Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke az olimpiai bajnok Szabó József ellen, az általa irányított szervezet pedig a nyíltvízi úszók egykori szövetségi kapitánya, Németh Zsolt ellen indít pert rágalmazás miatt.

A MÚSZ szerdai közleménye szerint hitelrontásért perlik be Németh Zsoltot, amiért azt állította egy televíziós nyilatkozatában, hogy a szövetség megvásárolja a közgyűlési szavazatokat.

"Állításával ellentétben az egyesületek kizárólag az eredményességi rangsor alapján kapják a támogatásokat, amelyekről a szerződést a szövetség akkor továbbítja a számukra, amikor a nekik járó források megérkeznek a szövetséghez az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Ennek aláírása, folyósítása teljes mértékben független a mindenkori közgyűlés időpontjától"

- derül ki a MÚSZ állásfoglalásából.

A közlemény szerint Gyárfás Tamás azért tesz jogi lépéseket Szabó Józseffel szemben, mert egy portálon "hamis állításokat" fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy az elnök a múltban jutalékot vett fel a megkötött szponzori szerződések után. Gyárfás kijelentette: az olimpiai aranyérmes úszóval a nyilvánosság előtt nem kíván vitát folytatni, a bíróságon azonban kénytelen elégtételt kérni, hiszen "1993 óta soha, semmilyen formában nem vett fel jutalékot, fizetést, illetve költségtérítést a MÚSZ-tól, mint ahogy Szabó József többi, részben kegyeletsértő állításai is minden valóságalapot nélkülöznek".

Németh Zsolt és Szabó József is azzal összefüggésben szólalt meg, hogy egyre inkább elmérgesedett a helyzet a MÚSZ elnöksége és azon versenyzők között, akik a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka vezetésével mielőbbi változásokat ösztönöznek a sportágban.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
aszongyák nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba...ez bizony tény...

nos már a tény is bizonytalan, mert mintha a történet a tavaszi Kiss ügyre hajazna...ott is mindenki mondott mindent, aztán egyszercsak beszakadt a vékony jég...

emléxünk arra, amikor az a hír járta, hogy meghalt az az úszólány, akit állítólag megerőszakolt az akkori Kiss...amikor a nő jelentkezett, hogy köszöni jól van, rögtön rákérdeztek, hogy ki állította azt, hogy a nő elhunyt...mondták, hogy a címben szereplő ember...ő kikérte magának, ilyent soha nem mondott...
namost hasonló történetek kezdenek kibontakozni...ki kiről mit állított, és mit nem...

csak szólok, hogy még vékony a jég, hallani hogy recseg..ami nemsokára is beszakad...aztán baszhassák akik rajta álltak...

hajrá, adj neki...senki se hagyja magát!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Gyárfás! "Itt az idő" hogy elosonj a francba!
wagabund
aszongyák nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba...ez bizony tény...

nos már a tény is bizonytalan, mert mintha a történet a tavaszi Kiss ügyre hajazna...ott is mindenki mondott mindent, aztán egyszercsak beszakadt a vékony jég...

emléxünk arra, amikor az a hír járta, hogy meghalt az az úszólány, akit állítólag megerőszakolt az akkori Kiss...amikor a nő jelentkezett, hogy köszöni jól van, rögtön rákérdeztek, hogy ki állította azt, hogy a nő elhunyt...mondták, hogy a címben szereplő ember...ő kikérte magának, ilyent soha nem mondott...
namost hasonló történetek kezdenek kibontakozni...ki kiről mit állított, és mit nem...

csak szólok, hogy még vékony a jég, hallani hogy recseg..ami nemsokára is beszakad...aztán baszhassák akik rajta álltak...

hajrá, adj neki...senki se hagyja magát!
wagabund
@Horizont: ha zuhanunk, akkor a pokolban kötünk ki...ráadásul mindenki.
-Istenem! milyen szép is lesz! ...csupa ismerős...

(ezt a viccet loptam)
wagabund
@Horizont: hohóóóó...nem úgy van az...ott fogunk ülni a jó meleg (wellness)kondérban, és élvezzük a poklot.. jó hely az, csak a füst köhögtet...esetleg valamelyik ördöggel lehetne cimborálni, ne fűtsön már annyira.

