A globalizációt okolta Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön a 21 halálos áldozattal járó kercsi iskolai ámokfutás miatt.

"(A tragédia) egyebek között a jelek szerint a globalizáció eredménye" – mondta Putyin a Valdaj nemzetközi vitaklub Szocsiban megtartott tanácskozásán.

Az orosz vezető úgy vélekedett, hogy minden a tragikus egyesült államokbeli iskolai mészárlásokkal kezdődött.

"Ingatag pszichikumú fiatalok egyfajta hősöket hoznak létre maguknak. Ez azt jelenti, hogy mi valamennyien, nemcsak Oroszországban, hanem az egész világon rosszul reagálunk a világban megváltozott körülményekre. Ez azt jelenti, hogy nem teremtünk érdekes és hasznos tartalmakat a fiatalok számára. Ezért a póthősiességbe kapaszkodnak bele. És ez vezet az ilyen tragédiákhoz" – vélekedett Putyin.

Putyin a globalizációt okolta a kercsi iskolai ámokfutás miatt

Gyászolók a Krím-félszigeti Kercsben elkövetett merénylet helyszínén, egy műszaki szakiskolánál 2018. október 17-én. Az előző napon Vlagyiszlav Roszljakov, az iskola 18 éves tanulója egy fémdarabokkal megtöltött, házi készítésű pokolgépet robbantott az intézményben, majd 19 embert agyonlőtt, mielőtt magával is végzett. A sebesültek száma meghaladja a hetvennégyet.

Fotó, címlapi kép: MTI/EPA

Szerdán a Krím félszigeten lévő Kercs egy műszaki szakiskolájában Vlagyiszlav Roszljakov 18 éves, negyedikes, vegyész szakos tanulója 20 embert – 15 diákot és öt felnőttet – agyonlőtt, majd magával is végzett a tanintézményben. A támadó egy házi készítésű, srapnellel megtöltött robbanószerkezetet is működésbe hozott. A lövöldözés és a detonáció következtében több mint félszázan megsebesültek.

A nyomozásról eddig nyilvánosságra került információk szerint Roszljakovnak személyes indítékai lehettek.

A történteket a kiemelt bűnügyekben eljáró orosz hatóság, a Nyomozó Bizottság (SZK) szerdán előbb terrortámadásnak, majd közveszélyes módszerrel elkövetett, többszörös emberölésnek minősítette. A hatóság posztumusz pszichológusi és pszichiátriai szakértői vizsgálatot rendelt el az elkövetővel kapcsolatban.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fekete
Igaza van Putyinak. Amerikabol jon.Hollywood billiokatt kasza'll be a fiatalok bu-tita'san.Hogy kell gyilkolni,o"lni,lopni es hazudni.Nincs egy normalis film amibol tanulhatnanak a fiatalok.,Amit la't-
nak aszt csinaljak.
Shikari
Putyin mindig helyesen látja a történéseket és a nyomorult libsikkel szemben védi a népét! Igazán nagy hazafi, méltán becsülik meg Oroszországban és a világon mindenhol.
Sámannus
Úgy látom, Kercs egy érzékeny pontján van Oroszországnak, ahol nem csak globális értelemben van bűnelkövetés. Létezhet egy a kiélezett politikai viszonyok miatt keletkezett feszültség, amit nagyvonalúan elhallgatnak. Nagyon korán szólalt meg putyin az ügyben. Talán éppen azért amit a fidesz is mindig kihasznál, látszat diplomáciába kezd a vizsgálati eredmények ismerete nélkül. Hazai orosz különítmény pedig lázas bólogatásban éli ki mindentudását.
kokopelli
@fekete: nem a Putyin szabhatja meg,hogy mit adjanak a TV-ben és a rádióban?
Esetleg a Videó-kölcsönzőben és a mozikban is? Talán a győzedelmes hadseregé-
nek aktuális mészárlását nézik kötelezően a srácok a sulikban?
...vagy a pirézek uszítanak ott is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. April 25., 20:19
Madonna tanította csa-csa-csázni Steiner Kristófot
Szórakozás - 2019. April 25., 20:13
Weisz Fanni nagy bejelentése: két picit szeretne
Szórakozás - 2019. April 25., 20:08
Elképesztő! Vak gyerekek számára készítenek LEGO-t