Amint az várható volt, ma rövid beszédében bejelentette távozási menetrendjét Theresa May. A brit miniszterelnök pénteken közölte, hogy június 7-én távozik a kormányzó Konzervatív Párt és a kormány éléről. Ez miniszterelnöki megbízatásának végét is jelenti, de ügyvezető minőségben az utód megválasztásáig várhatóan ő marad a kormányfő. Az utódja kiválasztási folyamata már jövő héten megkezdődik. May könnyek között fejezte be pénteki beszédét, miközben azt mondta, hogy hálás, hogy a szeretett országát szolgálhatta. Theresa May közel 3 évig volt miniszterelnök.

Könnyek közt jelentette be lemondást Theresa May – videó

Theresa May brit miniszterelnök visszatér a londoni kormányfői rezidenciára, a Downing Street 10-be sajtóértekezlete után 2019. május 24-én. May bejelentette, hogy június 7-én távozik a kormányzó Konzervatív Párt és a kormány éléről. Fotó: MTI/AP/Frank Augstein

May azután tartott sajtótájékoztatót a Downing Street előtt, hogy találkozott a befolyásos tory 1922 Bizottság vezetőjével, Graham Bradyvel.

Downing Street-i hivatala előtt felolvasott, könnyek között befejezett hatperces nyilatkozatában May felidézte, hogy háromszor is megpróbálta elfogadtatni a parlamenttel a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodást, de kísérletei nem jártak sikerrel.

Kijelentette: most is úgy hiszi, hogy helyénvaló volt a kitartó próbálkozás még akkor is, ha az esélyek nem a sikernek kedveztek.

Mára azonban egyértelművé vált számára, hogy az ország érdekeit az szolgálja a legjobban, ha ezt az erőfeszítést egy új miniszterelnök folytatja.

Theresa May kijelentette: a Konzervatív Párt új vezetőjének megválasztási folyamata az ő távozásának időpontja utáni héten kezdődik.

Sajtótájékoztatóján elmondta azt is, hogy büszke az elért eredményeikre, amit még David Cameron kezdett el. Mint fogalmazott, biztos benne, hogy a konzervatívok meg tudnak újulni, végig tudják vinni a brexitet és szolgálhatják az embereket.

Forrás: MTI, Origo, Index

Címlapi kép: MTI/AP/Frank Augstein

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@papa.49: "káoszt"? Azt nem ő okozta. A káoszt maga a népszavazás okozta- Corbyn kezdeményezte-és utána a sok töketlen tökös alsó-és felsőházi képviselő, akik maguk sem tudták/tudják, hogy ők mit akarnak. Amúgy ismerős szitu, amikor egy párt inkább kinyirja a miniszterelnökét, minthogy segitse végig vinni mindazt, amivel megbizták. Mit is csinált az angol parlament- semmi nem volt jó, bármit beterjesztett May, de alternativát egyik párt sem kinált. Csak is és kizárólag NEM- et tudtak mondani mindenre. Valahogy nagyon el vannak tévedve- ők akarták diktálni a kilépési feltételeket, az Eu-s tárgyalók meg ezt nem engedték/jogosan/. Az angolok meg patthelyzetbe sodorták magukat- a töketlen képviselőikkel.Szóval nem Theresa May itt a legnagyobb hunyó- hanem azok akik belehajszoltákaz angolokat a brexitbe, aztán meg a partvonalról nézik az egészet.
papa.49
@kereső: Igazad van, de én ezt már vagy 1 éve leírtam itt, valamint azt is a britek szavazása előtt a mi tetűnk is azt szorgalmazta, mikor itt járt a brit ME. nálunk !!!
Aki meg elindította az egészet mostanáig lapított mint szar a fűben, most előmászott, és már újra veri a nyálát, a kilépés mellett !!! Egyébként ez a kilépés nem jó a briteknek sem, meg az Uniónak sem !!!
Megreszkírozom a kijelentést a hercehurca mögött az oroszokat lehet megtalálni, mert az ezredesnek minden jó ami gyengíti az Uniót !!! Később kifog ez is derülni !!!
durbincs
@SystemError: Ballonkabátos Pedofil ,mert a magaé a legfrankobb , hisz-kézről kézre adják a sitten -Csudafúrulya néven ?
SystemError
@durbincs: Milyen élet a tiéd, ezen gondolkodtál már Csodafuri? :)
durbincs
@SystemError: Ballonkabátos Pedofil -+ kabátnyitogató ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.