Vereséggel rajtolt a magyar labdarúgó-válogatott a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság selejtezősorozatában: Pintér Attila együttese vasárnap este a Groupama Arénában 2-1-re kikapott az északír csapattól.

A nemzeti csapat történetének 400. hazai mérkőzésén a rendkívül ötlettelenül futballozó magyarok a 75. percben a szünetben csereként pályára lépett Priskin Tamás fejesgóljával szerezték meg a vezetést, a vendégek azonban hat perccel később Niall McGinn találatával egyenlítettek, majd a 88. percben Kyle Lafferty révén megszerezték a győztes gólt. Az északírek ezzel történetük során először győzték le a magyar válogatottat.

A magyar válogatott, amelynek kispadján Pintér Attilának ez volt az első tétmérkőzése, legközelebb október 11-én Románia vendégeként lép pályára.

Történelmi vereséggel rajtolt a Pintér-csapat

Pintér Attila szövetségi kapitány kudarcról beszélt a lefújás után:

"Sajnálom a szurkolóinkat, 1-0-ás vezetés után kudarcnak érzem ezt az eredményt. Ki kell elemeznünk a látottakat, és tanulnunk kell belőle, hiszen ez egy hosszú sorozat. Ilyen hibákat nem lenne szabad elkövetni. Nagyjából hetven percig mi domináltunk, de valamiért innen újra lefelé ment a csapat teljesítménye" – nyilatkozta a szakvezető, aki szerint a 70. perc után kiütközött, hogy a riválisnál hét olyan futballista is van, akik a Premier League-ben játszanak, míg a magyaroknál ilyen nincs, ráadásul Lipták Zoltán sérülése miatt az utolsó percekre emberhátrányba került a gárda.

Pintér szerint szervezetten futballozott a csapat, ugyanakkor sok téren javulni kell ahhoz, hogy legyen esély kijutni a franciaországi kontinensviadalra. A tréner elmondta, rengeteg volt a felívelt labda, ami nagy hiba volt, ugyanis nem ezt beszélték meg előzetesen.

Michael O'Neill, az északír válogatott szövetségi kapitánya büszkén tekintett vissza a meccsre:

"Nemcsak az eredményre, hanem a csapat teljesítményére is büszke vagyok. Jól működött az előre eltervezett taktikánk, fantasztikus este volt, nem gondoltuk volna, hogy három ponttal távozhatunk Magyarországról. A hazaiakon nagy volt nyomás, ezt tudtuk kihasználni a végén, és győzelemre játszottunk" – mondta a tréner, hozzátéve, hogy a legfontosabb feladatot, Dzsudzsák Balázs semlegesítését megoldották. A kapitány szerint ennek a győzelemnek köszönhetően elhiszik, hogy a többi csoportellenfél otthonában is tudnak majd pontokat szerezni.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cukkini
Magyarország lakóssága és annak hátországa: Higgyétek el, a ti Pintéretek hoz még meglepetéseket. Kemény edzéseket, sok kikapásokat.
szandokan
@Bástya Elvtárs: Az itt a gond, hogy hosszú évek óta nincs az országnak legalább egy olyan játékosa, mint Messi, Ronaldo, vagy Neymar. Ilyen játékosok hiányában pedig minden erőfeszítés hiábavaló. Nem a stadionok a hibásak azért, hogy nem születik egy Puskás szintű tehetség már hosszú évek óta. Vannak más sportágak is, mint pl. az asztalitenisz, ahol szintén ez a helyzet, pedig az a sport nem is pénz igényes. Ott is a Klampár korszakkal véget ért az élmezőny, pedig a kínaiakat is legyőztük csapatban. Hogy miért a focit szidja mindenki? Mert Orbán azt szereti. Ha mást szeretne, azt a sportot kezdenék ki. A magyar már csak ilyen.
Meine Ehre heisst Treue
De meglepődtem a nemzeti faláb fc parádés teljesítményén!
Vasárnapiiskolás
@Bástya Elvtárs: Ne fizesd túl őket. "csak az a szép zöld gyep" legeljenek,mást nem érdemelnek:)
Dr. Felipe
Magyarország - Észak-Írország 1:2

Hát ez a nap is elérkezett, mikor az írek oktatni jönnek hogy hogyan is kellene játszani ezt a játékot.
Így elrontani vicctor vezér játékát aki személyesen tekintette meg a mérkőzést. 1:0 ás vezetésünknél kötelezően bevágták a közvetítésbe és a kommentátor is felhívta az egész ország figyelmét hogy a fényességes is ott van a stadionban, csak persze az íreknek megint nem szóltak hogy mi fiesztára készülünk.
Na de sebaj, több is veszett Mohácsnál, előre a stadionépítés útján.

