A tatai rendőrök megtalálták azt a fiút, aki a gyanú szerint meglőtte az Öreg-tónál pihenő madarat – írja a police.hu.

Véletlen balesetként adta elő a történetet annak a gyermeknek a nevelőapja, aki a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2014. február végén egy nyílvesszővel átlőtte egy tőkés réce nyakát. A férfi a gyerekekkel játszott a tóparton, közülük a 9 évest érdekelte leginkább a magukkal vitt nyílpisztoly.

A gyerek is ki akarta próbálni az eszközt, melyet nevelőapja felügyelet mellett engedett neki. A tó felé irányították a nyílpisztolyt, majd a gyerek lőtt. Nem vette észre a madarakat, melyek közül az egyiket eltalálta. A szárnyas nem pusztult el, heteken át úszkált a tóban, nyakában a nyílvesszővel.

Egy 9 éves gyerek lőtte nyakon a tőkés récét

A Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya orvvadászat bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A nyomozók hetekig keresték a tettest, akit 2014. április 16-án azonosítottak. Nevelőapját még aznap tanúként hallgatták meg, aki részletes elmesélte a történetet.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szvetlana
No brávó, az a drága jó nevelő apa mindezt végignézte. A gyerek 16 éves korában majd szamurájkarddal hadonászik, vagy ismerkedik a kézigránáttal. Szomorú helyzet, a gyerek olyan irányba fejlődik, amilyenné a felnőttek teszik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szvetlana
No brávó, az a drága jó nevelő apa mindezt végignézte. A gyerek 16 éves korában majd szamurájkarddal hadonászik, vagy ismerkedik a kézigránáttal. Szomorú helyzet, a gyerek olyan irányba fejlődik, amilyenné a felnőttek teszik.
joopapa
A nevelő apát eljárás alá vonni és kiskorú veszélyeztetés miatt elítélni! És mi az hogy nem látták a szerencsétlen kacsát szándékosan lőttek rá, vagy a nevelőapa lőtt rá csak a kiskorút nem lehet büntetni!
lópicigáspár
Annyit azért sántít a dolog, hogyha látta mi történt, miért nem jelentette be, amikor minden hírportál ezzel volt tele, miért nem jelentkezett? Akinek ilyen nyílvessző kilövésére alkalmas eszköze van, szerintem internetje is leledzik!
pityuka
A nevelőfater lehetett a tettes. Csak ezt adták elő, hisz 9 éves gyerek nem büntethető.
csa-csa
persze! több madár arra úszkált és egyet sem vettek észre.
szerintem jól szórakozott az a curva kölyök! vannak ilyenek akik élvezik ha állatokat sebezhetnek meg. az ilyennek ugyanúgy átlőném a nyakát oszt jónapot.
lehet reménykedni hogy tényleg véletlenül találta el a madarat.
Zsuga
Én meg szívesen seggbe lőném az apucit azzal mentegetve magam, hogy sajnos nem vettem vettem őt észre.
miazavalami
Mit keres egy 9 éves gyerek kezében ilyen fegyver???
pictor
Furcsa módon ezzel az esettel sokat foglalkozott a rendőrség, az igazi bűneseteket meg elejtik két hét után, ismeretlen tettesre hivatkozva!
csip-csop
minden propeller forum olvasoinak kivanok kellemes Husvèti unnepeket.
nyanya001
Az a szülő, aki ilyen veszélyes játékot ad a gyermek kezébe,
megérdemelne hasonló sorsot !
Ulmus
Most komolyan ilyen nagy ügy egy réce? Tudtommal nem védett.
Kicsit álszent dolog ez manapság, amikor virágzik a vadász-hobby, főleg mint a politikus urak úri szórakozási formája.
Bár én sem adtam volna a gyerek kezébe a fegyvert, de micsoda hülyeség ez, hogy majd "16 évesen szamurájkarddal hadonászik". Egy fiúgyereket teljesen normális, ha érdekelnek a fegyverek. Szerintem inkább tanuljon lőni egy gyerek valódi sportként, minthogy a számítógépen mészároljon.
csikknorisz
Izé... Ez most tényleg egy hír? A következő meg az lesz, hogy Pityuka lecsúzlizott egy verebet Maris néniék tornácáról? Én nagy madárkedvelő vagyok, de azért ne kriminalizáljunk egy egész családot ilyesmi miatt.
Desischado
@csip-csop: Neked is Csipikém!

