Története tizedik kupagyőzelmét aratta az Újpest FC labdarúgócsapata, amely a sorozat 78. fináléjában szerda este a 2-2-es döntetlent követően tizenegyesekkel legyőzte a Puskás Akadémia együttesét.

Az Újpest nyerte a labdarúgó Magyar Kupát
Fotó: Illyés Tibor/MTI

Nebojsa Vignjevic vezetőedző 2014 után másodszor nyert kupát az Újpesttel, akkor az európai szövetség (UEFA) büntetése miatt nem léphetett ki csapatával a nemzetközi kupaporondra, a 2018/19-es szezont azonban az Európa Liga selejtezőjében kezdheti a gárda.

A győztes Újpest 100 millió, a vesztes Puskás Akadémia 20 millió forint pénzdíjat kapott.

Magyar Kupa, döntő:

Újpest FC-Puskás Akadémia 2-2 (0-1, 2-2, 2-2) – 11-esekkel: 5-4

---------------------------------------------------------------

Groupama Aréna, 11 270 néző, v.: Andó-Szabó

gólszerzők: Zsótér (55.), Bojovic (62.), illetve Knezevic (37.), Perosevic (67.)

sárga lap: Zsótér (88.), Nwobodo (105.), Pauljevic (112.), illetve Márkvárt (60.), Hegedűs J. (109.), Hegedüs L. (113.)

Újpest FC:

----------

Pajovic – Balázs, Litauszki, Bojovic, Burekovic (A. Diallo, a hosszabbítás előtt) – Pauljevic, Sankovic, Onowo – Zsótér, Nwobodo – Novothny (Tischler, 108.)

Puskás Akadémia:

----------------

Hegedüs L. – Poór, Hegedűs J., Spandler, Trajkovski – Balogh B. – Perosevic, Márkvárt (Bacelic-Grgic, 117.), Knezevic (U. Diallo, 89.), Szakály D. (Molnár G., 112.) – Henty

I. félidő:

----------

14. perc: egy balról érkező beadást a középen berobbanó Pauljevic bevetődve öt méterről a keresztlécre bombázott.

37. perc: Henty passzolta fel a labdát Szakályra, akinek elcsúszott a lába alatt, így tökéletes lett Knezevicnek, a támadó pedig higgadtan 12 méterről a jobb sarokba helyezett (0-1).

II. félidő:

-----------

55. perc: a Novothnyra felpasszolt labdát a csatár Zsótér elé készítette le, aki szinte helyből óriási gólt ragasztott a kapu bal felső sarkába 25 méterről (1-1).

62. perc: egy jobb oldali szögletet Bojovic tíz méterről a jobb alsó sarokba fejelt (2-1).

67. perc: Balogh tökéletesen előreívelt labdáját Perosevic bevetődve, estében, kapásból lőtte a kapu jobb oldalába (2-2).

Tizenegyesek:

------------

Onovo a kapu közepébe lőtt (1-0).

Perosevic félmagasan a kapu jobb oldalába helyezett (1-1).

Litauszki a háló jobb oldalába lőtt (2-1).

Bacelic-Grgic higgadtan gurított a bal alsóba (2-2).

Diallo a bal oldalra lőtt (3-2).

A felcsúti Diallo ugyanoda (3-3).

Balázs a keresztlécre bombázott.

Henty ugyancsak fölé lőtt.

Zsótér kilőtte a jobb alsót (4-3).

Balogh magabiztosan a jobb felsőbe (4-4).

Bojovic középre bombázott (5-4).

Hegedűs János jobbra tartó lövését Pajovic védte.

A két csapat szezonbeli három bajnokiját kivétel nélkül a Puskás Akadémia nyerte, s most, semleges pályán is inkább a felcsútiak akarata érvényesült. Már a második percben nehéz pillanatokat élt át a vendégek védelme, Szakály Péter lépett ki ziccerben, Litauszki Róbert az utolsó pillanatban tisztázott, a stadion egy része – köztük a PAFC kispadja – büntetőt reklamált. A vezetéshez mégis a fővárosiak álltak közelebb, de Pauljevic közelről csak a keresztlécet találta el. A folytatásban több lehetősége is volt az ötödik klubjával (Ferencváros, Sopron, Vasas, Győr, Puskás) döntős Pintér Attila vezetőedző együttesének, végül a 37. percben Knezevic higgadtan értékesítette ziccerét.

