Úgy tudjuk, hogy a kísértet az elhunyt személy testetlen szelleme vagy lelke. Állítólag a kísértetek mérete megegyezik az elhunytéval, de szürkés, füstszerű és átlátszó. A szellemek olyan lelkek, akik nem tudnak nyugodni haláluk után, ezért vándorolnak a Földön. Vagy még nem végezték el a feladatukat , vagy mert bűnösök és nem mernek átmenni a túlvilágba, mert félnek, hogy a Purgatóriumba kerülnek. A Biblia tanításait követő keresztény egyházak nem hiszik azt, hogy a halottak szellemei térnek vissza, mint ahogyan a tudományos közösségek többsége is elveti ezt a feltételezést.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mami48
Bizony! A dédanyám mesélte, hogy az ükanyám, amikor meghalt a férje, egy nap valami hangot hallott az udvarról. Kiment, hát ott volt a halott férje szelleme, és a gatyáját fogta. Azt mondta az ükanyámnak, hogy kösse meg a gatyamadzagját, különben nem tud nyugodtan pihenni. Az ükanyám megkötötte, aztán ükapám többé nem tért vissza. Na. Ilyeneket meséltek az öregek nálunk. Ép ésszel belegondolva... az ükanyámban felmerült, hogy nem kötötte meg az ura gatyáját, amikor a halotti ruhájába öltöztette. Ez a tudat kísértethette mindig álmában, aztán egyszer megálmodta, hogy megköti, és azzal megnyugodott a lelke. Mármint az ükanyámé. Szerintem ennyi lehetett a szellemtörténet. :)
kerék
Érdekes, én hiszek benne. Muszáj lennie bennünk valaminek, ami mássá tesz mint a többi embert, ha ez a dolog nem lenne, akkor mind egyformák lennénk.
sza
Jujjj nagyon kiröhögtök ha elmesélek valami? Na mindegy vállalom , még azt is hogy Pilóta küld nekem egy linket az Űrről vagy valami ilyesmit... A barátnőm 37 évesen ment el , nagyon megviselt a halála. 8 hónapig szenvedett, haldoklott. Az utolsó hónapokban képtelen voltam meglátogatni , mert úgy voltam vele minek menjek úgy is csak bőgnék..., az neki sem lenne jó. Éjszaka halt meg , másnap délelőtt telefonált a férje. De ez az eset előtte történt még reggel. Válogattam szét a szennyes ruhát , közben magamba dünnyögtem hogy ennyi szennyes mint az én lányaimról lekerül a világon nincs. Hallottam a hangját azt mondta " Örülj neki hogy moshatsz rájuk! " Felkaptam a fejem , azt hittem ott áll az ajtóban... , de nem volt ott senki. Két kicsi lány maradt utána.
Angelika
@sziráki ágnes: Én nem röhöglek ki, mert magam sem tudom, hogy mit gondoljak. Igazából nem tudom felfogni, hogy a test halálával a lélek, vagy tudat is meghal, de persze, ha reálisan nézzük, akkor, igen...
silber13
@Csizmás Kond: "Mindenben kételkedni kell." Mondá anno egy ismert bácsi.
sza
@Angelika: Ha jól megnézzük minden vallás azt hirdeti , hogy a halállal a lélek nem hal meg..., egy új élet kezdődik!
Csizmás Kond
...most látom, hogy elírtam...idézzük akart lenni...bocsi.
Amúgy ma már mindennek van szelleme, a kommunizmusnak, a nácizmusnak...a kórnak...
Proli
@sziráki ágnes: Olvass Jungot és rájössz nem is írtál butasgot.
sza
@Proli: Csak ritkán írok mostanában butaságot! :-) Mi az a jung ? Vallás?
Proli
@sziráki ágnes: Carl Gustav Jung a modern pszichiátria egyik megalapozózója.
hu.wikipedia.org/wiki/Carl_Gustav_Jung
sza
@Proli: Ez Hosszú! Várj egy kicsit mig elolvasom :-)
palika
A holtak itt járnak, aki nem hiszi menjen ki a sötét udvarra és ...!No, ugye...
sza
@sziráki ágnes: Na akkor szellemek léteznek, akik érzékenyek rá azok képesek látni hallani őket... A tudatalatti irányítja a tudatot ... álmunkban láthatjuk a jövőt csak egyénileg kell megfejteni.
sza
@Proli: Bocs :-) Egy sorral fentebb!
Proli
@sziráki ágnes: Ennél picikéket elvontabb a dolog, de mivel már megint inog a fizikai alap, nem tudok értelmes választ adni :(
sza
@Proli: Azért próbáld meg! Nem vagyok menthetetlen! :-) De úgy is addig kérdezek amig nem világos! :-)
qxy
@Mami48: @kerék: @Angelika: Igen , vannak . itt vannak de nem azért jönnek hogy zaklassák az mbereket akiket meg zaklatnak, annak oka van. Manapság nagy divat a " szellemesdi. könyvek is vannak hogy kell de azt nem írja hogy ha el cseszed, vagy bejön, meg is halhatsz. és akik ezzel játszanak azok meg is érdemlik hogy zaklatják őket. A másik. akik itt vannak ragadva azok azért vannak itt mert valaki élő kötődik hozzá. ilyenkor fordul elő hogy " hangokat hallat" De egy hozzáértő az el tudja küldeni békében és ő is meg nyugszik.
Na ez aztán nem mindenkinek tetszik az tudom . De én meg tudom hogy így van.
Proli
@sziráki ágnes: Dénest kérdezd, holnap szólok nekilye, ő a fizika tanár (volt !) ő értelmesebben tud fogalmazni.
sza
@Proli: A fizika tanárok nekem sose tudnak értelmesen fogalmazni , mert azt hiszik hogy konyítok valamit a fizikához és elkezdenek idegen nyelven beszélni! :-)
sza
@Proli: Ne kedveld , hanem kezdd el magyarázni! Először csak a lényeget ha lehet... :-)
Proli
@sziráki ágnes: Tessék megfogalmazni kérdésed tárgyát!
Írd le mire vagy érdemben kíváncsi?
sza
@Proli: Mindenre! Kicsit egyszerűbben.: Mi a lényege az elméletnek? De magyarul ha lehet... :-)
Proli
@sziráki ágnes: Húha, elég világos szoktam lenni, ha lehet.
Ezért kérdeztem melyik részéra vagy kiváncsi?
Egy komplex rendszert még cask kőrvonalazni sem lehet 2000 betűben.
sza
@Proli: Mi a tudatalatti? Mik az álmok? Mit jelent a kettős személyiség? A tudatunk hogy tartja a kapcsolatot a tudatalattival? Hogyan tudjuk megfejteni a saját tudatalattink jelzéseit? Hogy kerülnek ide a szellemek? Ha erre válaszoltál írom a többit! ja ! A szellemek a tudatos vagy a tudatalatti lényeink a halálunk után? :-))))) Jó munkát!!!
Proli
@sziráki ágnes: 6 könyv a polcomon, ugye most viccelsz?
Adol privát címet érdemi választ írok!
lbs
... Azért gyújtunk gyertyát a temetőben, hogy visszataláljanak a sírjaikhoz. ...

