivel úgy gondolják, hogy a két férfinak "információi lehetnek" az incidensről és annak körülményeiről.

A londoni rendőrség közölte, hogy első fegyveres egységei nem egészen egy perccel az első telefonhívás vétele után a helyszínen voltak.

Verekedés okozhatta a londoni metró-pánikot

(Illusztráció: Pixabay, CC0)

A hatalmas felfordulással járó incidenst az okozta, hogy az Oxford Circus metróállomáson és a híres londoni bevásárlóutca, az Oxford Street környékén sokan több helyről is lövéseket véltek hallani, és erről rövid idő alatt számos bejelentés érkezett a sürgősségi szolgálatok közös 999-es telefonszámára.

A Scotland Yard közölte, hogy a bejelentések természete miatt a terrorcselekmények esetére kidolgozott műveleti tervnek megfelelően reagált, és ennek alapján vezényelt fegyveres rendőri egységeket is a helyszínre.

A környék sürgősséggel elvégzett átkutatása során a Scotland Yard és a BTP rendőrei mindazonáltal sem sérülteket, sem esetleges elkövetőket nem találtak, és tűzfegyver-használatra sem leltek bizonyítékot.

Ezután a riasztást rövid időn belül lefújták, és az incidens miatt lezárt Oxford Circus és Bond Street metrómegállókat újranyitották.

A londoni mentőszolgálat beszámolója szerint az Oxford Circus metróállomást pánikszerűen elhagyó utasok közül a tülekedésben tizenhatan megsérültek, közülük kilencet vittek kórházba, nyolcat könnyebb, egyet súlyosabb sérülésekkel. További hét sérültet a helyszínen láttak el.

Március óta öt terrorcselekményt követtek el Nagy-Britanniában, a támadásoknak összesen 35 halálos áldozatuk volt. A legsúlyosabb merénylet májusban, egy manchesteri popkoncert helyszínén történt, ahol egy öngyilkos merénylő pokolgépet robbantott, 22 embert, köztük hét gyermeket megölve.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Donáld Tramp
Sz@r lehet állandó pánikba élni... Grat.. Lúzerek :D :P
cikicakk55
@Donáld Tramp: Magyarország sokkal kisebb,így a pánik sem olyan hatalmas,de látni azért,hogy nálunk is működik a rettegés. (Öcsény)
quadrocopter
A francba, megint nem lehet egy jót migráncsozni!
quadrocopter
@cikicakk55: Tedd hozzá, hogy a mesterségesen szított rettegés!
cikicakk55
@quadrocopter: Ez természetes,ezt mindenki tudja aki nem a FideSS mantráját hiszi el

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél