Ezzel ő az első magyar, aki feljutott a vb-dobogóra.

A magyar sportoló 13.28-as idővel a jamaicai Omar McLeod (13.04) és az orosz Szergej Subenkov (13.14) mögött szerezte meg a harmadik helyet hétfő este Londonban. Ez történelmi sikert ért el a magyar atlétika számára: futószámban még soha nem állhatott vb-dobogón magyar versenyző – írja a 168 óra.

Történelmi siker: Baji Balázs bronzérmes a londoni atlétikai vb-n

A történelmi siker mellett fontos megemlíteni, hogy McLeod olimpiai, Subenkov pedig világbajnok ebben a számban.

Baji a döntő előtt azt mondta, hogy nem stresszel rá a dologra, csak élvezni akarja majd a futást.

„Elképesztő futás, elképesztő verseny volt. Még nem is hiszek annak, amit átéltem. Hihetetlenül boldog vagyok, nyilván álmodoztam róla, de nem mertem elhinni, hogy ez megvalósulhat” – értékelte győzelme után az M4 Sportnak.

Leszögezte, nagyon kemény verseny volt, sok hibával, úgy érezte, mindenkin rajta volt a világbajnokság terhe. „Éreztem a végén, hogy úristen, ott lehetek a dobogón. Akkor olyan energia szabadult fel bennem, és olyan erő hajtott át az utolsó néhány gáton, hogy nem is értem. Amikor beértem a célba, és láttam, hogy harmadik vagyok… Nagyon boldog vagyok.” – idézi őt a lap.

A 28 éves magyar futó egyébként állatorvosként praktizál. A vasárnapi elődöntőből futamát megnyerve került a fináléba, amivel ő az első magyar, aki 1987 óta 5000 méternél rövidebb számban döntőbe jutott a vb-n. Ez a bronzérem pályafutása legnagyobb sikere a tavalyi Európa-bajnokságon szerzett ezüstje után.

Fotó és címlapkép: MTI/EPA, Franck Robichon

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
GRATULÁLOK!! Szégyen, de én semmit sem tudok erről a sportemberről... most megnéztem a Wiki-n... 18 éves kora óta (3 év kivételével) ő a magyar bajnok és most pedig (30 év után) ő az, aki dobogós helyezést ért el az atlétikai VB-n. Jelenleg is állatorvosként praktizál. Talán azért nem kap/kapnak kellő figyelmet más sportágak versenyzői, mert nem focisták.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
eszegfu
GRATULÁLOK!! Szégyen, de én semmit sem tudok erről a sportemberről... most megnéztem a Wiki-n... 18 éves kora óta (3 év kivételével) ő a magyar bajnok és most pedig (30 év után) ő az, aki dobogós helyezést ért el az atlétikai VB-n. Jelenleg is állatorvosként praktizál. Talán azért nem kap/kapnak kellő figyelmet más sportágak versenyzői, mert nem focisták.
Cicamama55
Nagyon ritkán ér el ilyen ragyogó eredményt magyar atléta, szívből gratulálok! A női hétpróbázó Krizsán Xénia teljesítménye is elismerést érdemel, ő 9. lett, RIO-2016 eredményéhez képest 7 helyezést javított!
kokopelli
Erre kellene egy kis pénzt adni! Lehetőséget pár hétre kül-
földre menni és az a ottaniak edzésében részt venni! Egy
stadion árából futná egy pár jó atlétának! Biztos vagyok benne
hogy örömmel fogadnák őket!
Zeta
@eszegfu: és munka mellett , világszinvonalon sportol, versenyez!
Amit az aranylábuakról nem mondhatunk el. Ha nem is fociznak világszinvonalon, de eredmény nélkül kapnak magas bért anélkül, hogy megdolgoznának érte.
szaboria1
@kokopelli: Sajnos Ő nem focista így alig csurdogál ennek a sport ágnak.
eszegfu
@Zeta: Na igen... nekem is feltünt, hogy "praktizál". Azzal még kiegészitelek, hogy a "látványsportok" támogatása a társ.adóból a foci, kézi-, kosár-, vizilabda és a jégkorongra vonatkozik, az atlétikára nem... tehát vagy osztanak a költségvetésből ennek a szövetségnek is, vagy sem.
kokopelli
@Zeta: (10:47)
Én is szeretem a focit,de nam úgy mint a régi haverok,
akik képesek bebuggyanni! Sokszor egyedül akarom kuksizni,
mert a sok szövetségi kapítánytól mellettem hülyét kapok!
Atlétika,úszás stb az igazi sport, a foci az a szórakozás kategóriája!
Nálam! bocs :--)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.