Észak-Korea több azonosítatlan lövedéket lőtt ki helyi idő szerint szerda reggel a keleti partvidékén fekvő Hodo-félszigetről – közölte a dél-koreai hadsereg vezérkara.

A Yonhap hírügynökség által idézett szűkszavú közleményben a dél-koreai vezérkar tudatja, hogy figyelemmel kíséri a helyzetet, és készültségben van. Nem tér ki arra, hogy mik lehetnek az Észak-Korea által kilőtt azonosítatlan lövedékek, de a Yonhap megszólaltatta az amerikai külügyminisztérium egyik névtelenül nyilatkozó szóvivőjét, aki egy újabb észak-koreai rakétakísérletről beszélt.

Értesültünk egy rakétakilövésről Észak-Koreából, és figyelni fogjuk a helyzetet"

– mondta.

Észak-Korea folytatja az ámokfutását

A Kyodo hírügynökség arról tájékoztatott, hogy

a kilőtt lövedékek nem érték el Japán területi vizeit és a kizárólagos gazdasági övezetéhez tartozó vizeket sem, és semmilyen közvetlen veszélyt nem jelentettek az ország nemzetbiztonságára.

A japán védelmi minisztérium gyűjti és elemzi az esettel kapcsolatos információt.

Az eset hat nappal az után történt, hogy Észak-Korea két rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki a Japán-tengerbe. Ez volt Phenjan első rakétakísérlete azóta, hogy Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető június végén váratlanul harmadszor is találkozott egymással, ezúttal Panmindzsonban, a két Koreát immár 66 éve elválasztó demilitarizált övezetben.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Remélhetőleg trampli hozzájárulásával!!!??
sokanvagyunk
Kísérleteznének ők Alaszkában is, de hát ott most épp Trump egy másik barátja lődöz...
reagens
Iránnak is kéne atomfegyver és akkor nem vinnék olyan sűrűn oda a demokráciát. Megoldják ezt ők és akkor kisebb arccal fog amerikai is háborúzni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.