Három részletben, 35 milliárd forintért fejlesztik a Forma-1-es Magyar Nagydíjnak 1986 óta otthont adó Hungaroringet, hogy a pálya 2026 után is része legyen a világbajnoki sorozat versenynaptárának.

Erről Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter beszélt szombaton a mogyoródi pályán, miután találkozott Chase Careyvel, az F1 kereskedelmi jogait birtokló Formula One Group elnökével.

Harmincöt milliárdot szán a kormány 2019-ig a Hungaroring fejlesztésére

(Fotó: Máthé Zoltán/MTI)

„A kormány előtt egy 35 milliárdos fejlesztési stratégia áll a Hungaroringre vonatkozóan, ennek keretében az idén 5 milliárd forintot biztosít a költségvetés a közműrendszer és a lelátók felújítására" – jelentette ki Szijjártó Péter, aki hozzátette, 2018-ban 20 milliárd forint áll majd rendelkezésre a paddock és a boxutca felújításának elkezdésére, 2019-ben pedig 10 milliárd forintból befejezik ezeket a munkákat, valamint jelentősen bővítik a parkolóhelyeket a pálya környékén.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott, a Forma-1 vezetésében pozitív változások történtek, amióta az amerikai Liberty Media a tavalyi év végén megvásárolta a kereskedelmi jogokat a brit Bernie Ecclestone-tól, ezek a változások pedig a magyar helyszínnek is jó hírekkel szolgálnak.

"A Hungaroring egy tradicionális pálya, amely több mint 30 éve megszakítás nélkül látja vendégül a Forma-1-es mezőnyt. Carey úr világossá tette a számomra, hogy nem 21 egységes, uniformizált versenyhelyszínt akarnak, hanem egy színes, izgalmas versenynaptárt" – számolt be a találkozóról a miniszter. Kiemelte, hogy a Liberty Media új típusú megközelítésébe a három évtizedes hagyományokkal rendelkező Budapest színt hoz, éppen ezért az új menedzsment az F1-es vb-sorozat fontos értékének tekinti a mogyoródi helyszínt.

A 32. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap 14 órakor rendezik meg.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Kisgyerekek oltóanyagának időbeni beszerzésére, tárolására nincs pénz!
justhpeter
Azért ilyenkor jópofizni szeretnek a mi "vezetőink".
rokker33
35 MILLIÁRDBÓL pár kórházat rendbe lehetne tenni ugye vagy jobb ellátásban részesülhetnének a betegek.De az iskolai étkeztetés is meglehetne oldani ennyi pénzből egy darabig több és jobb minőségű ételt kaphatnának a gyerekek !Vagy a keveset kereső embereket vagy a rászorulókat lehetne támogatni!Sajnos a Hungaroring a stadionok a foci a BKK még mindig fontosabb téma mint a kórházak iskolák óvodák korszerűsítése pedig ez a pénz elmehetne jobb helyre is csak hát a Hungaroring gondolom magas bevételt hoz egyes embereknek a sok külföldi meg a F1 megszállottak rengeteg pénzt hagynak ott egy egy alkalomkor és érdemes fejleszteni a magyarok adójából hogy azért a milliárdos haszonból nehogy már költeni keljen !!
Grafix69
Lehet a Paliknak is kell valami állás , vagy nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.