Ismét magyarellenes rigmust skandáltak egy romániai bajnoki mérkőzésen a CSU Nagyszeben kosárlabdacsapat szurkolói – írta kedden a Maszol.ro portál.

A Nagyszebenben játszott szombati mérkőzésen a vendég U-BT Kolozsvár csatára, Török Roland szabálytalankodott – a szebeni szurkolók megítélése szerint – sportszerűtlenül. Válaszként a szebeni csapat vezérszurkolója a "Kifelé a magyarokkal az országból"- szólamot kezdte skandálni, és ezt több százan átvették a zsúfolásig telt sportcsarnokban.

A Román Kosárlabda Szövetség főtitkára a Maszolnak elmondta: a szebeni szurkolók nacionalista megnyilvánulása belekerült a mérkőzés jegyzőkönyvébe. Ez alapján a fegyelmi bizottság dönt a szankciókról.

A nagyszebeni csapat szurkolóinak nem ez az első nacionalista megnyilvánulásuk. 2014 áprilisában a marosvásárhelyi Maros KK csapatával vívott mérkőzésen nyomdafestéket nem tűrő, magyarellenes feliratot tartalmazó molinót feszítettek ki a marosvásárhelyi sportcsarnok lelátóján. Az akkori kilengés miatt a romániai diszkriminációellenes tanács mind a klubot, mind a román szövetséget háromezer lejes (210 ezer forint) büntetéssel sújtotta.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
valaki csodalkozik ezen? Odamennek a magyarok, magyar allampolgarsagot osztogatni Romaniaban, es gondoltak, hogy ez mind tetszik az ottani lakosoknak?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
valaki csodalkozik ezen? Odamennek a magyarok, magyar allampolgarsagot osztogatni Romaniaban, es gondoltak, hogy ez mind tetszik az ottani lakosoknak?
quadrocopter
Az elmehibbant és bandája eddig csak gondokat okozott az országnak külföldön!
nyanya001
Orbánnak sikerült összeugrasztani a románokat a magyarokkal
Fradigege
@karma1: az oláhok kezdték el még a '90-es években osztogatni fűnek-fának az oláh állampolgárságot. Erdély soha nem volt román. 60 év alatt 6szor árulták vagy támadták hátba a szövetségeseiket. Igazi csúszó-mászó féreg népség. Csak a lopáshoz értenek. Rendszeresen járok Erdélybe. Marosvásárhelyen többségben vannak a magyarok. Akár ki, akármit mond.
volvós
...Viktorka !! Most már a románok is útálnak 1000-el !!
Hellcat
Fogadjuk be őket...gyertek ide élni, dolgozni adózni...fél millió maygar már úgy is elhúzta a csíkot szóval van hely. Aztán utána szavazgassatok ide! tapasztaljátok csak meg a qrbán nagy áldását ha már annyira éltetitek odakintről. Kmolyan mondom...gyertek ide...ott már úgy is elintézte nektek a cigánypáva, hogy ellenetek hergelődjön a román.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.