Ismét magyarellenes rigmust skandáltak egy romániai bajnoki mérkőzésen a CSU Nagyszeben kosárlabdacsapat szurkolói – írta kedden a Maszol.ro portál.

A Nagyszebenben játszott szombati mérkőzésen a vendég U-BT Kolozsvár csatára, Török Roland szabálytalankodott – a szebeni szurkolók megítélése szerint – sportszerűtlenül. Válaszként a szebeni csapat vezérszurkolója a "Kifelé a magyarokkal az országból"- szólamot kezdte skandálni, és ezt több százan átvették a zsúfolásig telt sportcsarnokban.

A Román Kosárlabda Szövetség főtitkára a Maszolnak elmondta: a szebeni szurkolók nacionalista megnyilvánulása belekerült a mérkőzés jegyzőkönyvébe. Ez alapján a fegyelmi bizottság dönt a szankciókról.

A nagyszebeni csapat szurkolóinak nem ez az első nacionalista megnyilvánulásuk. 2014 áprilisában a marosvásárhelyi Maros KK csapatával vívott mérkőzésen nyomdafestéket nem tűrő, magyarellenes feliratot tartalmazó molinót feszítettek ki a marosvásárhelyi sportcsarnok lelátóján. Az akkori kilengés miatt a romániai diszkriminációellenes tanács mind a klubot, mind a román szövetséget háromezer lejes (210 ezer forint) büntetéssel sújtotta.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
valaki csodalkozik ezen? Odamennek a magyarok, magyar allampolgarsagot osztogatni Romaniaban, es gondoltak, hogy ez mind tetszik az ottani lakosoknak?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
Az elmehibbant és bandája eddig csak gondokat okozott az országnak külföldön!
nyanya001
Orbánnak sikerült összeugrasztani a románokat a magyarokkal
Fradigege
@karma1: az oláhok kezdték el még a '90-es években osztogatni fűnek-fának az oláh állampolgárságot. Erdély soha nem volt román. 60 év alatt 6szor árulták vagy támadták hátba a szövetségeseiket. Igazi csúszó-mászó féreg népség. Csak a lopáshoz értenek. Rendszeresen járok Erdélybe. Marosvásárhelyen többségben vannak a magyarok. Akár ki, akármit mond.
volvós
...Viktorka !! Most már a románok is útálnak 1000-el !!
Hellcat
Fogadjuk be őket...gyertek ide élni, dolgozni adózni...fél millió maygar már úgy is elhúzta a csíkot szóval van hely. Aztán utána szavazgassatok ide! tapasztaljátok csak meg a qrbán nagy áldását ha már annyira éltetitek odakintről. Kmolyan mondom...gyertek ide...ott már úgy is elintézte nektek a cigánypáva, hogy ellenetek hergelődjön a román.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.