Donald Trump amerikai elnök további védővámok kivetésével fenyegette meg Kínát újabb 100 milliárd dollárt érő importárura.

A Fehér Ház csütörtöki, a késő esti órákban kiadott közleménye szerint az elnök elrendelte, hogy kormányzata állítsa össze azoknak a kínai árucikkeknek a listáját, amelyekre a pótlólagos védővámokat kivetik.

Trump újabb védővámokkal fenyegette meg Kínát

Fotó: pixabay.com CCO

A közleményben Donald Trump élesen bírálta a korábbi amerikai védővámok kivetésére adott kínai válaszlépéseket. Peking ugyanis bejelentette: arányos választ ad, hasonlóan szigorú vámintézkedéseket vezet be az Egyesült Államok ellen, és egyúttal beperli a Kereskedelmi Világszervezetnél (WTO) is.

Kína szerdán közzétette annak a több mint száz amerikai terméknek – köztük agrártermékeknek – a listáját, amelyekre várhatóan vámot vet ki.

"Ahelyett, hogy változtatott volna a korábbi helytelen hozzáállásán, Kína úgy döntött, hogy ártani akar farmereinknek és termelőinknek" – hangoztatta a közleményben az amerikai elnök. Hozzátette: utasítást adott az agrárminiszternek, hogy dolgozzon ki az amerikai farmereket és az amerikai mezőgazdaság érdekeit védő tervet.

Elemzők szerint ez arra utal, hogy Washington hosszú távú kereskedelmi harcra készül Pekinggel.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Mindaddig, amíg engedik ezt az ámokfotást, amit az elnök művel???
nyanya001
Kína tovább növelte amerikai állampapír-portfólióját augusztusban, az ázsiai ország továbbra is az Egyesült Államok legnagyobb hitelezője.
fekete
Jol teszi Kina. Hollywood bohocai tobb mint ezer dologra tettek ra a 25 szazalekott,Kina ellenben csak szaz valamenyire.Mezogazdasag,allat tenyesztes,es hazavagja a nagy usa't.Trump a fo" haracsolo kezdte,most majd e'szhez teritik!Hogy epitsenek ki ve'do" tervet az allat tenyesztoknek,es a mezogazdasagnak? Milyen sotett? Kina nem vesz toluk most mar semit sem.Dohany,kukorica,buza,szolya,bor,stb.De a legrosszabb talan a sertes,hus amit leallit kina.Ugyanakor a Fordra Kina tesz 25 szazalekott,tobb szaz ezret visz be usa,repulokre,
stb,stb.
sokanvagyunk
Az előz sem jött be:
"Paradox módon az importvámok bevezetése leginkább az USA legnagyobb ázsiai szövetségeseinek fog ártani: Dél-Koreának, amely az összes amerikai acélimport közel 10 százalékát tette ki tavaly, valamint Japánnak, amely mintegy 6 százalékát. Még Tajvan is, amely 4 százalékos részesedéssel rendelkezik e behozatalból, többet szenvedne Kínánál. Ugyanez igaz a világ többi részére. Kína ezzel szemben csak nyer a dolgon."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.