Újabb népszavazás kiírását tartja a legvalószínűbb Brexit-forgatókönyvnek az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-politikai kockázatelemző műhely.

Az Economist Intelligence Unit (EIU) csütörtökön ismertetett új előrejelzési forgatókönyvcsokra szerint a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét tartalmazó megállapodás múlt heti, hatalmas arányú alsóházi elutasítása jelentősen csökkentette annak az esélyét, a londoni törvényhozás a kilépés március 29-én esedékes határnapjáig ratifikálja az egyezményt.

Előrejelzés a brexitről: újabb népszavazás is jöhet

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az EIU londoni elemzői valószínűtlennek tartják azt is, hogy a megállapodást valamilyen formában a kormány "újjáéleszti", és a cég szerint így a Brexit halasztása várható.

A ház ebben a helyzetben a lehetséges forgatókönyvek közül a legnagyobb, 50 százalékos valószínűséget annak adja, hogy a Brexitről újabb népszavazást írnak ki.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Az új népszavazás lenne tisztességes, hiszen az 51,9 %-os többség az nem többség. Szinte hibahatáron belül van. És közben a britek is felvilágosultabbak lettek az üggyel kapcsolatban. Azaz érdemibb döntést tudnának hozni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.