:-(
wagabund
Most hallottam a rádióban, hogy 2008-as olimpia után a címbeli faszi(is) azt mondta Hosszúnak, hogy jobb ha abbahagyja az úszást...
Természetesen erre sem emléxik a fenti emberünk...Hosszú viszont nem felejt, mert ő is ott volt.
volvós
gyárfástomika !! Csak elöre szólok, ha elbukjátok a pert, a SAJÀT zsebedböl fizesd
a perköltségeket, ne a MÚSZ pénztárából...aztán húzzatok az egész
bünszövetkezet a büdös 3,14-chába !!!
simitata
Gyárfásról még anonim sem merem leírni amit az elmúlt 30 évben összeszedtem róla. Ő a magyar kapitalizmus egyik szicíliai válfaja. Ilyenek is vannak. 20-30 év után el kell tűnniük, mert zavarják az aktuális hatalmat szörnyű létükkel. Menjen. Megérett rá. És ez a legkevesebb amit a társadalomtól kaphat. Elengedik.
not me
Húsz évvel ezelőtt is egy romlott szar voltál,. most sem vagy különb.
Elbukod a pert te maffiózó hulladék!
Rossz rád nézni, baszd meg!

Mész a levesbe, kistáska..
Ennyi a te történeted.
Eriksson
Miért mondana le Gyárfás? Mert Katinka azt mondta?
Úszók jönnek-mennek, de ő még mindig a MÚSZ elnöke, 1993 óta egyfolytában.
Köb Jani
Az MÚSZ 2008- ban tévútra tévedt, azóta csak bolyongva keresi a megújulás útját, azonban képessége sincs meg az új út megtalálására. Viszont elvannak mint a mama befőttje. Katinkáról csak annyit, lehet e hogy a pénz is hatalmába kerítette? Ki tudja? Egy bizonyos, hogy ez a feszültség:, a versenyeztető és versenyző közt elégtelen eredmény hordozója.. Ez lenne a MÚSZ elnökének elképzelése, a feljelentgetés is a félelem rátolása az eredményes úszókra, sehova tova, mert a MÚSZ nem adta beleegyezését a vélemények kinyilatkoztatására. Ez lenne a jövő kép?
F_Viktor
@Horizont: Írod:
"...nem érti meg a kor szavát? 20 éve már ott tobzódik át kell adni a stafétabotot. És elmenni a francba! 67 éves!!!"

Gyárfás még most sem tudta lemosni magáról a Fenyő gyilkosság főszerepét, de egyébként sem abból a fából faragták, aki csak úgy lemond pozíciójáról.
Érdemes elolvasni életútját:

Gyárfás Tamás tündöklése és túlélése
index.hu/belfold/2016/01/28/gyarfas_tamas_napkelte_uszoszovetseg_fina_hosszu_katinka_fidesz/
wagabund
Mint tuggyuk, dec.6-tól Kanadában rövidpályás úszóvilágbajnokság lesz...a címbéli emberünk(is) természetesen ott lesz(közpénzen)...aztán az eredményekből meglátjuk kinek drukkol(t)...
solidedge
Hosszú szépen összefoglalta a jelenlegi rendszer hibáit. Tehette ezt azért, mert függetleníteni tudta magát az Úszó Szövetségtől, a megtorlástól nem kellett félnie. A diktatúra sajnos jelen van a sportban is, a jelenlegi kormány pedig kiváló partner ebben. Hosszú Katinka nem fog megválni a sikeres úszástól, Gyárfás viszont a vezetéstől garantáltan igen. Normál országban már rég lemondott volna, de a kormányt tudva maga mögött próbál továbbra is erőből dolgozni nevetségessé válva ezzel.
wagabund
@Horizont: egyes történészek szerint amerika életútja is hasonló...mint látjuk, a nagysága(is) töretlen..kikezdhetetlen...

