Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke az olimpiai bajnok Szabó József ellen, az általa irányított szervezet pedig a nyíltvízi úszók egykori szövetségi kapitánya, Németh Zsolt ellen indít pert rágalmazás miatt.

A MÚSZ szerdai közleménye szerint hitelrontásért perlik be Németh Zsoltot, amiért azt állította egy televíziós nyilatkozatában, hogy a szövetség megvásárolja a közgyűlési szavazatokat.

"Állításával ellentétben az egyesületek kizárólag az eredményességi rangsor alapján kapják a támogatásokat, amelyekről a szerződést a szövetség akkor továbbítja a számukra, amikor a nekik járó források megérkeznek a szövetséghez az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Ennek aláírása, folyósítása teljes mértékben független a mindenkori közgyűlés időpontjától"

- derül ki a MÚSZ állásfoglalásából.

A közlemény szerint Gyárfás Tamás azért tesz jogi lépéseket Szabó Józseffel szemben, mert egy portálon "hamis állításokat" fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy az elnök a múltban jutalékot vett fel a megkötött szponzori szerződések után. Gyárfás kijelentette: az olimpiai aranyérmes úszóval a nyilvánosság előtt nem kíván vitát folytatni, a bíróságon azonban kénytelen elégtételt kérni, hiszen "1993 óta soha, semmilyen formában nem vett fel jutalékot, fizetést, illetve költségtérítést a MÚSZ-tól, mint ahogy Szabó József többi, részben kegyeletsértő állításai is minden valóságalapot nélkülöznek".

Németh Zsolt és Szabó József is azzal összefüggésben szólalt meg, hogy egyre inkább elmérgesedett a helyzet a MÚSZ elnöksége és azon versenyzők között, akik a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka vezetésével mielőbbi változásokat ösztönöznek a sportágban.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
aszongyák nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba...ez bizony tény...

nos már a tény is bizonytalan, mert mintha a történet a tavaszi Kiss ügyre hajazna...ott is mindenki mondott mindent, aztán egyszercsak beszakadt a vékony jég...

emléxünk arra, amikor az a hír járta, hogy meghalt az az úszólány, akit állítólag megerőszakolt az akkori Kiss...amikor a nő jelentkezett, hogy köszöni jól van, rögtön rákérdeztek, hogy ki állította azt, hogy a nő elhunyt...mondták, hogy a címben szereplő ember...ő kikérte magának, ilyent soha nem mondott...
namost hasonló történetek kezdenek kibontakozni...ki kiről mit állított, és mit nem...

csak szólok, hogy még vékony a jég, hallani hogy recseg..ami nemsokára is beszakad...aztán baszhassák akik rajta álltak...

hajrá, adj neki...senki se hagyja magát!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@Horizont: nov.23. azért nem akar önként elmenni, mert a tiszteletdíja, az ingyen utazások, ebédek, vacsorák monden utálatot felülírnak. Emlékezz csak kissre...az is kapaszkodott gyárfásba, de aztán győzött a közutálat. Nála is a sok ingyenutazás, és az azzal járó jólét mindent felülírt...

kérdés gyárfásnál hol a határ...még úgy érzi, hogy szeretik...tehát kinyalhatják.
akkor lesz a meglepi, ha mondjuk a Kanadai úszó vb-ről visszatérve már nem mehet be az irodájába...ráadásul valami piszlicsáré pénzügyi elszámolás miatt. (na jó, ezen most dolgoznak, de amikorra kell, meglesz)
vukkocska
@mariaberta: "magától elszállt Hosszú Katinka"? Ő nem az az elszállós fajta. De azért a 3 olimpiai arannyal, egy ezüsttel és számos világcsúccsal, és világverseny győztesével még ha elszállt volna, azt is megérteném. Ember nem dolgozik annyit, mint ő. Magyarországnak ezerszeg meg kellett volna köszönni szereplését, mert ha úgy nézzük, hazánknak szerzett sok-sok dicsőséget. Van, aki azt sem tudja, hogy létezik hazánk, de Katinka eredményeire felfigyelve már tudják. Gyárfáséknak nem prüszkölni és feljelentgetni kell, hanem ezer arccal mellé és mögé állni. Érdekes, őt Gyárfásék nem jelentik fel, tudják, bukta lenne belőle, mert már túl sokan állnak mögé. Persze, most a bírósági eljárásban lesz egy nagy feltárás, s ez nem biztos, hogy kedvez a feljelentőknek. Kíváncsian várom a végét, majd úgy 3-4 év múlva.
wagabund
@Horizont: én értem ám, hogy jómódú...de
...tudod a vállalati bulikon a legjobban keresők lökték félre a fullterített büféasztal letarolásától a saját kolleganőjüket...
...aztán a pár napos összeszoktató túrákon is ők álltak elöl a sorban...nehogymá a másik jobban járjon...
...de ha válogatsz a piacon, vagy bárhol, kinéznek a sorból, mert mit szöszmötölsz...aztán jön a naccsasszony, és új ládát kér, mer előtte már összetúrták..

nos ez megy nagyban is, csak oda nem látunk fel...

emléxel a paralimpikonok vezetője milyen aljas módon fosztogatta az elesett versenyzőket? pedig volt mit aprítania a ...tejbe...
wagabund
@Horizont: ezt írd be a keresődbe:

DTK: Elviszlek magammal - Hosszú Katinka
wagabund
@Horizont: sokan hajlamosak azt mondani, hogy a magyar tolakszik, hazudik, lop, irígy, és ebben világelső...

nos tiltakozom..jártam néhány kőgazdag országban(is)...hát nem hittem a szememnek...ott megy még csak a verekedés az ingyen javakért...a csontszegény országokban is küzdenek rendesen, de ott az életbenmaradás a tét...csak ott már nagyon fáradtak.

szóval kimondani, hogy a magyar már csak ilyen, azt mégsem kéne...a "fínom úri közönség" nem mi vagyunk...

valahogy úgy, mint az igazság...az odaát van..

:-)

próbáltam humorra venni...(de azért igaz)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.