Orbán szerint jól állnak Brüsszelben, Magyarország pedig Európa szárazföldi határait védi. 

A visegrádi négyek csütörtökön arról döntöttek, hogy jelentős pénzügyi támogatást adnak és közreműködést is vállalnak Olaszország megsegítése érdekében, hogy meg tudja védeni tengeri határait, így Európát és Magyarországot is – közölte Orbán Viktor kormányfő Brüsszelben, a visegrádi országokkal tartott tanácskozást követően csütörtökön.

A nyilatkozat a miniszterelnök Facebook-oldalán jelent meg.

Orbán: azon múlik a terrormentes élet, hogy Magyarország meg tudja-e védeni Európa szárazföldi határait

Orbán Viktor Várhelyi Olivér nagykövettel és Havasi Bertalan helyettes államtitkárral

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Orbán Viktor a videóban elmondta,,

mindannyian tudjuk, hogy Magyarország védi Európa szárazföldi határait, a tengeri határokat pedig Olaszországnak kell védenie.

Azon múlik személyes, a nemzeti, a családi biztonság, a gyermekeik jövője, közbiztonsága és terrormentes élete, hogy sikerül-e a magyaroknak a szárazföldön, az olaszoknak a tengeren megvédeni Európa külső határait – tette hozzá.

A miniszterelnök a tanácskozást követően tett nyilatkozatában elmondta, a hozzájárulás segíti az Európai Unió líbiai területen kifejtett erőfeszítéseit, ugyanis a visegrádi országok vezetői arról döntöttek, hogy jelentősen támogatják, és ezzel biztosítják a líbiai határvédelmet is erősítő program második szakaszának teljes körű finanszírozását, és felajánlották együttműködésüket annak végrehajtásához.

A támogatásról az uniós migrációs politika erősítése érdekében döntöttek – tette hozzá.

Azért tettünk így, mert hiszünk az Európai Unió egységében

- fogalmazott a miniszterelnök.

Csütörtökön, az uniós állam- illetve kormányfők csúcstalálkozóját megelőzően tartott V4-es találkozó keretében a tanácskozó vezetők a magyar V4-elnökség koordinálásával a líbiai határvédelem anyagi támogatásáról döntöttek Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Paolo Gentiloni olasz miniszterelnök részvétele mellett.

A nyilatkozat szerint arról határoztak a visegrádi országok vezetői, hogy az európai uniós és más, kétoldalú támogatási programokhoz nyújtott hozzájárulásaikon kívül 35 millió euró (11 milliárd forint) felajánlásával támogatják az olasz kormány által vezetett és az Európai Bizottság együttműködésével létrejövő, a líbiai határok védelmét célzó kezdeményezést.

(MTI)

(Címlapi kép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Juncker megcsókolta két oldalról. Na tényleg ne bacca már meg a világ...
Ennek a rohadéknak meg volt pofája ezt mondani!
"Azért tettünk így, mert hiszünk az Európai Unió egységében"
Ez...ez...már jelzőt se találok...már nem is pávatáncol haenm nem is tudom mit csinál. Egyet tudok, hogy az egész népét hülyének nézi. Ebből olyan másfél millió tapsol is ahhoz hogy hülyének nézi őket és vagyunk mi a több millió akiket szarba se néz, mi sem őt, csak egyenlőre még ő a főni. Remélem nem sokáig...a hazaáruló.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@Eladott Ország: A szennyet nem kimondottan rád gondoltam, de ha így megtaláltad, a tied lehet a dicsőség, hogy az vagy!
Shikari
@vadnarancs: Személyeskedünk migráncs kollegina? Ejnye! Örülj, hogy befogadtunk!
Shikari
@libellle: Valami rendszerváltás és Churchil által a keletnek dobott országok nem rémlenek? A nagy demokraták juttattak bennünket Sztálin kezére! Mit gondoljunk akkor a nyugati mocskokról? Dögöljenek bele a migráncs imádatba. Mi védjük magunkat a betóduló állatoktól! Papírokkal, udvariasan kérhet, de a többinek takarodó van!
libellle
@Shikari: Természetesen absolut nem stimmel amit leirtál. Ellenben ha ez jó igy az "emésztesednek" am legyen. Most viszont élhetnetek demokraciaban és mit választ egy része az orszagodnak, diktaturat.
Shikari
@libellle: Diktatúrában ti éltek ott Merkelisztánban!
kokopelli
@libellle: miért is vitatkozol?...abban a ß@r diktaturában szeretnének a magyarok
százezrei élni,és a gyermekeiknek emberi életet biztosítani! Valami nem stimmel? ;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél