Bebizonyosodott – amit az RMDSZ mindig is tagadni akart –, hogy tökéletesen mindegy, ki áll az ország élén, segíti annak hatalmon maradását saját befolyásának biztosítására. Tulajdonképpen nem lenne ezzel semmi baj, ha normális viszonyok között zajlana a szomszédos állam társadalmi élete, de már egy ideje messze vagyunk attól, hogy bármilyen normalitásról beszéljünk. A román „szociáldemokraták” pártja a Fidesz klónja, azzal a nem csekély különbséggel, hogy nincs kétharmada, s bár a gátlástalanságuk elképesztő, van néhány közintézmény, amely alkalmanként figyelmezteti erre őket. Liviu Dragnea, a román Orbán Viktor jelenleg börtönben ül, s egy ilyen üdvös fordulatról a magyar lakosság zöme egyelőre csak álmodozhat.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Talán ennek is van valamilyen szerepe az úzvölgyi történetekben?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
Talán ennek is van valamilyen szerepe az úzvölgyi történetekben?!
papa.49
Van bizony a szarkavarás előbb, utóbb a kavaró fejére omlik !!!
bencemacska
@papa.49: ma, 16:59
O1G kemény kampányt folytatott az RMDSZ érdekében az EU parlamentbe jutásért!
Jó lenne, ha nem utóbb, hanem előbb verné földhöz magát!
papa.49
@bencemacska: Végül is már éril a bukfenc a számára a néppárt ha jót akar magának kivágja onnan ezt az idiótát, és akkor a sok hagymázos álom is ködbe vész !!!
bencemacska
@papa.49: ma, 17:09
Nagyon kétélű fegyver ez. Én nem tudom megjósolni, melyik lenne a jobb a mi számunkra.
Ha bennmarad, megy minden tovább. Itthon előadja, hogy addig könyörögtek neki, míg megszánta őket, és a sok marha el is hiszi.
Ha kiteszik, elindul a bosszúhadjárat, amit nagyon megszenvedünk. Minden gát eltűnik előle, amely még néha lassításra kényszeríti.
Tombolni fog dühében, és mi leszünk az áldozatok!
Commenter
@papa.49: ki kell tegye a Néppárt ha Weber Junckner utóda akar lenni. És nem vonhatja vissza azt a kijelentését sem már hogy sem a szélsőjobbal sem a szélsőballal nem működik együtt a Néppárt. Ha együtt működik, a franciák fordulnak ellene. Weber annál ambíciózusabbnak tűnik minthogy 13 szánalomlényre és a főnökükre meg egy politikailag súlytalan országra tegye fel a további karrierjét.
Eriksson
@Commenter: Macron a V4-eknél, még Orbánnál is lobbizik, hogy ne Weberre szavazzanak.
Meg van a saját francia jelöltje, aki alkalmasabb lenne elnöknek, de a német büszkeség (akarom mondani Merkel) nem engedheti.
Commenter
@Eriksson: Barnier-re gondolsz? Én úgy gondolom hogy Macron sokkal jobban utálja Orbánt annál, hogy nála lobbizzon, már csak azért is, mert orbán egyszer Weber mellett áll aztán mégse. Aztán mégis. Ezt a játékot Barnier kapcsán is eljátszhatja és ebből lehet Macronnak elege. A pávatáncból.
bencemacska
@Commenter: ma,18:27
Szerintem Macron átlát rajta, és még az "új fiú" jelzőt sem emésztette meg!
Eriksson
@Commenter: A pávatánc hozzátartozik a politikához. Ki minél inkább riszál, annál többre megy. Lásd Macron is eljárja a maga táncát.
Commenter
@bencemacska: na az a jelző volt az egyik legsértőbb amit politikus valaha kapott. Ez a szerencsétlen már azt is elfelejtette, hogy a 20. században ő volt a legfiatalabb magyar miniszterelnök akit megválasztottak. 39 éves volt, mit mondott volna saját magára akkor?
Commenter
@Eriksson: végtelen tánc, érdekeken alapuló és szövevényes. Járni lehet amíg bírja szuflával, de visszatáncolni már nem mindig lehet. Vagy már nem tud.
papa.49
@bencemacska: a 17.09. re Teljesen mindegy hogy a kizárás után mit tesz itthon, mert nehogy azt hidd, ha nem zárják ki akkor egyből megváltozik !!!
Ez ugyan soha sem fog megváltozni, és végre fogja hajtani az összes szemétséget amit kitalált, a kérdés csak az MEDDIG TŰRJÜK AZ ÁMOKFUTÁSÁT ???
Eriksson
@Commenter: Öreg róka. Az agya is politikára jár.
Commenter
@Eriksson: öreg is, róka is, méghozzá veszett róka. Hogy a grazban átdrótozott agya hogy naponta másra jár az látszik.
Eriksson
@Commenter: Fogalmazhatunk bárhogy, idegileg nagyon kemény munka amit csinál. Még nyugodt körülmények között is.
Commenter
@papa.49: "MEDDIG TŰRJÜK AZ ÁMOKFUTÁSÁT ???" Csillió dolláros kérdés! Amíg valaki , valamikor úgy ki nem emelkedik a tömegből hogy össze tudja fogni a hallgatag némán tűrő többséget, de úgy, hogy átállás is lesz, pártok, szavazók és a karhatalom részéről is. Belülről valahogy így. Kívülről? Ha a nagyhatalmak úgy döntenek, vagy ha jön egy kiszámíthatatlan gazdasági-politikai válság ami bedönti a rendszerét.