Holnap új nap jön és vicctor nyakába veszi az országot, és hát mindenki Bukarestbe.
dömdödöm
Nem láttam más elfoglaltság miatt de holnap megnézem mit csináltak .
human
@szandokan: Mondjuk ki nyíltan. Stadion nélkül is tudná ezt a színvonalt hozni akár a válogatott akár a felcsúti szupercsapat. A stadionok pedig csak arra voltak jók, hogy az építőiparban jeleskedő haverok zsebe meg legyen tömve.
Nem azért szidjuk Orbánt, mert kedvenc sportja a foci. Ezt mégis hogy gondolhattad? Hanem azért, mert százmilliárdokat költ rá az adófizetők pénzéből feleslegesen.
soljanka
Elvenni az autójukat gyorsan :)
Meg a labdát, hogy ne legyen zavaró tényező...
dzurinda
@szandokan: Nyugi, már Orbán előtt jóval szidták a focit, ennek semmi köze semmihez. Egyébként nagy tehetségek születnek, csak a magyar körülmények között, a magyar edzőkkel nem tudják kihozni belőlük a legtöbbet, ezért beleszürkülnek a jó kis NBI-ünkbe.
szandokan
@dzurinda: Ezzel nem értek egyet. Az utóbbi évtizedekben nem születtek nagy tehetségek a magyar fociban. Klampár óta miért nincs egy igazi pinyósunk sem? Volt ugyan egy Németh Karcsink, de az sem volt az igazi. Vannak sportágak, ahol születnek tehetségek valamiért, és vannak, ahol nem.
dzurinda
@szandokan: Én meg azzal nem, amit te most írtál. A fociban egy bizonyos életkorig nagyon is ott vannak az európai élmezőnyben a magyarok, de aztán elhúz mellettünk a világ, és a játékosok 20 éves korára már behozhatatlan a lemaradás. Nem tudom, mi lehetne a megoldás, talán az is jó lenne, ha minél hamarabb kikerülnének a fiatalok külföldi csapatokba.
kkalman
@szandokan: A focit általában senki sem Orbán miatt szidja. Én biztos nem. Maga a afoci, illetve annak eredménytelensége, ami irritálja az embereket. Az már csak hozadék, hogy Orbán szereti a focit, és a falábúakat elhalmozza mindennel, mert hátha akkor, majd egyszer, a távoli jövőben (se) tudnak legalább egy egyenest rúgni a labdába. Orbán csak egy plusz ok arra, hogy a magyar focit szidni lehessen.
kkalman
Akkor a felhígított franciaországi EB-n sem kell izgulni a Nemzethy Faláb Fc-ért.
coni
Tény, hogy a fociba fektetett pénz(ünk) nem elég költséghatékony. Ugyanaz a gond mint gazdasági-pénzügyi területen: nagyon unortodox.
szandokan
@kkalman: Lehet. Mindenesetre az EB nagyon messze került.
szandokan
@dzurinda: Ebben tényleg van némi igazság, ha jobban belegondolok. Viszont több focistánk is van, akik kikerültek külföldre, és mégis itthon kötöttek ki a végén. Olyan ez, mint a Loch nessi szörny...:-))
pbalage
Régen minden rio de janeiroi szegénynegyedbeli kölyöknek az volt az álma, hogy híres és gazdag lehessen, más megoldást nem láttak a kiútra, mint a focit, így szívből és akaratból labdáztak, egy csoda volt a játékuk.
Most már ők is látják, hogyan lehet lóvét kivenni belőle kevesebb teljesítménnyel és előbb.
Annak is meg lett az eredménye.
bundi
@szandokan: talán azért a focit mert abba pumpálnak számolatlanul százmilliárdokat...
laszlobihari
Istenem, egyre jobban tetszik(?) észak korea, ott bizony érvényes az azonnali munka tábor beutaló ha lejáratják a nemzetüket, kérdés nálunk mennyi falábu maradna meg (életben)?
Yoda69
Nem baj, majd 4 ev mulva ujra megprobaljuk. Addig meg fel lehet huzni 4-5 uj stadiont.