...mint ahogy a filmzenéből tudjuk: ...valami amerika..

de ez csak körömreszelgetés közben ugrott be,...megint hülyeséget beszélek...
Eladott Ország
Hiszünk neked, Tamás, hiszen a bérgyilkosok nem dolgoznak barterben!
A nemzetközi úszószervezetekben is egyre magasabbra jutó Gyárfásnak a nagy versenyek rendezéséhez fűződő ambíciója összetalálkozott az olimpiáról álmodó Orbán Viktor törekvéseivel – és lett az úszóelnök a szinte teljesen narancsos sportvezetői kar kevés túlélőjének egyike, de napjai meg vannak számlálva.
F_Viktor
@Horizont: Írod:
"... teljesen ledöbbenek."

Gyárfás életútjával csak arra akartam utalni, hogy nem az a figura, aki önként felállna, elismerné a hibáját. Őt - ahogyan snitt Pali bá'-t, a Nemzet Roggyant paraszt gyerekét - csak a kinevezője, a főnöke, a keresztapukája tudja hatalmi szóval felállítani.

Úgy emlékszem éppen Te írtad, hogy nem tudnál úgy dolgozni ha közutálatnak lennél kitéve.
Nos, ebben különbözöl ezektől a hatalommániás, gerinctelen férgektől, s remélhetőleg mindenki megkapja méltó jutalmát az élettől. Ki ki érdemei szerint.
mariaberta
Feltételezem, hülye vagyok, de nem értem,,, Gyárfás hosszú évek óta ebben a beosztásban működik, hosszú évek óta nem emeltek kifogást munkája ellen...Most megszólalt ez a kissé magától elszállt Hosszú és kiderült minden rossz,, és szegény úszok el voltak nyomva. Katinka mire vágyik? Férje urának akar Magyarországi jól jövedelmező beosztást, amcsiknak nem kellenek?vagy mi? No és ezek a szegény Czene Attiláék eddig em tudták, hogy mennyire el vannak nyomva? Röhej ez az egész, egy magától elszállt csaj azt gondolja, ő az atyaistennő.
Kiss Lászlót már tönkre vágta, holott ifjú kori bűneiért annak idején elítélték, és nem igaz hogy erről ne tudtak, már akit érdekelt ez az egész ügy. Most jön Gyárfás,, és ki még?
karma1
@mariaberta: Szerintem van az ugy - meg Magyarorszagon is -, hogy kialakul egy erdekszovetseg, aki mindent elnez a masiknak, mert maga is ugyanazt a disznosagot csinalja. Ebbe belefert kiss laszlo, gyarfas, es meg a sok nevtelen edzo, akiknek nem volt megnevezett poziciojuk, hanem csak jol kerestek, es ezert tartottak a szajukat.
De egy ilyen rendszerben eleg, ha egyetlen egyszer egy kis homokszem kerul a rendszerbe , es bizony dol a bili, a tartalmaval egyutt.
Meg kiss laszlo eseteben is megprobaltak a lehetetlent: eloszor beallitani kisst, mint egy meltanytalanuol meghurcolt, szegeny, amde rendkivul eredmenyes uszoedzot, akit az a csunya Hosszu Katinka letamadott.
Csak azt ne felejtsd el, hogy barmit mond most Katinka, annak alapja van, mert o belulrol "elvezte" az edzoi rendszert, es akinek ez a kivalo elnok mondta, hogy jobb lenne, ha nem uszna tobbe...
Hosszunak a farmerja hatso zsebeben is tobb penz van, mint amennyi gyarfasnak, csak kettejuk kozott az a kulonbseg, hogy Katinka kokemenyen megdolgozott erte, mig gyarfas ugyesen lavirozott, es szepen atmentette uralmat a szocializmusbol az orbani illiberalizmusba, es most nagyon meg van sertodve, hogy valaki megtamadta ezt a kenyelmes posztjat, amibol mar tenyleg ideje lenne elhuznia, leven nem eppen rozsaszintalpu fiatal, vagy kozepkoru egyed.
Azert a kemeny biralatok nemcsak Hosszutol, hanem nagyon sok, szinten neves es hiteles uszotol is jonnek : gyarfas most olyan helyzetbe kerult, mint vidaildi, akit orban egy lehetetlen helyzetbe kergetett bele: muszaj volt neki feljelentenie Goodfriend-et, kulonben orban kirugta volna rogton az allasabol. Pedig vida TUDTA, hogy o ki van tiltva, tehat a feljelentesnek semmi alapja nincs. Ugyanilyen abszurd helyzet allt elo most is, - gyarfasnak meg viselnie kell majd a kovetkezmenyeket - ennyi...
Designer
"...az egyesületek kizárólag az eredményességi rangsor alapján kapják a támogatásokat..."