Commenter
@Eriksson: erre van állítólag graz. Ami lehet hogy városi legenda.A nyugtalan körülményeket pedig ő maga és a politikája okozza.
bencemacska
@papa.49: ma, 18:42
Sajnos én sem hiszek a megváltozásában. Ha nem zárják ki, akkor talán néha lesz, aki rászól!
Ha kizárják, mi leszünk bosszúja tárgyai.
Nem is képes megváltozni, szerintem még életében nem mondta ki, hogy: "bocsánat, tévedtem"
Eriksson
@Commenter: Mindez igaz, de csak elvben. Magyarország viszonylag stabil, minden pártcsetepaté ellenére. Elég, ha körülnézünk a többi uniós országban. Mindenhol megy a bunyó, a kiszámíthatatlanság, az átrendeződés. Az Eu sem egy stabil képződmény pillanatnyilag, bárhogy arcoskodnak.
Commenter
@Eriksson: Magyarország sem stabil akkor, mert mi is Uniós ország vagyunk, ráadásul az egyik legrosszabbul teljesítő. A stabilitás bárhol, bármikor borulhat, elég egy szikra. Bizonyíték erre a két világháború is...hogy a szikra mitől, hol és mikor pattan ki azt nem tudhatjuk.
csak úgy....
@Eriksson: azt azért áruld el nekem,hogy hol terem az olyan embör,mint te ! az idióta EU , fossa az országba ,számolatlanul a pénzt és te az ö tisztességükben kételkedsz! :) gyakorlatilag,mikor jártál és hol egy egy másik unios országban,hogy az ottani stabilításról beszélsz ?
Eriksson
@Commenter: Ha emlékszel még a történelemből... A vh-k hosszas előkészítés után indultak be nemzetközi egyezményekkel, vagy azok hiányával.
Azt írtam "Magyarország viszonylag stabil,". Legalábbis eddig.
Commenter
@Eriksson: az utolsó szikra, Gavrilo Princip magánakciója egy pillanat műve volt...a mögötte levő szervezkedést senki nem láthatta...
Ha orbánt kiteszik a Néppártból még tovább hátrál mögüle Németország és akkor már instabilak leszünk...
Eriksson
@Commenter: Az csak pártszövetség. A sarokba szorítottak a legveszélyesebbek.
Németországnak nem érdeke összetépni a babarongyot, mert a gazdasági együttműködés kiváló.
A többi meg csak duma.
Commenter
@Eriksson: rengeteg olcsó munkaerő van számukra más országokból is. Fordulhat még a politikai változás után a gazdasági kocka is.
Eriksson
@Commenter: Az könnyen lehet, de itt már megvannak a beruházások.
Commenter
@Eriksson: Ennek ellenére, orbán EU-s pénzek nélkül ha nem is azonnal,de egy idő után ellehetetleníthető és összeomlik a rezsim. Az elején még ő zsarolta a Néppártot, az azonnali kilépéssel és Weber ócsárlásával, most már maradna. November a vízválasztó. Az hogy nem elölhettek alelnököt számukra több mint figyelmeztetés. Sokkal több múlik most már a Néppárt döntésén mint az hogy melyik patkóba ülhet orbán...de persze ez csak az én véleményem.
Eriksson
@Commenter: Mindig az a borúlátás. Úgy még sose volt, hogy valahogy ne lett volna.

Weberről meg annyit, hogy ő jött ide előbb követelőzni, fenyegetőzni. Gondolom valakik felhatalmazták, hogy ilyen "határozott" legyen.
Commenter
@Eriksson: mitől lennék optimista? Valahogy mindig volt, persze. Csak többször rosszabbul, mint jobban.
Weber nem fenyegetőzött, csak világosan megmondta mi az ami a Néppárt számára már elfogadhatatlan. A lejárató kampányt ami ellene is folyt, a te pénzedből is finanszírozta a fidesz a saját! pártcsaládja ellen. A valakik gondolom a Néppárt különös tekintettel a hasznos idiótákra, valamint Juncker, Timmermans és Daul.
Eriksson
@Commenter: Ezen nem vitatkozom. Azt mondja a propagandasajtó, hogy sosem állt még ilyen jól a gazdaság. Lehet benne valami, mert sokan nyugdíjemelést követelnek erre hivatkozva. Akkor most hogy is van ez?
Weber olyasmibe ütötte bele az orrát, ami nem pártpolitikai ügy.
Commenter
@durbincs: Az RMDSZ a haldoklását magának köszönheti, nem az úzi temetőrombolásnak. Jól el lesz napokig ha mindenhová ezt másolgatja, függetlenül attól hogy maga magyar, román, moldáv, vagy svéd.
Commenter
@Eriksson: lehet hinni, vagy nem hinni a propagandasajtónak. Webernek ez nagyon is pártpolitikai ügy. Az Európai Néppárt ügye,és jövője.
Eriksson
@Commenter: Csak nehogy pad alatt találja magát az úr, mert egyre több ellenzője van.
csak úgy....
@Eriksson: ezt ,most te mint párton kívüli mondtad vagy csak úgy ,mint az elmebeteg durbincs ?
padalatt :) az nem a fölfüggesztett tehetetlen magyar mini elnök?
csak úgy....
@durbincs: te meg szláv ? ploiesti bányakócmóc ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.