Ugyan nyolcadik idővel bejutott volna a döntőbe, de rossz váltás miatt kizárták a Balog Gábor, Gyurta Dániel, Szilágyi Liliána, Jakabos Zsuzsanna összeállítású 4x100 méteres magyar vegyes vegyesváltót szerdán az úszó-világbajnokságon.

Az 5-ös pályán úszó magyaroktól háton Balog az első helyen adta át a képzeletbeli stafétát Gyurtának, aki legalább három testhossznyira növelte az előnyt mellen. Szilágyinak egy férfi ellenfél jutott a brit James Guy személyében pillangón, aki le is hagyta a magyart. Jakabos már csak a harmadik helyet tudta megtartani gyorson, azonban néhány pillanattal később kiderült, Gyurta korai beugrása – 11 századdal hamarabb indult el – miatt kizárták a magyarokat.

Kizárták a 4x100 méteres magyar vegyes vegyesváltót

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Tegnap Gáborral sokat gyakoroltunk az edzésen, ami akkor jól ment, az most nem sikerült

- mondta Gyurta.

Hozzátette:

a döntőbe jutás volt a kitűzött a cél, amely sikerült volna, ha nincs ez a hiba.

A 200 méter mell londoni olimpiai bajnoka két évvel ezelőtt Kazanyban is elsiette a rajtot, akkor ez a férfi 4x100 méteres vegyesváltó döntőjébe és országos csúcsába került.

A második előfutamban a Ryan Murphy, Kevin Cordes, Kelsi Worrell, Mallory Comerford összeállítású amerikai váltó 3:40.28 perces idejével megdöntötte a britek két évvel ezelőtt Kazanyban felállított 3:42.71 perces világrekordját.

Ez már a hatodik világcsúcs volt a Duna Arénában: a nyitónapon a svéd Sarah Sjöström a 4x100 méteres gyorsváltó első tagjaként úszta meg minden idők legjobbját, kedden a brit Adam Peaty 50 méter mellen a délelőtti előfutamban, majd este az elődöntőben is rekordot ért el, a kanadai Kylie Jacqueline Masse a női 100 méter hát, az amerikai Lilly King pedig a női 100 méter mell csúcsát javította meg.

Forrás: MTI 

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."Tegnap Gáborral sokat gyakoroltunk az edzésen, "...mondta Gyurta...úgylátszik nem eleget.

...ilyenkor jön az a kérdés, mit szólt Gyurta hibázásához a többi versenyző, aki talán erre a számra gyúrt két éve?
Cicamama55
Én néztem, Gyurta szenzációs úszása segítette -volna- a csapatot a 8. helyhez. Hogy felhozta a váltónkat! Régebben sok olyan verseny volt, amikor ő diadalmaskodott, ez most nem jött össze. Gondolom, olyan sokat azért valószínű nem készültek erre a váltó úszásra, hisz a váll sérülése, eleve nehezítette a világbajnokságra való felkészülését. Az a csoda, hogy bevállalta a versenyeket és rajthoz áll! Hatalmas sportember, akit a szíve visz!
Fradigege
Gyurta Dani elcseszte. Élőben láttam, hogy ebből gond lesz. Elég hamar elugrott.
hetöndöe
Soros,Soros,Soros,Soros...bérencek,bérencek,bérencek,bérencek...:-)
JAJMÁR
Nem baj! Minden nem sikerülhet, a hibalehetőség mindig adott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.