Franciaország után Belgium jutott be másodikként a legjobb négy közé az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, miután a péntek esti, kazanyi negyeddöntőben 2-1-re legyőzte a brazil csapatot.

A belgák kiejtették Brazíliát, európai csapat nyeri a vb-t
Fellaini is örülhetett – fotó: Youtube

Az immár 24 meccs óta veretlen belgák 1986 után először, s történetük során másodszor kerültek be az elődöntőbe vb-n. A következő ellenfelük a francia együttes lesz, kedden, Szentpéterváron.

Ezzel egyúttal az is eldőlt, hogy csak európai csapatok szerepelnek majd a legjobb négy között Oroszországban.

Eredmény, negyeddöntő:

Belgium-Brazília 2-1 (2-0)

-------------------------------

Kazany, 42 873 néző, v.: Milorad Mazic (szerb)

gólszerzők: Fernandinho (13., öngól), De Bruyne (31.), illetve Renato Augusto (76.)

sárga lap: Alderweireld (47.), Meunier (71.), illetve Fernandinho (85.), Fagner (90.)

Belgium:

---------

Thibaut Courtois – Jan Vertonghen, Vincent Kompany, Toby Alderweireld – Thomas Meunier, Marouane Fellaini, Axel Witsel, Nacer Chadli (Thomas Vermaelen, 83.) – Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku (Youri Tielemans, 87.), Eden Hazard

Brazília:

--------------

Alisson – Fagner, Thiago Silva, Miranda, Marcelo – Willian (Roberto Firmino, a szünetben), Paulinho (Renato Augusto, 73.), Philippe Coutinho, Fernandinho, Neymar – Gabriel Jesus (Douglas Costa, 58.)

I. félidő:

----------

13. perc: Chadli szöglete után, Kompany csúsztatása nyomán a menteni igyekvő Fernandinho jobb felkarjára pattant a labda, amely onnan védhetetlenül a hálóba csapódott, öngól (1-0).

31. perc: Lukaku lódult meg nagy léptekkel a saját térfeléről, egy csel után jobbra passzolt De Bruyne-hez, aki 16 méterről, jobbal a jobb alsó sarokba bombázott (2-0).

II. félidő:

-----------

76. perc: Coutinho adott be, s a csereként beállt Renato Augusto két belga védő között felemelkedve, hét méterről a bal alsó sarokba fejelt (2-1).

A belgáknál a japánok elleni nyolcaddöntő két nyerőembere, az akkor csereként beállt Marouane Fellaini és Nacer Chadli is a kezdőcsapatban kapott helyet.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, s a brazilok hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, a nyolcadik percben Thiago Silva kapufát is elért, többször is zavart volt a védelem, Courtois-nak sok volt a dolga. Ennek fényében teljesen váratlanul jött a belgák vezető gólja, amelytől megváltozott a játék képe. Innentől kezdve az európai csapat többször is kontrából veszélyeztetett, s egy ilyen után megduplázta előnyét. A brazilok – akik a vb korábbi szakaszában mindössze egy gólt kaptak – támadtak, de nem találták a rést a belga védelmen, mindig volt egy fej vagy láb, amely blokkolta a próbálkozásaikat, illetve Courtois is nagyokat védett.

A szünet után beszorította riválisát a brazil csapat, de hiába dolgozott ki helyzeteket, nem volt szerencséje, és egy lehetséges büntető kapcsán a videobíró sem segített rajta. A belgák fegyelmezetten védekeztek, Courtois is mindig a helyén volt, a dél-amerikaiak szövetségi kapitánya, Tite pedig becserélte Firminót és Douglas Costát is, hogy segítsék a támadásokat. A szórványos belga ellentámadások sok veszélyt hordoztak magukban, újabb gól azonban nem született belőlük. Miután Renato Augusto a beállása után három perccel szépített, a brazilok mindent elkövettek az egyenlítésért, ziccereket is kidolgoztak, de nem tudtak élni a lehetőségekkel. Az ellenfél leginkább csak az eredmény tartására törekedett, Neymar lövését pedig a 93. percben Courtois bravúrral szögletre mentette, így maradt a 2-1 a belgák javára.

