A palesztin-izraeli konfliktus eszkalálódása a közel-keleti rendezés ügyét monopolizálni próbáló amerikai politika kudarcának következménye – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor kedden a Kremlben fogadta Mohammed asz-Szudáni iraki kormányfőt.

Putyin szerint az amerikai politika kudarcának következménye a palesztin-izraeli konfliktus eszkalálódása
Fotó: SERGEI BOBYLYOV / POOL / AFP

Sajnos a helyzet hirtelen kiéleződésének vagyunk tanúi a Közel-Keleten. Azt hiszem, sokan egyetértenek velem abban, hogy ez szemléletes példája az Egyesült Államok közel-keleti politikája kudarcának, amely megpróbálta monopolizálni a rendezést, de sajnos nem törődött azzal, hogy mindkét fél számára elfogadható kompromisszumokat találjon

- mondta az elnök, aki első alkalommal fejtette ki nyilvánosan álláspontját azt követően, hogy a Hamász megtámadta Izraelt.

Putyin rámutatott, hogy meg kell oldani a szuverén palesztin állam létrehozásának kérdését.

Az Egyesült Államok mindkét félre nyomást gyakorolt. Hol az egyikre, hol a másikra. De minden alkalommal anélkül, hogy figyelembe vette volna a palesztin nép alapvető érdekeit. Mindenekelőtt arra gondolok, hogy végre kell hajtani az ENSZ Biztonsági Tanácsának a független, szuverén palesztin állam létrehozására vonatkozó határozatait

- hangoztatta az orosz elnök.

Putyin hangsúlyozta, hogy a palesztin-izraeli konfliktusban a civileknek okozott károkat "minimalizálni kell, és nullára kell csökkenteni", és a konfliktusban álló összes félnek ehhez kell igazodnia.

Az iraki miniszterelnök szerint a palesztin-izraeli konfliktus súlyosbodása annak következménye, hogy Izrael folyamatosan megsérti a palesztinok jogait, a nemzetközi közösség pedig hallgat, és nem teljesíti a nemzetközileg elismert határozatokból eredő kötelezettségeit.

Most a palesztin felkelés újabb intifádájának vagyunk tanúi, amelynek során (a palesztin fél) jogsértésének megszüntetését követelik. Egy nyilvánvaló eszkaláció, egy nagyon veszélyes eszkaláció, amelynek következtében békés polgárok veszítik életüket, spontán bombázásokat hajtanak végre, egyebek között polgári célpontok ellen. Mindez a Gázai övezet pusztulásához vezet

- hangsúlyozta Szudáni.

Úgy vélekedett, hogy az arab és muszlim országok, valamint a nagyhatalmak "erkölcsi felelőssége", hogy "véget vessenek a palesztinok jogai megsértésének és a Gázai övezet blokádjának".

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Az itt hányó nemzethyturulbaszócsicskák már megint megszopták a muszka faszát!Hát erre már a migrációs kereskedők is csak csettintenek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
USA máris segíti az izraeli-palesztín békefolyamatot szokás szerint
Hadihajói felvonultak az érintett területen!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
@Maccska: ezért csinálta putyin az egészet,neki nem számít az emberélet sehol.
balos
Az itt hányó nemzethyturulbaszócsicskák már megint megszopták a muszka faszát!Hát erre már a migrációs kereskedők is csak csettintenek!
simmering73
@Maccska: Ha nem csak a fideszvezérelte csicskasajtót olvasgatnád, hallhatnál az ukrán-orosz háborúról is.
justhpeter
Van aki ennek a háborús bűnös tömeggyilkosnak a dumájára kíváncsi ?
libellle
Pontosan, mert ez a mocsok gyilkos putin, mindenben támogatta és támogatja Iránt és az iráni gyilkosokat, akiknek kezük nagyon erösen benne van az Izraeli történtekben. Igy putin a patkány szintén felelös azert ami Izraelben történt és történik mert a saját személyes erdekét vedve, neki több millio ember halála sem számitana.
kereső
2005-ben létre jött a független palesztin állam- a gázai övezetben. Az akkori izraeli miniszterelnök Sharon erővel kitelepitette az övezetben élő zsidókat . Akkor a világ 138 állama ismerte el az önálló államot. Majd jött a hamasz, amely megszállta és elfoglalta az államot- miközben az usa, az eu dollármiliókkal segélyezte az államban élőket. Úgy látszik azonban, hogy azokat a segélyeket nem arra költötték, amire szánták az adományozók- eü-re, oktatásra, munkabérekre, nyugdijra- hanem a hamasz hatalmának megerősitésére, az óvodás korú gyermekek minden zsidó -és keresztény vallású ember gyűlöletére , és kiirtására. Putyin , te hol voltál ekkor- amikor ez megtörtént? Te, mit tettél azért, hogy ez ne igy legyen? Vissza kell fogni a zsidókat??? Mert nekik nincs joguk a saját államukhoz, és egyáltalán az élethez?
A zsidó államot- Izraelt 1948 -ban maga az ENSZ közgyúlése hozta létre., hagyta jóvá a létezését- az európai holokauszt után.
Az usa pénzt adott a normális életre nekik, miközben te iráni barátaid segitségével szitottad, és szitod a tüzet.
balos
@kereső: A puttyin már megint rendesen megrázta a faszfát!Képes még az ördöggel is barátkozni,hogy a személyisegg zavarát palástolja!nála nagyobb drebil legfeljebb a csúti itthon,de keleten számolatlan!
kulabombaafityiszre
@Maccska: október 11., 07:04
Szóval nem fontos az ukrán háború.Akkor az ukrán háborúra való hivatkozás miatt miért van háborus vészhelyzet magyarországon?
Ne válaszolj,mert tudom.
gina
Rohadék gyilkos te magyarázol??? Ilyen barátai vannak ennek a retkes zsiros OV nek, Gratula

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok