A színész dühöng, mert a Blikk arról írt, hogy a hivatalos vizsgálatok szerint ittasan vezetett.

2,17. Ez most a legfontosabb szám Oszter Sándor drámájában. A Blikk tegnapi számában ugyanis arról számolt be, ezt a véralkohol-szintet találta a rendőrség a színész vérében. Ilyen mértéket a lap szerint általában akkor állapítanak meg, ha valaki 8-10 felest döntött magába, így bizonyítottan ittasan ült a volán mögé és okozott balesetet Oszter.

Most a Borsban szólalt meg a színész. Mint mondja, mélységesen fel van háborodva, amiért a hatóság részéről konkrét adatok mehetnek ki, olyanok, amikről még ő maga sem tudott.

Felháborító, ami történik! – méltatlankodott a színész, aki szerint egy ilyen tett következményeket von maga után. – Ha a hatóság embere kiszivárogtathat információkat, abban az esetben az pont olyan bűncselekménynek minősül, mint amilyen az ittas vezetés – szögezte le Oszter Sándor.

A Blikk szerint a színész a hónap közepén a MOM Park mélygarázsában ittasan okozott balesetet. Autójával lebontott egy márványoszlopott, majd tolatás közben többször is a falnak ment. Vérében 2,17 ezrelék volt a véralkoholszint.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
És majd most jön a ködösítés. Pl. Ha felszálló ágban volt az ital felszívódás, akkor a "koccanás" után ijedtében húzta meg a pálinkás üveget.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rézfánfütyülős
@vukkocska: Bár nem vagyok jogász de az alapvető információkat ismerem.
Vétség amit a törvény már nem szabálysértésként ítél meg és kettő évnél kevesebbet ér.
Bűncselekmény ami kettő évnél többet ér, legalább börtön fokozatban.
Na akkor most bűncselekmény vagy vétség ennek a vén részeges senkiházinak a halmozott cselekmény sorozata?
Mert ugye nálunk halmazati büntetés van, ami miatt bizony a kategória (vétség vagy bűncselekmény) ugrása lehetséges.
vukkocska
@rézfánfütyülős: Hááááááát. Vannak bűncselekmények, melyet vétségi kategóriában vannak, és vannak büntettek. Ezt mindig a bűncselekmény súlyossága dönti el, illetve az, hogy azt gondatlanságból vagy szándékosan követték el. Ehhez fel kellene sorolnom a büntetőeljárás általános részében foglaltakat, de az nagyon hosszú lenne. A bíróság tényleges büntetésnél vétség esetén 3 hónaptól két évig terjedő szabadságvesztést szabhat ki. De nem is ragoznám tovább. Oszter cselekménye vétségi kategória, két évig terjedő szabadságvesztéssel lehet büntetni, mert az ittas vezetése nem okozott másnak sérülést. Ez nem jelenti azt, hogy aki ezt elköveti, le is csukják, lehet ez pénzbírság, vagy felfüggesztett szabadságvesztés is. Mivel Oszter Sándor másnak nem okozott sérülést, ezért az ittas járművezetés alapesetét követte el. A halmazati bűncselekményekbe meg ne bonyolódjunk bele, mert ez Oszter esetében kizárt.
rézfánfütyülős
Persze, hogy kizárt, hisz ő egy ismert ember!
Ha ugyanazt Elek barátom (Nemoként ír ide néha) teszi akkor meg ben trohad a börtönben.
Lopni, csalni, rabolni úri tempó.
1magyar
Vádolja a rendőrséget? A Pintér rendőrségét? Vagy Pintér nem vadászik?
Bástya Elvtárs
" Ha a hatóság embere kiszivárogtathat információkat, abban az esetben az pont olyan bűncselekménynek minősül, mint amilyen az ittas vezetés – szögezte le Oszter Sándor."

Aki bűncselekményt követ el, az nem hivatkozhat más hibájára!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.