Készen áll a riói olimpiára, a játékok után pedig Iron Aquatics néven úszóklubot alapít Hosszú Katinka.

A 27 éves úszó keddi sajtótájékoztatóján az ötkarikás elvárásokkal kapcsolatban csak annyit mondott, "nem tud érmeket ígérni", de mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy Magyarországot a legmagasabb szinten képviselje.

"Az elmúlt három évben sikerült jól begyakorolnunk a formába hozást, most már egy olyan részében vagyunk a felkészülésnek, hogy gyakorlatilag csak a kezdést várjuk" – mondta Hosszú Katinka, aki az első versenynapon rögtön világbajnoki címvédőként 400 méter vegyesen áll rajthoz, majd szintén vb-győztesként, ráadásul világcsúcstartóként 200 méter vegyesen, valamint 100 és 200 méter háton, 200 méter pillangón, és a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként ugrik vízbe.

"Azt gondolom, nem is kezdhettünk volna jobban az olimpiai előtti utolsó évet, a kazanyi világcsúcs alkalmával két másodperccel a világ előtt végeztem, amit azóta senki sem közelített meg. Ennek ellenére nem merem megígérni az aranyérmet, mert ez sport" – tette hozzá az ötszörös világbajnok, aki hangsúlyozta, csalódott csak abban az esetben lenne, ha "túlgörcsölné a versenyt" és nem tudná magából kiadni azt, ami benne van.

Hosszú elmondta, jelenleg már "pihenősebb" a felkészülés, ez napi kettő, összesen négy-öt óra edzést jelent.

A sajtótájékoztatón Hosszú elmondta, szeptembertől Iron Aquatics néven saját úszóklubot alapít, ami egyúttal azt is jelenti, hogy elhagyja a Vasast és a saját egyesületét erősíti majd. A klub célja, hogy pozitív hatással legyen az úszók teljesítményére és a civil életre is felkészítse a sportolókat.

"Kitartás, céltudatosság, szorgalom és magabiztosság" – ezekkel a szavakkal jellemezte klubját Hosszú, egyúttal leszögezte, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a riói lenne az utolsó olimpiája, hiszen ahogyan azt korábban is jelezte, 2020-ban Tokióban is szeretne ott lenne, s néha még a 2024-es ötkarikás játékok gondolatával is "kacérkodik".

Az új úszóklub Hosszú és férje, egyben edzője, Shane Tusup által közösen lefektetett elvekre épül majd. "Shane személye nagyon fontos, vele olyan tervet alakítottunk ki, amivel világelső lettem. Ezen fog alapulni az Iron Aqutics úszóprogramja is" – mondta az úszónő.

Az eseményen elhangzott, hogy a program egyik edzője a kanadai Darren Ward lesz, akinek tanítványai indulnak a riói olimpián is.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
tegnap egy sportadón nyilatkozott egy "jobb" országból származó úszóedző..közölte, hogy nem lát esélyt az úszóinak az éremszerzésére. Ugyanis járt amerikában, és látta ott miben, és hogy folyik az edzés... azt mondta esélyünk sincs..
...namost ennek fényében kell Katinkára figyelni...kőkemény ellenfelek lesznek a stratkövön, akik nagyonis jól tudják, ki is az a Hosszú...

lehet körmötrágni..

:-(

Hajrá Hosszú! Te vagy a legjobb! a többi csak vicsorog...
:-)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
perfekt
Katinka,szegény ember, ki már ígérni sem tud :(.--akkor hozzál sastojást.
karma1
Mar az is nagyon szep tole, hogy egyaltalan kimegy az olimpiara. Fiatal, csaladalapitas elott allo holgy, gazdag amerikai ferjjel, barki eljatszhatja Vele ugyanazt, mint amit az ujzelandi jiu jitsu sportoloval tettek: elraboltak rendoregyenruhas emberek, es arra kenyszeritettek, hogy nagyon gyorsan tobb helyen is vegye ki penzt a hitelkartyajarol.
Legyen eleg a reszvetele, es maradjon eletben, kirabolatlanul, egeszsegesen...
perfekt
@karma1: Szia: melyik nap 15:05 ös bejegyzést akartad nekem küldeni?Itt egy firkálmányt látok-de nem a te klavidból.
wagabund
tegnap egy sportadón nyilatkozott egy "jobb" országból származó úszóedző..közölte, hogy nem lát esélyt az úszóinak az éremszerzésére. Ugyanis járt amerikában, és látta ott miben, és hogy folyik az edzés... azt mondta esélyünk sincs..
...namost ennek fényében kell Katinkára figyelni...kőkemény ellenfelek lesznek a stratkövön, akik nagyonis jól tudják, ki is az a Hosszú...

lehet körmötrágni..