@szandokan: Hulyesegeket beszelsz. Nem az baj hogy nincsenek nagy nevek a csapatban. Az a baj hogy nincs team-work, nincs dinamizmus, nincs atutoer es elkepzeles hogy kellene jatszani kulnfele ellenfelek ellen. Nincs strategia, es nincs ONBIZALOM.
Nezm meg a nemet valogatotatt. Ott sincsenek olyan nevek mint Messi, es megis sikerult megnyerniuk a VB-t. Hogy miert? Mert a csapat osszedolgozik, nem egyenieskedik. Segitik egymast, es ami a legfobb van onbizalmuk.
coyote3
Nekem a riporter tetszett. ha nem látom a meccset-mondjuk csak részleteket láttam, mert párhuzamosan néztem a dánnal-akkor azt hittem volna, hogy nagy szerencsével nyert az ellen., Tudomásul kell venni, hogy azért a rongyos havi pár milláért a mi aranylábúaink csak ennyit tudnak nyújtani...
adrenalink
Mitől történelmi ez a vereség? Már megszoktuk! A győzelem, az igen, az lett volna történelmi!:-)
anemone
A fiúk tudnak focizni, csak motiválni kell őket. Viktor, adjunk mindegyiknek egy trafikot!
Bástya Elvtárs
@szandokan: Tehát akkor mi a teendő??? Talán inkább egyéb sportágakat kéne támogatni! pl. vizisportok: úszás, vizilabda... 1 új stadion árából 9-10 régi strandot fel lehet újítani: Nagyszénás, Újkígyós, Gerendás, stb. Így a vidéki gyerek is hozzájut napi szinten az uszodához!
Ha már 1, 5, 9 évfolyamon mindennapi testnevelést kínálunk felmenőrendszerben, akkor legyen az a foglalkozás változatos!
Bástya Elvtárs
@Vasárnapiiskolás: IGEN! Az itthoni sztárfocistáink havi 8-9 milliót kapnak...
Bástya Elvtárs
@anemone: Trafik helyett nemzeti italbolt lesz a fizetség jövőre ha narancsszínű a nyelve hegye! Bár, tegnap még vörös volt az!!!
Yoda69
Erdekes parhuzam: tortenelmi melyponton az allamadossag, tortenelmi vereseg a futball valogatottnak.
Vasárnapiiskolás
@Bástya Elvtárs: Meg is tesznek érte mindent! :)
Jankó123
Nem értem, hogy mi a baj? Hiszen a vezérnek ez minden pénzt megér!
Hajrá "aranylábú gyerekek", csak így tovább "aranyárú semmittevők"!
(Ha jól látom, a lábuk csak trombitaréz!?)
Bástya Elvtárs
@Vasárnapiiskolás: Meg! Itthon csak 9 milla a havi fizetés, Moszkvában 10-100 milla / hó !
szandokan
@Bástya Elvtárs: A Nagyszénási strandot Fetser tette még tönkre.
Bástya Elvtárs
@szandokan: IGEN! Akkor meg mi mutassuk meg, hogy jobbak vagyunk náluk!
mariaberta
Nálunk már minden nemzeti vagy történelmi. Történelmi ha veszítünk, történelmi, ha egyszer végre nyerünk, DE EGYÉBKÉNT, / mert ez a szöveg divat mostanában/ de egyébként./
Hellcat
Nagyon pörgős játék volt...hamar lement...egykettőre kikaptunk...megérte telenyomni a focit pénzzel.
Strong
nos az északír csapat igen erős, kemény diónak bizonyult számunkra..

kereshetnénk már egy olyan csapatot, akit meg is tudunk verni...
pesti
A focit nem csak szeretni kell.A focihoz tudás,erkölcs,hazafiasság,küzdés is szükséges.Ha ez nincs,akkor a szeretet nem segít ,esetleg a seggit lehet...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.