Én elővenném a szülőket! Mit keres egy ilyen fegyver a kölyök kezében? Másodszor: Ha lenne varázshatalmam, ugyanazt a félelmet és fájdalmat élné át, amit ő okozott! Remélem, elveszik a kedvüket örökre tőle! Remélem, szegény kacsa rendbejön, mert erről nem írtak, de az állatvédőkben bízom!
kkalman
És a kilenc éves Pistike és a nevelőapja legközelebb nem veszi észre, hogy arra halad egy gyalogos, és véletlenül neki okoz, jobb esetben súlyos sérülést, rosszabb esetben a családjának mérhetetlen gyászt.
GeoCravker
S mi van a madárral?
Speciel jobban érdekel, mint egy potenciális ámokfutó gyerekkora.
lópicigáspár
@nyanya001: Miért érdemelne meg!? Most akkor képes lennél lelövetni!? :-(
lópicigáspár
@kkalman: Az nem működne, mert a kölök nem tudná felhúzni ezt a ketyerét, tehát csak akkor tudja használni, ha eleve töltve kapja kézbe! :-)
nyanya001
@lópicigáspár: Azzal egy ember szemét is kilehet lőni !
Sőt ! Nyakon lőni !
Egy 9 éves gyerek kezébe nem való !
De már most erre neveli az apja, később mindenre
lőni fog az a kölök ami mozog !
Egyébként ha ezt Te teszed és elkapnak, meg is büntetnek érte
annak ellenére, hogy nem védett !
lópicigáspár
@nyanya001: Én is megtanítottam a gyerekemet lőni annak idején, mondjuk szigorúan lőlapra. Imádom az állatokat és nem lövök rájuk és ezt a fiamba is belevertem. Itt inkább a felelőtlenségről van szó. Ámbár szerintem ebben a konkrét esetben biztos vagyok benne, hogy úgy hazugság ahogy van! Apuci kacsát akart vacsorázni, csak pont úgy találta el szegény jószágot, hogy az nem pusztult el. Nehéz a nyílpisztollyal pontosan lőni, főleg nagyobb távolságra, úgyhogy ez biztos célzott lövés volt közelről, ráadásul drága egy ilyen nyílvessző, fölöslegesen nem prédálja el az ember.
nyanya001
@lópicigáspár: A gyerek és az apja " nem vette észre a madarakat "
Na persze !
Esetleg egy ember is lehetett volna éppen a nádasban ( ha nem vette észre )
és ez benne a veszélyes !
lópicigáspár
Főleg tudva azt, hogy a kacsák egyesével úszkálnak! Hazugság az egész!
miazavalami
@Ulmus: Azért ott már baj van , ha egy 9 éves kisfiú állatokat öldös. Nem gondolod?
Szvetlana
@Ulmus: 22.47 Ne keverd ide a politikusok vadászati szenvedélyét, itt most nem az a téma.
A szülők között is van különbség. Van aki kenyérhéját dobál a tőkésrécének, van aki eltűri, hogy a gyerek rácélozzon a tóra és véletlenül, de akkor is eltalál egy récét. Ami ugye nem védett, ezért szerinted ki lehet lőni. A te macskád védett állat? Ja, hogy nem, akkor ki lehet lőni, nem kell ebből ügyet kreálni.
Valóban érdekli a gyereket a fegyver és ki is fogja próbálni. De az már a szülő felelőssége, hogy mikor-hol- mire lövöldöz. Lehetett volna egy másik gyerek szeme is.
Ha nem vetted volna észre, a kommentemben a szülői nevelés felelősségére hívtam föl a figyelmet.
Ha meg szabad lövöldözni, akkor miért is kereste a tettest a rendőrség???
kkalman
@lópicigáspár: Nem ismerem ezt a ketyerét, nem tudom, mekkora erő kell a felhúzásához. Az viszont biztos, hogy akár fel tudja húzni egy kilenc éves gyerek, akár nem, a nyílpisztoly nem a kilenc éves gyerekek megszokott játéka.
Mangu
@csikknorisz: Igen. A híradás, a rendőrségi nyomozás, a válasz. Paraszt vakítás az egész bulvár téma - disznóknak moslék való, csámcsogjanak rajta. Sokkal fontosab dolgokról meg mélyen hallgatnak.
dekor.5948
Ma 50 csirkét láttam a CBA-ban kibelezve. Ők nem voltak fontosak ? Most mi ez a diszkrimináció ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.