Az Egyesült Államok első emberének megitélése nemzetközi szinten lehangoló. 

A Gallup közvélemény-kutató intézet 134 országban végzett felmérése szerint a megkérdezetteknek csupán 30 százaléka tartja megfelelőnek az USA vezető szerepét Donald Trump elnöksége idején – idézi a felmérés eredményét az MTI. Elsősorban Kanadában, Európában és Latin-Amerikában csökkent az amerikai vezető szerep iránti bizalom.

A bizalom a 134 ország közül 65-ben 10 százalékkal csökkent Trump egy évvel ezelőtti beiktatása óta,

miközben négy államban – Fehéroroszországban, Izraelben, Libériában és Macedóniában – több mint tíz százalékkal többen támogatják az új amerikai elnököt, mint elődjét, Barack Obamát

Az Egyesült Államokkal szomszédos két országban jelentős az elfogadottság csökkenése: Kanadában 40 százalékkal, Mexikóban pedig 28 százalékkal apadt az új elnök támogatottsága.

Egyre többen ábrándulnak ki Trumpból

Forrás: Pixabay/Geralt

A NATO-tagállamok közül 18-ban szintén 10 százalékkal kevesebben látják szívesen Trumpot.

Viszont Afrikában 51 százalékos Donald Trump támogatottsága, és ez alig két százalékkal kevesebb, mint az előző évben mért adat, amely Barack Obama elnökségéről szólt. A The New York Times megszólaltatta Jon Cliftont, a Gallup igazgatótanácsának tagját, aki szerint „ha Trump elnökkel és munkatársaival leülnénk, azt mondanák, hogy a felmérés eredményei érthetőek, mert kemény döntéseket hoznak”.

Címlapkép: Pixabay/ geralt

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Megválasztották a mafla amerikaiak maguknak, ez a "különös" viselkedésű, saját maga nagyszerűségétől elájult pszichopatát, hát csak élvezzék. Az a baj, hogy az ilyenek és az ehhez hasonlóak, bármilyen jelentéktelenek is, elszabadulnak, és nagy bajt tudnak okozni.
nezelodo
Megválasztották a mafla amerikaiak maguknak, ez a "különös" viselkedésű, saját maga nagyszerűségétől elájult pszichopatát, hát csak élvezzék. Az a baj, hogy az ilyenek és az ehhez hasonlóak, bármilyen jelentéktelenek is, elszabadulnak, és nagy bajt tudnak okozni.
Yoda69
Amig szaguld a Wall Street, addig trump biztonsagban van.
interceptor
Trump biztos alkalmas, csak nem elnöknek. Már megválasztásakor is látszott.
colibri
Bele sem kellett volna esni, akkor nem kellene kiábrándulni. Ilyen embert a világ egyik, hanem a legnagyobb országának első emberévé tenni? ... végzetes hiba volt!
simmering73
Vannak ilyen hülye népek, akik magukra húzzák az ilyen pszichopatákat. A leghülyébbje akár több cikluson is át.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Sport - 2019. May 24., 20:46
Életműdíjat kapott Dunai Antal
Itthon - 2019. May 24., 14:39
22 milliót sikkasztott egy bankvezető Ácson