A fordulást követően nagyobb sebességre kapcsolt az Újpest és Zsótér Donát parádés góljával tíz percen belül egyenlített, az újpesti keménymag valóságos tűzijátékot rendezett a lelátón. Másfél percen belül elképesztő helyzeteket maradtak ki a felcsúti kapu előtt, előbb Novothny Soma közeli fejesét védte bravúrral Hegedüs Lajos, majd a következő szöglet után már a hálóba préselték a labdát, de a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot.

Lendületben maradtak a lila-fehérek, s amikor a stadion nagy részét megtöltő újpesti drukkerek rázendítettek a "Kell nekünk egy gól..." című dalra, szinte azonnal érkezett Bojovic fejesgólja.

Nem tört meg a Puskás Akadémia és öt perccel később Perosevic szépségdíjas találatával egyenlített. Ezt követően őrült rohanásba kezdtek a csapatok, láthatóan nem akartak hosszabbításra játszani, a 92. percben Pauljevic lábában maradt a győztes gól.

A ráadásban tíz percet kellett várni, hogy történjen valami izgalmas, hatvan másodpercen belül kétszer is gólt "látott már" a közönség: előbb Sankovic lőtt centikkel mellé, majd Perosevic bombáját tornázta ki Pajovic a túloldalon. A 114. percben Zsótér akrobatikus próbálkozását védte Hegedüs.

Ezt követően jöhettek a tizenegyesek, ahol először a felcsútiak kerültek lépéselőnybe, de Ezekiel Henty hibája újra nyílttá tette a küzdelmet, majd a végén Pajovic védése zárta le a Magyar Kupa 2017/18-as kiírását.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@Sámannus: Ha nem is ezek (Újpest) a legjobbjaink, de nem is azonos (anyagi) feltételekkel játszanak azonos ligában.
A felcsútiak kb. 2-2,5-szer több pénzzel gurigáznak, mint az Újpest.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Még annyit... Ki a qrva anyja ez a siker edző " pinyoó " ? Ez mit ért el ,,Orbán faszán kívül.. ? Mennyi tao-lóvét adunk ennek a faszfejnek,,,,havonta ? Csak érdeklődöm...A végén még rám küldik a TEK-et...vazze,.
Clavigo
Asszonygya a cikk,,,,"őrült rohanásba kezdtek a csapatok "... Csak nem előjött Orbán elvtárs a VIP.-cukrázdából ? Beszartak az ingyenélők,,mindkét oldalon.. ?
F_Viktor
@Clavigo: Írod:
"Mennyi tao-lóvét adunk ennek a faszfejnek..."

5 év alatt 14 milliárd forint közpénzt vallnak be.
tudode
Pl. az .. a k a d á l y m e n t e s í é s r e .. "is" koldulhatna a FURA GAZDINK BARÁTILAG a haveroktól, mondjuk TAO-IiI-al, mivel
.
------- jön Jön JÖN a tao II.! Már stadionfenntartásra is
index.hu/sport/2016/02/11/taoii._szabotunde_stadionfenntartas_uzemeltetes/
.
(...) """A pénz útját elvileg szigorúan meghatározták, azonban az ellenőrzés finoman szólva kívánni valót hagy maga után. De most nem is erről van szó, hanem arról, hogy „jelenlegi támogatási rendszer 2017. június 30-ig él, de már készül a TAO II., melynek feladata az utánpótlás további támogatása mellett, elsősorban a megújult infrastruktúra fenntarthatósága lesz.”""(..)
.
Amúgy, mint minden .. h u n c u t s á g ... nyakatekert törvényesítéssel
.
www.nav.gov.hu/nav/ado/tarsasagi/Ingatlan_megszerzeser20160215.html
.
Hogy mik vannak!
És még mik lesznek EZEKKEL!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.