Elhagyja Pakisztánt az Ászija Bibi néven ismertté vált keresztény nő, akinek 2010-ben istenkáromlás miatt született halálos ítéletét szerdán a legfelsőbb bíróság eltörölte - közölték az asszony családtagjai hírügynökségekkel csütörtökön.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@solidedge: nem szükséges védeni a kutyábaszókat, semmilyen párhuzam nem vonható velük. Semmiképpen nem menne az utcára nálunk senki emiatt, főképpen nem 8 év múlva.

És valóban, nem akarnának kivégezni emiatt, legfeljebb csak ha belerúgnál egy kutyába.
görbetükör
@Peller Anikó: én azért emlékszem arra a szitura, amikor kirúgták azt az egyént az állásából, (és sokáig nem talált másikat) és lincshangulat alakult ki körülötte, aki részegen azt találta mondani a rádióban, hogy a keresztényeket ki kellene irtani.
Szóval,hogy senki semmit nem tenne, azt azért masszívan vitatom!
Peller Anikó
@görbetükör: Ok, akkor javítok,

...legfeljebb csak ha belerúgnál egy kutyába vagy ha ki akarnád őket irtani.
görbetükör
@Peller Anikó: még javíts tovább. Csak ha nagykutyába rúgnak, akkor lesz következmény. Különben semmi.
Lingvist
@görbetükör: A nöt a 'blaszfémia' törvény alapján ítélték el. Ez magában foglalhatja az istenkáromlást, hittételek tagadását, tiszteletlen kijelentést a prófétáról stb. A probléma nyelvi jellegü; a blasphemia jelentése 'káromkodás'. A cikkíró számára ez fordítási probléma, mert a magyar köznyelvben nincs éles határ a szitkozódás és a káromkodás között. A teológiai nyelvhasználatban ez két fogalmat nagyon is megkülönböztetik egymástól, de ezt többnyire csak vallástudósok ismerik. AB-t avval vádolták, hogy állítólag sértö kijelentést tett a prófétáról. Ez blaszfémia (de nem istenkáromlás). Istenröl a perben szó sem esett.
Lingvist
@solidedge: Sokkal botrányosabb dolgokat is müveltek ennél Nyugat-Európában minden következmény nélkül, pl. Uppsalaban Jézust mint buzit ábrázolták a katedrálisban. Úgy tünik, hogy a kereszténység nagy része belátta, hogy jobb a tekintélyüknek, ha nem dühhel és bosszúval reagálnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.