Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő nyerte meg a vasárnapi orosz elnökválasztást a moszkvai Központi Választási Bizottság előzetes adatai szerint, megszerezve 4. elnöki mandátumát. Egy valós kihívója lett volna, a korrupciót és Putyin embereit bíráló Alekszej Navalnij, de őt bíróságilag tiltották el attól, hogy induljon.

Putyin negyedszer is elnök lehet – hackertámadás érte az automatizált állami választási rendszert

Az orosz elnökválasztáson független jelöltként induló Vlagyimir Putyin hivatalban levő államfő voksolásra érkezik egy moszkvai szavazóhelyiségbe 2018. március 18-án, az elnökválasztás napján. (MTI/EPA/AFP pool/Jurij Kadobnov)

Vlagyimir Putyin hivatalban lévő orosz államfő a szavazatok 71,97 százalékával győzött a leadott voksok 21,33 százalékának összesítése alapján.

A második helyen Pavel Grugyinyin kommunista jelölt végzett 21,33, a harmadikon pedig Vlagyimir Zsirinovszkij liberális demokrata politikus 6,96 százalékkal.

A többi négy jelölt 1 százalék alatt teljesített.

A Központi Választási Bizottság közölte, hogy sem a választáson részt vevő elnökjelöltektől, sem az őket támogató pártoktól nem kapott komoly szabálysértésre vonatkozó panaszt.

Alekszandr Gorovoj, az orosz belügyminiszter első helyettese közölte, hogy hackertámadások érték az automatizált állami választási rendszert, de annak összeomlását sikerült megakadályozni.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rumcájsz 2
A legesélyesebbet meg nem engedték indulni... :(
Mikor fog ugyan gratulálni neki Vityánk?

Undorító!
Rumcájsz 2
A legesélyesebbet meg nem engedték indulni... :(
Mikor fog ugyan gratulálni neki Vityánk?

Undorító!
vladimir putin
demokratikus választás volt.
Vagy én, vagy a halál.
Általában engem választottak.
A többit kivégezzük.
lópicigáspár
@SystemError: Na meg a vazelint se felejtse el! :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.