Ukrajna három védelmi vonalat tervez építeni összesen kétezer kilométer hosszan – közölte hétfőn Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Telegram-oldalán.

Bejegyzésében ismertette, Denisz Smihal ukrán miniszterelnök jelentést tett neki az új védelmi vonalak kialakításának üteméről.

"Nagyszabású feladat kialakítani a védelmet három vonalban kétezer kilométer hosszan"

- tette hozzá.

Ukrajna három védvonalat épít ki, kétezer kilométer hosszúságban

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Fotó: MTI

Ukrajnában tavaly novemberben hoztak létre egy hatóságok közötti munkacsoportot, hogy az erődítményeket, bunkereket, harckocsiakadályokat, aknamezőket is magukban foglaló védelmi vonalak kiépítésének kérdéseivel foglalkozzon. Smihal március 4-én közölte, hogy a testület minden nap dolgozik, és az év eleje óta 525 millió dollárt utaltak ki a szóban forgó célra – írja az MTI.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KisTehen
vagyis elfogadja a mostani határokat?
verőce21
Jobb, ha a Dnyeper nyugati partján építi ki, még addig, amíg megteheti...! :)
Szükség van egy 2-300 km-es semleges zónára a Nato és Oroszo. között...!
KisTehen
@Pálinkás Pál: elkölt rá egy valag pénzt, hogy bebetonozza

HAHAHA
Péter2
Helyes ki kell építeni a védvonalakat , ami alapbázisnak is jó , a nyomás fenntartásához , és onnét lehet tovább építkezni lőni pl tüzérséggel , sorozatvetőkkel a ruszkikat a drónokkal meg orosz városokat , infrastruktúrákat támadni , hadd érezzék a törődést ! A nyár elejétől már több európai ország is , beüzemeli az újonnan a helyzet miatt épített lőszergyárait , innét kapnak majd tüzérség lövedékeket az ukránok amiket 20-40 km tudnak lőni és egyéb gyalogsági lőszereket , rakétákat a sorozatvetőkhöz , így nem kerül sokba mert nem kell vásárolni ! Ami jó volna , ha az usa megszüntetné Ukrajna fegyverrel való támogatását , mert akkor átvenné Kanada és Ausztrália a hadianyag támogatásokat , így az ukránok többet kapnának , mint az usától kapnak !
KisTehen
@Péter2: ok lesz töltényük ... de honnan lesz katonájuk?
koszpeko
Kérdés, az aknákat nem tiltották be?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.