De a foci még mindig százezerszer többet kap, Tamás! Neked lenne a dolgod lobbizni!!!
wagabund
ajaj...tegnap egy elemző felsorolta a sportban mostanában kinevezett fideszes vezetőket...azzal zárta a sort, hogy most az úszószövetség következik, csak Orbán még nem döntött, ki is legyen az új elnök.

Hogy gyárfás lemond-e, az nem érdekes, mert a döntés utáni reggel az őr már be sem engedi...(persze ez fikció, az élet alapján)
wagabund
@Horizont: nov.23. azért nem akar önként elmenni, mert a tiszteletdíja, az ingyen utazások, ebédek, vacsorák monden utálatot felülírnak. Emlékezz csak kissre...az is kapaszkodott gyárfásba, de aztán győzött a közutálat. Nála is a sok ingyenutazás, és az azzal járó jólét mindent felülírt...

kérdés gyárfásnál hol a határ...még úgy érzi, hogy szeretik...tehát kinyalhatják.
akkor lesz a meglepi, ha mondjuk a Kanadai úszó vb-ről visszatérve már nem mehet be az irodájába...ráadásul valami piszlicsáré pénzügyi elszámolás miatt. (na jó, ezen most dolgoznak, de amikorra kell, meglesz)
vukkocska
@mariaberta: "magától elszállt Hosszú Katinka"? Ő nem az az elszállós fajta. De azért a 3 olimpiai arannyal, egy ezüsttel és számos világcsúccsal, és világverseny győztesével még ha elszállt volna, azt is megérteném. Ember nem dolgozik annyit, mint ő. Magyarországnak ezerszeg meg kellett volna köszönni szereplését, mert ha úgy nézzük, hazánknak szerzett sok-sok dicsőséget. Van, aki azt sem tudja, hogy létezik hazánk, de Katinka eredményeire felfigyelve már tudják. Gyárfáséknak nem prüszkölni és feljelentgetni kell, hanem ezer arccal mellé és mögé állni. Érdekes, őt Gyárfásék nem jelentik fel, tudják, bukta lenne belőle, mert már túl sokan állnak mögé. Persze, most a bírósági eljárásban lesz egy nagy feltárás, s ez nem biztos, hogy kedvez a feljelentőknek. Kíváncsian várom a végét, majd úgy 3-4 év múlva.
wagabund
@Horizont: én értem ám, hogy jómódú...de
...tudod a vállalati bulikon a legjobban keresők lökték félre a fullterített büféasztal letarolásától a saját kolleganőjüket...
...aztán a pár napos összeszoktató túrákon is ők álltak elöl a sorban...nehogymá a másik jobban járjon...
...de ha válogatsz a piacon, vagy bárhol, kinéznek a sorból, mert mit szöszmötölsz...aztán jön a naccsasszony, és új ládát kér, mer előtte már összetúrták..

nos ez megy nagyban is, csak oda nem látunk fel...

emléxel a paralimpikonok vezetője milyen aljas módon fosztogatta az elesett versenyzőket? pedig volt mit aprítania a ...tejbe...
wagabund
@Horizont: ezt írd be a keresődbe:

DTK: Elviszlek magammal - Hosszú Katinka
wagabund
@Horizont: sokan hajlamosak azt mondani, hogy a magyar tolakszik, hazudik, lop, irígy, és ebben világelső...

nos tiltakozom..jártam néhány kőgazdag országban(is)...hát nem hittem a szememnek...ott megy még csak a verekedés az ingyen javakért...a csontszegény országokban is küzdenek rendesen, de ott az életbenmaradás a tét...csak ott már nagyon fáradtak.

szóval kimondani, hogy a magyar már csak ilyen, azt mégsem kéne...a "fínom úri közönség" nem mi vagyunk...

valahogy úgy, mint az igazság...az odaát van..

:-)

próbáltam humorra venni...(de azért igaz)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.