Bulgáriában kezd a magyar válogatott.

A magyar labdarúgó-válogatottnak először Bulgáriában kell győznie a jövő évi Európa-bajnokság pótselejtezőinek pénteki sorsolása alapján, majd siker esetén az izlandi-román párharc nyertesével csaphatna össze az Eb-részvételért.

A sorsoláson az is kiderült, hogy ha március 26-án Bulgáriában győz Marco Rossi együttese, akkor öt nappal később Budapesten fogadhatja következő ellenfelét a kijutásért.

A Nemzetek Ligája eredményei alapján a B és D divízióban kialakult a pótselejtezők négyes mezőnye, így ott csak azt kellett kisorsolnia a görögök Európa-bajnok csatárának, Angelosz Hariszteasznak, melyik elődöntő győztese legyen a finálé házigazdája. Az A divízióból viszont csupán Izland nem jutott ki a kontinensviadalra, így ott a C-ből kellett feltölteni a mezőnyt: a 2004-es Eb-döntő hőse pedig elsőként Izraelt húzta ki, ami azt jelentette, hogy az a csapat maradt a C divízióban és játszik Skócia vendégeként az elődöntőben, míg Magyarország mellett Bulgária és Románia átkerült az A-ba. A Nemzetek Ligája sorrendje alapján utóbbi játszik Izlandon, a magyarok pedig Bulgáriában.

A magyar válogatott négy éve pótselejtezőn harcolta ki a részvételt.

Amennyiben ez most is sikerül, két csoportmérkőzését a múlt pénteken átadott Puskás Arénában játszhatja, a harmadikon pedig Németország vendége lesz Münchenben.

A pótselejtezők elődöntőinek párosítása:

A divízió:

Izland-Románia

Bulgária-Magyarország

B divízió:

Bosznia-Hercegovina – Észak-Írország

Szlovákia-Írország

C divízió:

Skócia-Izrael

Norvégia-Szerbia

D divízió:

Georgia-Fehéroroszország

Észak-Macedónia – Koszovó

Az elődöntőket március 26-án rendezik, a finálékat pedig 31-én.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Attól tartok hogy úgy járunk mint a Fradi a bolgár Ludogorec ellen egy méretes zakóval. Nekünk már nincs könnyű ellenfél.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Legyen már egy kis eszünk, és gondolkodjunk el rajta, mért ez a nagy focimánia az országban? Sem a szülők, sem a gyerekek nem kedvelik ezt a játékot. és nem érdekli már a kutyát sem. Szerintem már a pohost sem. Az egész mozgatórúgója a maffia ami a tökét fogja a ner-nek. Egészen pontosan a kétezres évektől kötelezték el magukat egymásnak. A legfontosabb és a legmegdöbbentőbb dolog, hogy ez nem is a fociról szól, hanem a pénzről, amivel nem is akarnak elszámolni, mert akkor a vesztegetők, és a vesztegetettek egyszerre buknának le.
A bolgárok már örömködnek hogy a "magyar válogatottat" kapták.
Eladott Ország
@Ronin2: ma, 14:04; Todor Zsivkov annyira jóban volt a Szovjetunióval, hogy felajánlotta Bulgária tagköztársaságát,- csatlakozik a Szovjetunióhoz - melyre aztán Hruscsov azt mondta neki, talán ezt mégsem kellene, túlzásba vinni a seggnyalást.
advocat
Végül is kaphattuk volna az izlandi fókákat is.
Yoda69
Szerintem jobb ha ki se utaznak a fiuk. A zako garantalt.
Gondolom a szerzodesukben az van hogy zako eseten is jar az extra premium. Igaz annak a fele orban offshore szamlaira vandorol.
simmering73
Ennek a harmatgyenge válogatottnak ez egy megoldhatatlan feladat lesz.
Eladott Ország
@simmering73: A bolgár Ludogorec második gólja a Fradi ellen igazi bombagól volt. Bár a "faluvégéről" egy nemzetközi szintű kapus ezt nem nyeli be. Mindenesekre a bolgárok nagyobb játékerőt képviselnek mint a magyarok. Igaz, hogy már ki nem?
streamable.com/zw618

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.