Ekkora idiotizmust leírni - ehhez már tehetség kell.
Ugyanis a legtöbb kultúrában egyáltalán nem biztos, hogy a sírnál gyújtanak mécsest, gyertyát, hanem pl. otthon is.
A japánoknál, de a vallásos kínaiaknál is és általában a keleti kultúrákban az elhunytak tiszteletére az otthonokban házi-oltárok vannak, ahol fohászkodnak az élők a megholtakhoz - általában segítségért. Gyertyát, mécsest esetleg papírpénzt, imalapokat, stb. égetnek.

Ezen a mondaton elindulva az elmúlt hetek, hónapok szörnyűségeinek helyszínein pl. Pécsett, vagy Bag mellett, esetleg Apátfalván ahol mécseseket gyújtottak a részvétnyilvánítók akkor odarögzítenék, félrevezetnék az áldozatok lelkeit, szellemeit.
Ha a cikk igaz lenne, akkor az elhunytak szellemeit arra kárhoztatnák ezek, hogy ott maradjanak, ahol meghaltak - a mécsesek kiégésének idejére.

Nem szükséges mindent "modernül" megmagyarázni!

Ami a szellemeket illeti azok viselkedését, történeteiknek az elemzését a para-jelenségekkel foglalkozó tudományok és áltudományok(!) gyakorlói és követői végzik.
senkifia68
@Proli: @sziráki ágnes: Pedig nagyon egyszerű, ha ezt megértitek!

"Nem az vagyok ami történt velem,
Az vagyok, amit döntöttem, hogy legyek."
Carl Gustav Jung
Proli
Megszólalt a fidesz agit prop beépített ügynöke :)
Angelika
@lbs: Nem a cikkíró találta ki, hanem ez egy hiedelem, ahogy írta is: "A hiedelem szerint a halottak lelkei, szellemei kijönnek a sírból, hogy megnyugvást keressenek az élők között. Azért gyújtunk gyertyát a temetőben, hogy visszataláljanak a sírjaikhoz."
Angelika
@lbs: Még valami, ha a hiedelm szóval is gondod lenne: "A babona vagy hiedelem szűkebb értelemben olyan, a világ mágikus szemléletéből fakadó hitet, vagy erre épülő tevékenységet jelent, ami (tévesen) közvetlen (ok-okozati vagy jel-jelöleti) összefüggést tulajdonít ilyen viszonyban valójában nem álló dolgoknak, az események mozgatóiként sokszor természetfölötti erőket elképzelve."
Szóval nem értem, hogy mi a problémád a szöveggel. A hiedelmeken pedig nem tudsz változtatni, azokat nálad jóval idősebb emberek találták ki saját megnyugatásukra, vagy ijesztgetésükre. Ezt az "idiótizmus" kifejezést pedig gondold át kérlek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.