:-(

Hajrá Hosszú! Te vagy a legjobb! a többi csak vicsorog...
:-)
perfekt
@Szeparepa2: Voltál katona?Ott voltak ilyen aranyköpések-mint amiket te a versenysportra ráaggatsz! példuel:) A katona szabadsága,akkor biztos---mikor otthonról vissza indul az egységéhez.Az igazi profi-el tudja helyezni magát a verseny várható lehetőségeiben--amiben kellő önbizalommal-és sérülésmentes sikeres felkészüléssel navigál.Persze--kellő alázat kell ,és szerénység is, önbizalom,küzdeni tudás--na meg a szerencse.
cs.n.
Ez a jó hozzáállás, nem ígérgetni kell, az fölösleges. A saccolgatás a tippmixelők meg az ilyen-olyan szakértők dolga, aztán vagy bejön, vagy nem.
Feladatot akar teljesíteni lehetőleg minél jobban, nem pedig ígéretet, ez teljesen érthető.
levarosbukta
@wagabund: Azt eddig is lehetett tudni hogy Katinkának Rióban az esélye hogy finoman fogalmazzak a béka segge alatt lesz. Engem nem hatott meg egyáltalán hogy minden huszadrangú pénzdíjas versenyen nyert. Pontosan azért mert számottevő ellenfelek - lásd azok akiktől tart az olimpián - nem váltották aprópénzre a tehetségüket. Ha azok is indultak volna minden vicik, vacak versenyen Katinka fasorban sem lenne. Mindig is ez volt a véleményem és le is ugattak érte állandóan.
wagabund
@levarosbukta: hát lesz ami lesz, de egyetértek..

de azért mondhatom, hogy hajrá Hosszú?..mert titokban marhára reménykedem, hogy a hat számból legalább egy aranyat összeúszik...ha nem, az nem csak neki szopás...
mariaberta
Egerszegit nem tudja befogni, ezért jó előre nyalatkozik a semmiről.
levarosbukta
@wagabund: Persze, attól még egész nyugodtan mondhatjuk hogy hajrá Hosszú, mert a teljesítménye és kitartása igazán becsülendő dolog még akkor is ha szegényke még rá fog fázni erre a tusupsztorira.
karma1
@perfekt: Nem, bocs, 15.01-est,.. Amiben az van, hogy Rioban SENKI nincs biztonsagban. Rendorruhaba oltozve raboljak el az embereket.
Atha
Reálisan, de kellő optimizmussal áll Rio-hoz, a celebes, nullkalóriás nagyképűség helyett!
Szurkolok neki, kemény kis csaj.
Kívánom hogy jöjjenek össze a tervei!
Mangu
Kíváncsi leszek az Olimpia utáni véleményekre is, ha párhuzamos csoportosítást tenne a propeller szerkesztősége - akkor és most cím alatt.
magyarbakancs
"Az 1980-as moszkvai olimpián, ahol a csapat legesélyesebb indulója Wichmann Tamás volt, mindenki megdöbbenésére nem sokkal a rajt után leállt: feladta a versenyt. "
Mai napig kíváncsi vagyok mér tette mivolt az igazi indok.
Pedig kilenceres világbajnok volt.
bosszants
Semmit nem adtak neki csak zsarolni próbálták.
Semmit nem ígérgetett mint falábúink egy EB. előtt.
Ő biztosan becsülettel helyt fog állni, nem úgy mint a botlábúak akik a pénznyelésen kívül semmihez nem érteknek.
Aki őt bírálja mit tud felmutatni?
wagabund
@levarosbukta: párat alszunk, és eljő az igazság pillanata...

Gondolom Hosszú is méregeti az ellenfeleit, miközben rágja a körmeit...

Hajrá Hosszú!
perfekt
@karma1: szia t.15:01 re.Nem kell mindég a legrosszabbra gondolni-és példázódni, igazolni amik még meg sem történtek.Természetesen a veszélyek ,mik az-egyszerű-embereket,és a hírességeket érik-érhetik valósak.Azért hidd el nekem,Katinkának, feltételezem-gyémánt szilárdságú védelme lesz-azt gondolom, saját pénzükből is rásegítve.Persze-alapítson családot,legyenek-boldogok.
A sportról:Hogy ne égjen egy sportoló,teljes lángon-legyen az a verseny-aktuálisan pl. az Olimpia versenye,azt el nem tudom képzelni.S ha nem nyer aranyat-és egyáltalán semmit--az kudarc lenne.Kérdés van e motiváció-van e energiája-tudja e azt mozgósítani?Akárhogy is van-Ő már életében hallhatatlanná vált.És nagy összeget tennék arra, hogy olimpiai arany nélkül, ő nem vonul vissza a sportolástól.Ami engem vele kapcsolatban zavaró-az-az,hogy mindent felolvas-így nem jön át egyénisége az őt figyelő felé-de hát ez pedig legyen az én problémám.
karma1
@perfekt: Lajkoltalak de a hsz-ed masodik felevel egy picit nem ertek egyet...Vele kapcsolatban eppen ne zavarjon, hogy O olvas mindent, es ugy nyiklatkozik: van ra eros pelda a mai magyar kozeletben, hogy van, aki meg a kerdojelet sem tudja elolvasni papir nelkul... Csak amig Katinkanal minden lepes ki van alakitva a sport es a verseny erdekeben, addig a "masik" csak azert olvas, nehogy veletlenul az igazat mondja... Tudod, a freudi elszolasok...:o))

