A szlovák parlament és a második legnagyobb kormánypárt, a Hang (Hlas-SD) elnöke a leadott voksok 54,32 százalékával vezet a 45,67 százalékon álló Ivan Korcok korábbi külügyminiszter előtt a leadott szavazatok 96 százalékának feldolgozottsága mellett.

Fellélegezhet a magyar kormány, hiszen Szlovákiában megtörtént az, amiben Orbán Viktor és Szijjártó Péter is annyira reménykedett. Ugyanis Szlovákia új elnököt választott, és a külügyminiszterrel korábban látványos szócsatákat vívó, ezért magyarellenesnek tartott, az államfőválasztás első fordulóját megnyerő Ivan Korcok végül alulmaradt.

Orbán és Szijjártó örömtáncot járhat – Peter Pellegrini fordított, és ő nyerte a szlovák elnökválasztást

Peter Pellegrini szlovák parlamenti elnök, a Hang (Hlas-SD) párt vezetője nyerte a szlovák államfõválasztást    Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek

A győzelmet a szlovák parlament és a második legnagyobb kormánypárt, a Hang (Hlas-SD) elnöke, Peter Pellegrini szerezte meg, miután a leadott voksok 54,32 százalékával vezet a 45,67 százalékon álló Ivan Korcok korábbi külügyminiszter előtt a leadott szavazatok 96 százalékának feldolgozottsága mellett. Az arányokat és Pellegrini előnyét tekintve a mostani adat gyakorlatilag nem hivatalos végeredménynek tekinthető.

A részvételi arány eddig 60 százalékosnak mutatkozik, ami a második legmagasabbnak számít a szlovákiai államfőválasztások történetében. A vonatkozó szlovák szabályozás szerint az államfőválasztás második fordulójában a győzelemhez már nem kell megszerezni az összes szavazásra jogosult választópolgár szavazatának legalább felét, hanem elégséges a szavazáson résztvevők többségének voksa.

Nem véletlen, hogy Szijjártó Péter már éjfél után fontosnak tartotta, hogy gratuláljon Pellegrininek a Facebookon közzétett bejegyzésében. "Gratulálunk, Elnök úr!! Újabb megerősítés a szuverenitásvédő és békepárti erőknek!" – írta a külgazdasági és külügyminiszter.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Ennél nagyobb örömük sose legyen...a két szemét hazaáruló gyökérnek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Horizont
Ennél nagyobb örömük sose legyen...a két szemét hazaáruló gyökérnek.
Nyírfa
Ebben a győzelemben mennyirre van benne Orbán keze?
Még életemben látni akarom a teljes lelepleződését, és a népek erre adott reakcióját.
Szerintem kinéz számára egy kaloda, amely elé egy plakátot is vizionálok: Kedves látogatók, Orbán Viktor exminiszterelnököt etetni tilos!
Alatta pedig az összes bűne részletes bontásban.
Horizont
@Maccska: nyanya az anyád meg a nejed te meg egy csicska kis puhapöcs vagy és egy bunkó tahó.
sokanvagyunk
Jogos az örömük, végre egységesen dönthetnek arról, hogy a Fidesz szlovákiai testvérpártja ne terhelhesse a magyar költségvetést nagyobb összegekkel.
namihami
Akkor egy hét múlva ez is majd kiáll a Kmalac mögül és a fideszmédia kikiáltja árulónak! Eddig szinte mindegyik nagy reménységükkel így jártak!
Orbánsors!!!
KisTehen
a dolgok jó irányban haladnak európában
KisTehen
kamu péter már csak 2026-ban akar kormányt dönteni ...

minden remek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.