Az ötszörös világbajnok brazil gárdának 15 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata szakadt most meg.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
a harmadik nem
Ennek így kellett lennie.
Ez már tényleg a kultúrák harca volt.
Jelenleg Európa a világ lelke.
JAJMÁR
Hajrá Belgium! vagy ha a horvátok bejutnak, akkor hajrá Horvátország!
division
@JAJMÁR: Hajár Magyarország, hajrá magyarok!
Gauntlet
Reszkessetek vád kutyák!
Rossival megnyerjük e kupát!
silber13
@division: Ez a kommanted ugye valamilyen vicc lenne?:)))
tulipan
Hurráááá! Éljen Brüsszel!!! Csak igy tovább Unijóóóóó!!!
verőce21
A brazilok is "megállították Brüsszelt!" :)
JAJMÁR
@division: Sajnos mi "még a fasorba se"! A nagyonnagyokos eldöntötte, hogy a foci tényleg csakapénzről szóljon, és ezt elég sikeresen teljesítik. Ehhez nem drukkolok.

Tényleg örülnék ha a horvátok vb-t nyernének, szerintem elég ügyesek és elszántak is. No meg bátrak. Ha jól tudom az oroszokkal kerülnek össze, ma 8-kor... izgi lesz :)
Gauntlet
na csak azt figyeljék meg, amikor Rossival kiállunk ellenük ! Nem lennék a helyükben ! 4 gól sima liba !
division
@JAJMÁR: Én sajnálom a brazilokat, de most már nyerjenek a belgák.
JAJMÁR
@division: A majdnem hatéves unokám, aki nagyon szeret és tud is focizni, az oviban rendszeresen edzenek és figyelik is őket a szakik, - meg az apukája is sportszerető - nagyon érdeklődik a vb mibenlétéről.
Kérdezte is apját, hogy szerinte ki van elől, ki a legjobb szerinte? A fiam - úgy kezdte -, hogy a portugálok. De kiestek! De a gyerek lelkesedése nem lankadt, csak jöttek a kérdések. Apu, most ki, kik a legjobbak? Hát az Argentinok, azok jók, nekik drukkolok. mondta apja. De hamarosan ők is búcsúztak.
Tegnap du., a francia meccs után megint jött a kérdés. A franciák jók, ugye apa? Ők vannak most elöl? Hát, már nem tudom, nem lehet megmondani, bármi megtörténhet. De ki van elöl? Nincs senki elöl, aki veszít, az most kiesik. De kik a legjobbak? De mondd meg... aztán a fiam csak belement ebbe a játszmába is :)
A brazilok, azok most a legesélyesebbek, mondta. Aztán este kiestek :-xd

Jó ez a vb :-)))
Rockxy
A Foci Vébé.
Értem én, hogy a Foci a Vébé, de ki az a Véb?
Merthogy övé a foci... A Vébé... :D :D
division
@JAJMÁR: Na de hogyan estek ki a brazilok? Öngól (talán ennyi még sosem volt vb - ken), majd 3 ordító helyzetet hagytak ki 2:1 - es állásnál úgy hogy végig támadták a 2. félidőt. Most az angol-svéd meccs egy katasztrófa, kiejteném mindkét csapatot. Taktika, semmi játék, ez már nem a régi foci.
JAJMÁR
@division: Igaz. A második félidőben jól játszottak a brazilok, de az első félidőt odaadták a belgáknak. Azok meg nem adták vissza :)
Igen, én is nézem néha, bár az esti jobban érdekel. Ez már szerintem eldőlt. Hát voltak kihagyott helyzetek, de a svédek búcsúznak.
division
@JAJMÁR: Búcsúztak is, a 2. félidőben azért az angolok megmutatták hogy mégis tudnak focizni:-)
JAJMÁR
@division: Sajnálom az oroszokat, szimpik voltak ők is, de hajrá Horvátország! :-)))) Nem volt egyszerű, de nyertek!
division
@JAJMÁR: Az a mellérúgott 11 - es...Na mindegy, innentől már legyen egy Belga-Horváth döntő.
Cicamama55
@division: Én is így szeretném! :))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.