Amennyit piszkaltak Katinkat, amennyi szennyel meg kellett kuzdenie a magyar hazaban, arra pont eleg lesz az, amit fog nyujtani. Sztem tutira a legjobb formajat hozza.
Volt, aki azt allitotta egy hsz-ben, hogy na, Katinka sehol sem lesz az olimpian, mert eddig csak tingli-tangli penzes versenyeken indult.
Nekem pedig az a velemenyem, hogy azok a versenyek, akar penzesek voltak, akar nem, azert vilagbajnoki aranyak voltak. Es a vilagbajnoki ido nagy valoszinuseggel a legjobb.
Tovabba azoknak a versenyzoknek is ezek lehettek az olimpiai kotelezo valogatoversenyei, tehat szinte ugyanazokkal fog ujra versenyezni.
Az egyenisege pedig nekem mar akkor atjott, amikor szepen szettepte a 12 millas szerzodest. Katinka NEM megvasarolhato, ha a sportrol van szo.
perfekt
@karma1: Nézd-- megfordultam ebben a miliőben,először egyéni sportágban, utána csapatokban játszottam.Elvégeztem a TF et-tanítottam több évet--és ma is van rálátásom a sportra.Ismerem-hogy egy verseny milyen követelményeket állít a versenyzők elé.Azért merek nyilatkozni-sportügyekben,természetesen-nem vagyok tévedhetetlen.Amit a felolvasásáról említettél-Mártuska-nem kell mindent párhuzamosítani a politikával-a fene ott enné meg őket.Igenis,el kell tudni mondani-testbeszéd segítségével kezek gesztikulációjával arc, szem játékával-hogy mi a lényege.-egy ilyen fontos témának.Teljesítménye a tingli-tangli--durva beszólást nem tűri,világcsúcsokat úszott.Katinka!És, mikor így nyilatkozik-az azt jelzi-,hogy ismeri a verseny veszélyeit.Csúcsformában volt egész évben-láthatták heti szinten őt az ellenfelei -és bizony vannak akik-nem -vagy keveset versenyeztek-ezeknek hendikepjük van.
wagabund
látván a riói körülményeket, nem csodálom, hogy sok versenyző saját ellátásra rendezkedett be...a hír szerint van aki minden élelmet európából szállíttat oda, illetve amerikából, és úgy, hogy senk ne férjen hozzá...
ők már csak tudják miért...?
Mangu
@perfekt: Most már bekaphatod, te kárörvendő bunkó!
Mangu
@perfekt: Nem is vitted semmire. Nem rálátásod van a sportra, hanem csak nézed és nem látsz semmit. Egyébként láttál már sastojást (max. egy állatkertben és gőrbét, ugyi)?
wagabund
@levarosbukta: megvan az első aranya...tiszta rábaszás..és még van öt száma..

érdemes megnézni a szépreményű férfi úszóinkat...
perfekt
@Mangu: re 05:07 Szia Mit is?Amid nincsen?ha-ha ha.Ostoba segédmunkás.De műveletlenséged okát csak te ismered.Egy biztos aki felolvasott valamelyik kommentemből neked buci gyuri-az nem tehet outsider mivoltodért.Tudod mit jelent? :-)))
perfekt
@Mangu: 05:14 re Nem ismerlek-de szenilis kommentedből süt az antiszociális gyermekkorod. Így látatlanból látható, putrilakó lehetsz a legsötétebb rétegből.Seggfej.
Mangu
@perfekt: @perfekt: Te nem vagy normális, kár, hogy Lipótot bezárták. Ne válaszólj, kár a betűért és azért is, hogy ilyen idióták is szóhoz juthatnak és szabadon járkálhatnak.
Perwool
@mariaberta: "Egerszegit nem tudja befogni, ezért jó előre nyalatkozik a semmiről."
"Hosszú ezzel mind az öt vegyesúszó világcsúcs birtokosává lépett elő, hiszen a 200 méter mellett a 25 méteres medencében is az övé minden idők legjobb eredménye 100, 200 és 400 méteren egyaránt."
www.atv.hu/belfold/20160807-hosszu-katinka-vilagcsuccsal-aranyermes

Csak szólok...
perfekt
@Mangu: Csak helyedre teszlek,koma! Ami két kommentedben leíródott részedről ,arra kaptál választ.De ahhoz hogy ,hogy nekem programot ajánlj kevés vagy--és a jelzőid miatt is le kellett alacsonyodnom szintedre- néhány percre! S az ,hogy szabadon vagyok-azt bizonyítja hogy te vagy aki zárt osztályon van:)most meglátogatlak..Tipli idióta!
Mangu
@mariaberta: Na, most mi van kis fanyalgó?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.