Beperelte New Yorkot két muzulmán nő pénteken, mert levettette velük fejkendőiket a rendőrség nyilvántartási fotózáshoz.

„Azt követelni egy muzulmán nőtől, hogy fedje fel az arcát nyilvánosan olyan, mintha egy világi személyt arra köteleznének, hogy vetkőzzön meztelenre idegenek előtt” – érvel a két felperes panaszában.

Ügyüket felkarolta a Fordulópont Nőknek és Családoknak (Turning Point for Women and Families) nevű ügyvédi csoport.

Muzulmán nők perelnek, mert levetették velük a fejkendőt

New York jogi hivatala nem utasította el a keresetet, hanem nyilatkozatban közölte, hogy megvizsgálja. Ugyanakkor értésre adta, hogy az arc elfedése vallási okból és az őrizetbe vétel során kötelező fotózás fontosságának mérlegelésekor szinte bizonyos, hogy a fedetlen arc fényképezésének lehetősége nyom majd többet a latban. Mindazonáltal – így a nyilatkozat – azok, akik vallásuk okán nem akarják felfedni arcukat, lehetőséget kapnak arra, hogy elkülönülten fényképezzék őket.

Cikk- és címlapkép: Pixabay (ilusztráció)

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@lópicigáspár: Nálad a pont ez kétségtelen !!!
A ,,hölgyeknek,, meg szíves figyelmükbe ajánlom ,,VANNAK TÖRVÉNYEK AMIK MINDENKIRE MÉG RÁJUK IS VONATKOZNAK, VAGY HA EZ PROBLÉMA A SZÁMUKRA ELLEHET HÚZNI ODA AHONNAN JÖTTEK !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
Egyre nagyobb pofájuk lesz nekik Amerikában és Európában is. Követelőznek lehetetlen dolgokat. Mind egy szálig takarodjanak haza!!!
cs.n.
„Azt követelni egy muzulmán nőtől, hogy fedje fel az arcát nyilvánosan olyan, mintha egy világi személyt arra köteleznének, hogy vetkőzzön meztelenre idegenek előtt”
Ez úgy hülyeség, ahogy van, a muzulmán nők többsége nem eltakart arccal jár. Különben meg miért tartóztatták le őket, erről nem ír az MTI, meg más sajtótermék se nagyon. Az biztos, hogy nem a fejkendő miatt.
quadrocopter
Megszokták - majd leszoktatják őket róla. Ennyi! Nem érdemes benedvesedni!

@Shikari: Csoicskuczi! Látom, pörög a maszturbó nálad!
1bitang
@cs.n.: Ez inkább a vakbuzgó (muzulmán) nők baja. Nem sokkal különb, mint a katolikus apácát arra kötelezni, hogy vegye le a fejfedőjét, vagy a katolikus papot arra kötelezni(?!), hogy vegye el egy szűz hajadon szüzességét.
papa.49
Nem ,,nyilvános helyen,, hanem a rendőrségi fotó készítéséhez, egyébként meg ők mentek oda tartsák be az ottani törvényeket oszt. jónapot, vagy menjen oda vissza ahonnan jött !!!
Ha egy fehér nő nem mászkálhat némelyik muzulmán országban kendő nélkül, akkor ennyit igazán meg lehet követelni a ,,migránsnéktől,, !!!
fekete
Nyilvantartasi fotoza's? Naluk a tehenekett es az allatokat tartsak nyilvan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.