szabadságvesztés, vagy pénzbüntetés járna azoknak a szervezeteknek, amelyek a külföldi, Oroszország elleni szankciókat belföldön betartanák.

Egyhangúlag elfogadta első olvasatban az orosz parlament alsóháza kedden azt a törvénytervezetet, amely szabadságvesztéssel vagy pénzbírsággal sújtaná azokat, akik Oroszország területén végrehajtják a külföldi országok által Moszkva ellen meghirdetett szankciókat, vagy akik segédkeznek ezen büntetőintézkedések kidolgozásában.

A jogszabály azokat az orosz jogi és magánszemélyeket sújtaná, akik – a külföldi szankciók végrehajtását segítendő – korlátoznák vagy beszüntetnék rendes üzleti tevékenységüket. A törvénytervezet a négy évig terjedő szabadságvesztés és a 600 ezer rubelig (több, mint 2,5 millió forintig) terjedő bírság mellett magában foglalja négyévi kényszermunka lehetőségét is.

A jogszabály büntetné azokat is, akik orosz jogi vagy magánszemélyek ellen bevezetendő szankciók előkészítését tanácsadással vagy információszolgáltatással segítik. Rájuk három évig terjedő szabadságvesztést vagy kényszermunkát, avagy félmillió rubelig (több, mint 2,1 millió forintig) terjedő bírságot szabhat ki a bíróság.

Az Állami Duma (az alsóház) első olvasatban megszavazta azt a törvénytervezetet is, amely Oroszország ellen büntetőintézkedéseket bevezető országokkal szembeni ellenszankciók lehetőségéről rendelkezik. Az orosz fél által büntetőintézkedésekkel sújtható ágazatok, áruk és szolgáltatások eredetileg meghatározott köre a várakozások szerint a későbbiekben módosul még.

Az Egyesült Államok és más nyugati országok egyebek között az ukrajnai, a szíriai és a 2016-os amerikai elnökválasztásba való beavatkozásra hivatkozva vezettek be korlátozó intézkedéseket Oroszország ellen. Az orosz gazdaságra eddig a legsúlyosabb hatást gyakorolt intézkedéseket április 6-án hirdette meg az amerikai pénzügyminisztérium.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisGenyo2
Mielőtt a reakciót elítéjük, kicsit gondolkodjunk el az akción is...
RonaGyuri
na ez könnyen megtetszhet Őfeneségének is! =))
Rockxy
Helyes, így kell csinálni.
Ez már nem a közöspiac.
1magyar
Ez szinte egyértelmű kell legyen az orosz állampolgároknak.
KisGenyo2
Mielőtt a reakciót elítéjük, kicsit gondolkodjunk el az akción is...
Shikari
Hiányolom Putyin politikájából, ha az USA szankciókat léptet érvénybe, hasonló szankciókat vezessenek be az USA ellen is Oroszországban és legyen még orosz kezdeményezés is Amerika ellen külön!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.