Eszméletlen állapotban vitték kórházba a francia Jules Bianchit, aki súlyos balesetet szenvedett vasárnap a Forma-1-es világbajnokság Japán Nagydíján.

Az FIA hivatalos közleménye szerint azonnal életmentő műtétet hajtottak végre a versenyzőn, aki a Japán Nagydíj 42. körében csúszott bele egy traktorba, amelyik éppen egy másik versenyautó mentésén dolgozott. A futamot azonnal leintették, miközben Bianchit rohamkocsival kórházba szállították.

Intenzíven kezelik, kritikus Bianchi állapota

A FIA később közleményben jelezte, hogy a CT-vizsgálat súlyos fejsérülést mutatott ki, így műteni kellett a pilótát. Az operáció után nem kellett lélegeztetőgépre tenni Bianchit, aki saját erejéből lélegzik – írja a Sportgéza.

Az FIA tájékoztatása szerint jelenleg az intenzív osztályon kezelik és figyelik a versenyzőt. Azt írják, hogy a kórház illetékesei azonnal tájékoztatják a közvéleményt, amint változás áll be az állapotában.

Közben a Twitteren megjelent egy fotó, amelyen az látható, hogy abban a kanyarban, ahol a baleset történt, éppen a zöld zászlót lengetik, amikor még folyamatban volt az egy körrel korábban kicsúszott Sutil autójának mentése.

Intenzíven kezelik, kritikus Bianchi állapota

Persze a baleset vonalát éppen meghaladja az a pályabíró, akinél a zászló van, mégis elég közel helyezkedik ahhoz, hogy indokolatlannak lehessen nevezni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Amilyenek az időjárási körülmények voltak! Hát az a csoda, hogy megúszták a versenyt ezzel az egy balesettel. Mielőbbi gyógyulást kívánok én is neki!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Szeretem az autó sportot de azért azt nem értem ilyen időjárás mellett miért rendezik meg. Mielőbbi fel épülést kívánok.
Cicamama55
Amilyenek az időjárási körülmények voltak! Hát az a csoda, hogy megúszták a versenyt ezzel az egy balesettel. Mielőbbi gyógyulást kívánok én is neki!
Jankó123
Remélem, mielőbb felgyógyul és újra versenyezhet!
Jobbulást kívánok neki!
nyanya001
szegény gyerek :((
Mielőbbi gyógyulást kívánok !
Dr. Felipe
Nem tudom mennyi tragédiának kell még bekövetkezni hogy végre bevezessék a zárt pilótafülkét.
Az F1 ben nincs megoldva a fej védelme. Gondoljunk csak Ayton Senna balesetére akit saját autójának leszakadó kereke ölt meg, vagy Felipe Massa Hungaroringi balesetére akit egy másik autóról leszakadó rugó talált fejbe és csak a szerencséjének köszönheti életét.
Úgy gondolom a zárt fülkéből Bianchi is sértetlenül szállt volna ki. Ha a vadászpilóták tudnak zárt pilótafülkében repülni akkor az F1 ben is lehet vezetni.
Legfőbb ellenérv a párásodás és a fülke túlmelegedése ami nevetséges érv mert nem hiszem el hogy ezeket nem lehetne kiküszöbölni.

Amúgy a zöld zászlót nem a kanyarban lengetik hanem a kanyart követő egyenesben ahol már újra lehetett gázt adni.
Főlökött
@Dr. Felipe: A pilótafülke a hermetikusságot biztosítja és nem a sérülés megelőzését. 4.000-4.500m felett olyan ritka a levegő, hogy ájuláshoz vezetne az ott tartózkodás, továbbá a nyomás is csökken.
Nem véletlen az maszk és a magassági ruha használata, a vadászgépeken. Illetve nem véletlen a helikopterek ezen magasságkorláta.

A balesettel kapcsolatosan az ott biztonsági feladatot ellátó személyzet, a vezetőséggel együtt nagyot hibázott, csak ezt hanyagolni szeretnék.
- Miért nem volt bent a felvezető autó ?
- Miért lengették a zöld zászlót ?
Mindezt azért kérdezem, mert a biztonsági sávban, amit azért alakítottak ki, hogy a versenyzők ne sérüljenek meg, egy idegen tárgy /egy mentéshez használt erőgép/ tartózkodott. Így, ebben a formában zöld jelzést adni felelőtlenség - meggondolatlanság volt és látható - tapasztalható, sajnos az eredménye.
Határozatlan, meggondolatlan döntések születtek a részükről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok