Elkészült azoknak az embereknek a listája, akik a leginkább meghatározhatják Európa jövőjét.

Közzétette a Politico az Európa sorsát leginkább meghatározó emberek listáját. A lap három csoportba osztotta azokat, akik szerintük 2020-ban a legnagyobb hatással lesznek a kontinens életére: cselekvőkre, zavarkeltőkre és álmodozókra.

Orbán Viktor az álmodozók listáján lett a második helyezett, egyedül Greta Thunberg előzte meg.

A lap indoklása szerint az illiberális demokrácia, a keresztény Európa védelme vagy épp a Stop Soros szlogen mind-mind ugyanazt jelentik: Orbán mestere annak, hogy nagyon egyszerű üzenetekkel tartsa fent maga körül a figyelmet. Az egyszerű nacionalizmus helyett már úgy mutatja be a politikáját, mint az EU állítólagos nemzetek fölöttiségének ellenpontját – írják.

Greta Thunberg megelőzte Orbán Viktort egy fontos listán

A cselekvők listáján az első helyezett Margrethe Vestager lett, aki eddig az Európai Bizottság versenyjogért felelős biztosa volt, decembertől viszont a testület digitális korszakért felelős ügyvezető alelnöke. A zavarkeltők között az első Dominic Cummings, Boris Johnson főtanácsadója.

Orbán már 2016-ban is felkerült a listára, 2017-ben viszont már Soros Györgyöt is a kontinens legfontosabb emberei között említették. 2018-ban aztán Simicska Lajost szerepeltették egyetlen magyarként, 2019 meghatározó személyiségei között pedig Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke kapott helyet.

Cikk- és címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

(politico.eu, hvg.hu)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Remélhetőleg orbán neve hamarosan lekerül erről a listáról!!!?? Szégyen a magyarokra nézve!!??
tudode
Orbán szerencsés csillagzat alatt született, mert gyermekkori álmait a társadalom koplalja meg a mai napig is, miután fatornyos faluját elcsúfította giccses Makovecz stílusú stadionnal, kazánházzal, kisvasúttal, csónakázó tóval, stb-vel!!!
.
Felnőtt kori álmaival között már nullás költségvetés is szerepel, miközben valamelyik hokizsebéből finanszírozza majd a dédunokája is az ikertesó atom atomját, és a sehova nem vezető selyemútját!
.
----- Durva számok: Ennyire közel lenne Orbán Viktor álma, a nullás költségvetés
.
www.portfolio.hu/gazdasag/20180121/durva-szamok-ennyire-kozel-lenne-orban-viktor-alma-a-nullas-koltsegvetes-274083
.
Ez már az ország sara, hogy még mindig őkelme álma az un kiemelt állami beruházásokat terhelheti, miközben nem változott semmit, mert Anikó asszony szerint is, ami nem érdekli, AZ NINCS IS, AKKOR, AMIKOR A KÓRHÁZAKBAN tízezrek hagyják ott a fogukat!
advocat
Jó ez így. Végre listás! De miért második! Egy 16 éves is megelőzheti? És kik azok a pocakos férfik? Ide jutott! Ez a jó csapat. Neki.
jesz
Greta Thunberg nem határoz meg semmit. Ez a szerencsétlen egy senki, akit bábként használnak.
namihami
Nem vagyok biztos benne, hogy pont erre a listára szeretett volna felkerülni. De amelyiken az igazi helyezése lenne, azt (személyiségi és jogi okok miatt) nem hirdetik meg nyilvános fórumokon. Azt a besorolását még a politikustársai is csak egymás között mondják ki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.