A németek több mint fele, 57 százaléka általánosságban biztonságban érzi magát, ám ennek ellenére 44 százalékuk úgy véli, hogy az állam már nem képes megfelelően garantálni az állampolgárok biztonságát – derül ki a Bild című német tömeglap hétfői kiadásában megjelent felmérés eredményéből.

Miközben idehaza rettegni kell a migrációtól, a németek biztonságban érzik magukat

A magukat biztonságban érzők aránya 1 százalékponttal emelkedett a tavalyi adatokhoz képest, míg az állam védelmében nem bízók aránya 50 százalékról 6 százalékponttal csökkent. 2018-ban a válaszadók 49 százaléka volt azon az állásponton, hogy a rendőrség nem képes hatékonyan megvédeni az embereket. Idén ez az arány 46 százalékos.

A kutatást készítő INSA vezetője szerint a két válasz között nincs ellentmondás.

"Az általános, elvont biztonságérzet emelkedett, de amikor arról van szó, hogy az emberek kilépnek az ajtón vagy felszállnak a metróra, akkor tartanak attól, hogy egy valódi veszélyhelyzetben a rendőrség nem tud rajtuk segíteni" – mondta el Hermann Binkert.

A felmérésben arra is rákérdeztek, hogy az emberek bíznak-e a rendőrökben, amire 60 százalék válaszolt igennel, 21 százalék nemmel, a többiek pedig nem tudtak vagy nem akartak válaszolni. A relatív többség, 46 százalék nem bízik a hivatalos bűnügyi statisztikák pontosságában, míg 30 százalék igen. A felmérésben részt vevők elsöprő többsége, 75 százaléka azt gondolja, hogy túl kevés a rendőr Németországban, és az emberek több mint kétharmada a járőrözések és ellenőrzések számát is kevesli. A többség, 58 százalék annak is szükségét érzi, hogy a rendőrök szélesebb jogköröket kapjanak a bűncselekmények megakadályozása és felderítése érdekében.

A lap idézi Horst Seehofer szövetségi belügyminisztert, aki szerint reagálni kell a németek biztonságérzetének romlására, és a bűnügyi statisztikák javulása miatt nem lehet elégedetten hátradőlni.

"Ha azt szeretnénk, hogy az emberek valóban úgy érezzék, hogy biztonságban vannak a hazájukban, akkor ahhoz több rendőrre is szükség van az utcákon. A lakosságnak éreznie kell, hogy az állam és a rendőrség ott van, amikor szükség van rájuk" – húzta alá a miniszter a lapnak.

Horst Seehofer 2025-ig 24 ezer fővel szeretné bővíteni a szövetségi rendőrség létszámát.

(Fotó: Max Pixel)

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@Nessy: "migrare"= vándor, "emigrare"= elhagyó,kivándorló, "imigrare"= bevándorló,megérkező
Először a Szentcsalád példájával elmagyarázva olvastam! Már elég régen!
A disszidens is hibásan használt fogalom! Dissidére=dissident másgondolkodású,elenkező álláspontú
valaki,akit nem az országa elhagyása tesz "disziden"-sé! (Szolzsenyicin,Vacláv Hável,Solidárnoscs tagok stb...!
namihami
Ne b...ssza meg!?!?! Ezek a hülye németek nem olvasnak Orbánt? Így már érthető a Kopikovi lesújtó véleménye róluk.
"" Olvasni, olvasni, olvasni---Orbánt!"" (V. I. Uljanov után szabadon)
Szeparepa2
Abszurd dilettáns elmebeteg idióta módon megy minden az országban 9 éve, MINDEN UGYANÍGY... semmi értelme és haszna tematikusan ki-ki emelni egy egy területet, egy egy specifikus problémát, hiszen a jelenség átfogó teljes és mindent elborít mint a sirályszar, vagy ha tetszik guanó... semmi sem jobb minden pont ilyen csak abban vannak különbségek, hogy rossz, nagyon rossz, vagy elviselhetetlen pokoli (nos sok minden már elérte ezt a komoly nívót is)... az ellenzék illetve sajtója nap mint nap zengi újabb és újabb (bár már nincs új), legalábbis egyik vagy másik országos elviselhetetlen helyzetet, problémát; nem értve, hogy mivel MINDEN ÍGY MEGY, tök mindegy miről beszélünk, tök mindegy mit emelünk ki, nem csinálunk mást mint egy szartengerből egy merőkanállal merünk egyet... mely tengerben már olyan szinten merültünk el, hogy éppen szalmaszálon lélegzünk, be-benyelve kellemes fekáliát... itt a megoldás csakis az, hogy ezt a náci, hazaáruló, arrogáns dilettáns, gátlástalan, embertelen, pofátlan és telhetetlen náci rablóbandát írmagjában eltakarítjuk innen és nagyon nagyon sürgősen... és mindegy hogy, bárhogy akárhogy, itt már nincs eszköz, ami ne szentesítené a célt... ha megtisztult az ország, utána láthatunk neki tematikusan a helyreállításnak, a tébolyult és gonosz rombolás kijavításának és újrakezdhetünk, igen nagy tanulságokkal a fejünkben...
1magyar
Persze, mondják ezt a védett vezetők és gazdagok akik a védelemhez elég nagy vagyonnal rendelkeznek.
De miért nem járnak a munkából éjszaka gyalog haza?
kokopelli
@namihami: ...megígérem,hogy "Orbánt mint gondolkodót" terjeszteni fogom odaát,ha arra járok!...mint a kis
Mao könyvecskét, a ""Little Red Book" -ot !
vacsi
@1magyar: Alapvetően igazad van, de volt már olyan a történelemben, hogy a nagy vagyonnal rendelkezők sem voltak biztonságban. Sőt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok