Sajtóinformációk szerint havonta 20 milliárd forinttal nő a kórházak adósságának az összege, a gyógyítást már közvetlenül akadályozzák a kifizetetlen számlák.

Forrás: Közbeszéd
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Alapvető probléma, hogy az egészségügy és ezen belül a kórházak eleve alul vannak finanszírozva. Magyarórszág kb. felét költi egészségügyre, mint más normális európai ország. A központosított beszerzés teret ad a lenyúlásoknak, túlárazásnak. Sok kórházban a takarítást a haveri cég végzi, ahol a nem ma barnultakat alkalmazzák zizi pénzért ezért a tisztaság, takarítás ennek köszönhetően olyan is. Másik gond a bértömeg, ami jó néhány kórházi intézményben eleve több, mint maga a kórház finanszírozottsága. Mindez úgy, hogy te viszed a gyógyszeredet, WC papírt, ha kell pelenkát, nedves törlőt, fertőtlenítőt (ha jót akarsz magadnak). A csúti kolostorgecit mindez qrvra nem érdekli, hiszen az ő gyógyulása itthon és Ausztriában luxus körülmények között biztosított. Keszthelyi kórházban már nem lehet szülni, tehát az a részleg se fog májustól adósságot termelni. Mi ez, ha nem siker? Ideszúrnám a reggelit egy Bp-i "topkórházból". Csótány is akad szép számmal. Szép vastag szelet párizsi, és nem lóg le a kenyérről. Ezért Michelin csillag járna!
uploads.disquscdn.com/images/cc9738f78ac8cea2a09b3aef4fe48660f1cfe391d7310f8b90893b981043aa78.jpg?w=800&h=840
Eladott Ország
A reptér meg a Vodafone beharácsolása helyett nem inkább erre kellett volna kiadni a pénzt? A mi adóforintjainkból a mi egészségünkkel szórakoznak: se szülész-nőgyógyász, se háziorvos, se gyógyszer nem lesz, csak évekre nyúló várólista, meg sok, idő előtt meghalt ember. Rohadjatok meg! Az sem megoldás, mert a külső beszállítóval lehetett izmozni meg rábeszélni, hogy kifizetik a 80 %-át, a 20 %-ról meg mondjon le, de haveri céggel ezt meg nem fogják megcsinálni. A mostani gond meg az, hogy nincs pénz a kasszában, mert 14 éve nincs rendes kormányzás és annyit loptak, hogy tarthatatlanná vált az egész költségvetés, robogunk az államcsőd felé, amitől a magas kamatos keleti hitelek mentenek csak meg, az is ideig-óráig, de aztán azokat is vissza kéne fizetni, ami további pár év lopás és nemkormányzás után még nehezebb lesz, és az országot eladjuk a kínaiaknak az adósság fejében. Lásd: Kína hitelt nyújtott Srí Lankának a kikötő megépítésére, tudván, hogy az ország nem lesz képes visszafizetni azt; Peking így 99 évre megszerezte a kikötőt, amelyet haditengerészeti támaszpontként használhat a jövőben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.