A Szlovákiában elszenvedett kétgólos vereség ellenére Marco Rossi szövetségi kapitány példásnak nevezte a magyar labdarúgó-válogatott játékosainak hozzáállását az Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

A vereség után Rossi: a játékosok hozzáállása példás volt

Túl sok hibát követtünk el, egyesek valós tudásuknál gyengébben játszottak, de mindenki példás mentalitással futballozott

- fogalmazott az olasz szakvezető, aki szerint csalódottak a kudarc miatt, ugyanakkor el kell ismerni, ha az ellenfél jobb volt.

Újságírói kérdésre válaszolva Rossi a széljátékkal volt elégedetlen, mert úgy vélte, egyrészt túl keveset használták, másrészt amikor használták, akkor sem elég agresszíven. Pozitívumként a hozzáállás mellett azt emelte ki, hogy játékosai jól támadták az üres területeket.

"Szoboszlai Dominikkel türelmesnek kell lenni. Nem tetszett, hogy sokan azonnal a kezdőcsapatba követelték" – mondta Rossi az 54. percben becserélt újoncról arra utalva, hogy a Salzburg 18 éves középpályása csak az elmúlt hetekben mutatkozott be a klubjában is. "A következő tíz évben meghatározó játékosa lesz a válogatottnak is, de időt kell neki hagyni, lépésről lépésre, meccsről meccsre kell felépíteni, nem szabad túl nagy terhet rakni rá".

A szakember a cseréket illetően elárulta, Kleinheisler Lászlót izomprobléma miatt kellett lehoznia.

Az ellenfélről úgy nyilatkozott, hogy kivétel nélkül eltalálta a kezdő tizenegyét, így a szlovákok egyáltalán nem tudták meglepni az együttesét, amely tudta mire számíthat. Hozzátette, ennek ellenére a riválisnak középpályán sikerült érvényesítenie nagyobb tudását, amit el kell ismerni.

"Sikerült meglepni a szlovákokat a letámadással, de a gól hiányzott a játékunkból. Ennek ellenére emelt fővel jöhettünk le a pályáról" – értékelt Kovács István, aki külön kiemelte, hogy a magyar szurkolók milyen nagyszerű hangulatot teremtettek azzal, hogy végig buzdították a nemzeti együttest.

A csapatkapitány Szalai Ádám sokkal kritikusabban ítélte meg a válogatott teljesítményét, szerinte a védekezés csapatszinten kiábrándító és elkeserítő volt, amit az első bekapott példáz a legjobban. Úgy fogalmazott, a két csapat játékosainak taktikai felkészültsége közötti különbség nyilvánvaló volt, ami elsősorban annak tudható be, hogy a szlovákok nívósabb bajnokságokban szerepelnek, mint a magyarok.

"Könnyű az értékelés egy győztes meccs után, még ha ez a győzelem nem is született könnyen. Lélektanilag jókor rúgtuk az első gólt, a másodikkal pedig eldöntöttük a három pont sorsát" – mondta Pavel Hapal, a hazaiak cseh szövetségi kapitánya, aki úgy vélte, csapatának többnyire sikerült megtörnie a magyarok agresszivitását, illetve a siker kulcsaként – a "jó játék" mellett – azt jelölte meg, hogy futballistái több párharcot nyertek a riválisnál.

A selejtezősorozat folytatásában Marco Rossi szövetségi kapitány csapata vasárnap 18 órától a világbajnoki ezüstérmes és csütörtökön az azeriek 2-1-es legyőzésével rajtoló horvátokat fogadja a Groupama Arénában.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/Illyés Tibor

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Csak szólok

azért van abban valami, amit a derék kapitány hablatyolt

A derék MTI közleménye szerint: „A Szlovákiában elszenvedett kétgólos vereség ellenére Marco Rossi szövetségi kapitány példásnak nevezte a magyar labdarúgó-válogatott játékosainak hozzáállását az Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.”
Hát igen elrettentő példaként! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyember
Ez a kijelentés kb. ugyanaz, mint viktor "önkéntes" felfüggesztése. Gyorsan tanul a kapitány.
De különben is: nincs semmi baj, a "játékosok" gond nélkül felveszik -vehetik- milliós fizetésüket.
Lepényleső
A hiba ott kezdődött,hogy a semmire kelő banda pályára lépett? (Állítólag "Amilyen a gazda,
olyan a szolga!"? Kell-e ettől klasszikusabb példa?)
vadsanca
"Túl sok hibát követtünk el, egyesek valós tudásuknál gyengébben játszottak, de mindenki példás mentalitással futballozott"
Ennek ellenére megkaptátok a teljes béreteket?! Egy munkavállalótól elvárják a 100°-os teljesítményt, sőt ennél többet is. Különben rövid idő után menesztik. Ezeket a semmire kellőket miért nem zavarják el? Állandóan ugyanez a probléma és mindig megmagyarázzák. Miért?
A kelet-magyarországi cigány gyerekek a grundon különbül játszanak.
Egy régebbi kommentemben már felvetettem a teljesítmény alapú bérezést a labdarúgásban. A gazdaság számos területén ezt alkalmazzák. Itt miért nem?
De lenne egy javaslatom a szövetségek felé. Amikor veszít egy csapat az arra kapott béreket adják az egészségügyben dolgozóknak! Mert Ők nem élnek azon a szinten mint ezek.
namihami
Az a mi balszerencsénk, hogy a gólokat nem példás mentalitásra osztják, hanem sikeres játékkal elegy támadásokra. Ha a példás mentalitás elég lenne, akkor a többinek esélye se lenne. De így!?!?!
""... jól támadták az üres területeket.""---na bazmeg (bocs), üres területeket miadajcstominak kell támadni? Hisz ott nincs senki!!! Persze, kisebb a támadás sikertelenségének kockázata. Viszont a sikeré 100%-os. Ott senki nem veszi el a fiúktól azt labdát, ami nincs is náluk.
És ezt kellett minimálbérért idehozni? Az Úttörőstadion szertárosa (bocs szertáros úr) ezt ennek a szövetségi kapitány pénzének a töredékéért is, ezen a szinten bevállalta volna.
namihami
És még annyi:: ha ez volt a "" példás"", akkor a horvátok ellen mi jön? A zseniális, földöntúli, egetrengető? Mert azok a szlovákoknál egy picivel tán még jobbak is.
lusta
Hát itt mindeki fordítva ül a lovon.
Van egy cég. A terméke csapnivaló, a kutya sem vevő rá. Ennek ellenére az állam a [email protected] minőség, a termelékenység hiánya, a részeg dolgozók, a qurvázó igazgató ellenére száolatlanul utlaja a cégnek a pénat. Az ott dolgozók, teljesen mindegy, milyen szinten, miért dolgozzanak jobban, viselkedjenek, termeljenek, minőségi jó árú terméket állítsanak elő?
Így vannak a falábú gyerekek is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok