A Nemzeti Sportnak adott interjút Détári Lajos hétszeres világválogatott magyar labdarúgó.

Détári: felháborító, hogy a labdarúgók fizetésével foglalkoznak
Fotó: Youtube

A legendás játékos úgy érzi, nem korrekt dolog most a focisták zsebében turkálni.

Felháborítónak tartom, hogy most mindenki azzal foglalkozik, hány százalékkal csökkentsék a labdarúgók fizetését. Miért csak a labdarúgókét? Miért ezen csámcsog most mindenki? Van sok vagyonos vagy jól kereső ember az országban, nem csak a futballsták, ők miért nem állnak a sarkukra? Adományozzanak lélegeztetőgépeket, kórházi felszereléseket, akár egész mobilkórházat. Nehogy már a focisták keresete legyen ismét a fő téma. Ezerszer elmondtam, és ezt a hétköznapi embereknek is meg kellene érteniük, egyetlen labdarúgó főnöke mellett sem állt senki gépfegyverrel, amikor szerződést kínáltak a játékosoknak. Ki az, aki visszautasítaná a helyükben a jó ajánlatot?

- fakadt ki Döme.

Détári szerint az sem jó ötlet, hogy a ligában minden játékos fizetését azonos százalékkal csökkentik.

Ne hasonlítsuk már össze a különböző csapatok futballistáit a jövedelmük alapján! Nem mindegy, hogy valaki ötszázezer vagy ötmillió forintot keres, és abból vonjuk le a harminc százalékot. Arról nem is beszélve, hogy ezek a tárgyalások véleményem szerint kizárólag a labdarúgóra és klubjára tartozik, és minden játékosnál differenciálva kell csökkenteni a béreket. Arról bezzeg most kevesebb szó esik, hogy melyik sportoló hogyan segít a koronavírus-járvány idején

- mondta, majd hozzátette: örömmel látja, hogy sok ismert labdarúgó megmozdult, és "mindenki a saját pénztárcájához mérten, de az ügy élére áll."

(Nemzeti Sport)

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Détári öcsém...bírom a műfelháborodásodat...szarnék én rá ,hogy mennyit vágtok zsebre, ha nem az adófizetők pénze bánná!!! Amit ti foci címszó alatt műveltek az egy büdös buznyákot sem ér!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@Eladott Ország: T.k. megértem,mert nyugatabbra örül egy focista,ha a milliós keresetét a többi "sporttársa is
a drukkerekkel együtt olvashatja!Ott él még,hogy "amit ketten tudnak,azt tudja a fél világ!" (;-)) Csak a túlfizetett
"falábúak" szeretik a diszkréciót!
Eladott Ország
@kokopelli: A Barcelona játékosai a klub biztos fennmaradása érdekében lemondanak fizetésük 70 %-áról. Ez nagyjából 50 millió dollár. Nem az állam tartja el a labdarúgást közpénzekből, tovább nyomorítva az egyébként is szarér hugyér dolgozó
kisembert. Így is Európa rabszolgái vagyunk a rabszolgatörvénnyel együtt. A Juventus is Ronaldó eladását fontolgatja, hogy talpon tudjon maradni, pedig ezek Európa topcsapatai.
kokopelli
@Eladott Ország: T.k a szurkolók megtehetnék,hogy a belépők árát átdobják a stadion kerítésén,és hazamennek!
Hogy jönnek ők ahhoz,hogy még játékot is követelnek !A stadion az nem színház, vagy cirkusz!
Borsodi
Az a baj,hogy eddig csak is a rongylábú focisták voltak elismerve agyonfizetve a szerencsétlen játékukért.Egy büdös fillért sem érdemelnek,azt is el kéne zavarni aki ennyi pénzt bele ölt stadionokba és játékosokba.Egészségügyre kellett volna és lélegeztető gépekre.
www.youtube.com/watch?v=5jdnpMzKzIc
www.youtube.com/watch?v=qi7CxbTMpLY
csipetke
Szégyen,hogy a semmitérő focisták milliókat tettek zsebre havonta,tulajdonképp semmiért.Mert ugyan utálom a focit,de azért tudjuk,hogy a puccos,tökfelesleges stadionok is hiába épültek,és milliárdokat szórnak el a fenntartásukra is évente.Most,hogy rengeteg ember munka/fizetés nélkül maradt,reméljük,hogy a Csámpásláb Fc se kap havi milliós fizetéseket.Eddig is teljesítmény után kellett volna fizetni ezt az ingyenélő bandát,van gól,van lóvé.De minek strapálja magát,ha így is,úgy is indokolatlanul nagy dohányt kap
kereső
Pedig még nem is "köztudott", hogy a 3-3,5 havi millát kereső focistákat most készül "megsegiteni" a kormány, hogy ne érje őket veszteség az esetleges csökkenő jövedelmük miatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.