Eddig is sejteni lehetett, hogy a magyarok kifejezetten sokat néznek tévét, de most végre adatok is vannak róla. Csak három olyan ország van, ahol nálunk is többen néznek tévét.

A világ egyik legtöbbet tévéző nemzete a magyar

Indonéziában, a Fülöp-szigeteken és Portugáliában egy kicsivel, de többen néznek tévét minden nap, mint nálunk. Viszont még így is nagyon kevesen néznek minden nap valamilyen online videót.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pityuka
Ha ez igaz (lenne), akkor a népet minősíti, hogy ötvenedszer is megnézik az ötvenedszer vetített ötven film valamelyikét.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Meine Ehre heisst Treue
És ha figyelembe vesszük, hogy a legtöbben a 2 nagy kereskedelmi (szenny)csatornát nézik, akkor ez kifejezetten riasztó adat.
X-ray
Mi kell a népnek? Kenyér és cirkusz. Utóbbi már van a kereskedelmi tévécsatornák jó(rossz)voltából... gyeuzikesó, stb...
pityuka
Ha ez igaz (lenne), akkor a népet minősíti, hogy ötvenedszer is megnézik az ötvenedszer vetített ötven film valamelyikét.
miazavalami
@pityuka: Miért ne lenne igaz? Sajna ez van. Az ember leül a tévé elé, bámulja, nem kell hogy gondolkodjon azt megteszik helyette mások.
pbalage
@Meine Ehre heisst Treue: szerintem tökmindegy, az államiból is csak a sunkóság árad.
Január
Van sok csatorna, és nem csak a királyi és a kereskedelmik, lehet válogatni.
A gond inkább az, hogy a tv. az egyetlen szórakozási lehetőség nagyon sok embernek és nem jut másra...
Tekla
A legtöbb embernek ez az élete. Sajátja nincs. A zsíros kenyér evést a nagy zabálásokra tartogatja, a meleget, a kályha látványa pótolja .Kirándulni a Duna tv- vel járnak . Közben meg néznek egy amerikai fagyi evést , hogy ne felejtsék majd el mire lesz pénzük. A tv reklámban meg megnéznek belűről egy dinnyét , kapszulás kávéval.
perfekt
@Január: -nak van igaza.Több dolog is szól amellett,hogy tévét nézzen a polgár.Lehetnek igényei---de ki tudja megfizetni a színházat,a koncertet,az alkalmi ruhát, a szüneti kávét,netán a taxit éjfélkor.De minden szórakozás--még a kedvenc kis korcsmában is csillagászati árakba kerűl.Így marad a szenny , a szájtépés---és győzike!!!
szandokan
@miazavalami: Ez a probléma már gyerekkorban elkezdődik. Ha jobban belegondolok, mi gyerekkorunkban állandóan fociztunk, pinyóztunk, stb. Sajnos a mai szülők többsége inkább odaülteti a gyerekét a tv vagy a számítógép elé, csak ne kelljen kimennie vele játszani az udvarra, vagy elmenni a játszótérre. Kényelmesebb így, az biztos, de a gyereknek nem feltétlen válik majd a javára.
szandokan
@Január: Ahhoz, hogy lemenjen az ember mondjuk a gyerekével a játszótérre, hogy kimenjenek sétálni egy parkba, stb., az nem pénz kérdése. Az internet világa elkényelmesítette az embereket, már csekket befizetni, vásárolni sem kell személyesen elmenni, minden intézhető otthonról, a karosszékből. Biztosan jó ez így?
soljanka
@szandokan: itt a tévézéről van szó.
Attól, ami helyettesít mindent. Mert klassz dolog lemenni a grundra focizni, de annyi pálya nincs egy városban.
Lehet tollasozni, biciklizni stb. Ez tök jó persze.
De itt arról van szó, hogy a felnőttek tévéznek rengeteget, mert nem futja színházra, mozira, koncertre, könyvekre.
Mert kell a gyerek sportköri díjára, könyveire, ruházatra, táborra stb.
És ezt az átlag, ha össze is tudja hozni, akkor a művelődésre, szórakozásra nem jut.
A tévé viszont sok mindent pótol.
Desischado
Egyetértek. nincs pénz, ha egy moziba akarna egy négytagú család elmenni, a jegyek közel 6 000 ft, és nem számoltam semmi mást. Kinek van ma pénze kultúrálódni? Pedig nekem személy szerint hiányzik a szinház, mozi, koncert, tárlat látogatás! A könyvekről nem is beszélek.
szandokan
@soljanka: Igazad van, inkább el sem árulom, mennyibe került négyünknek a VB döntő élőben. Mi nem a meghívottak között voltunk...:-) Egyébként kissé naív vagy, az emberek többsége inkább nézi a tévét, mintsem elmenjenek mondjuk színházba. Ott nem lehet való világot nézni, vagy Mónika showt...
szandokan
@Desischado: Mondjuk azt a közel 20-30 ezret, amit sok család cigire meg piára fordít, lehetne kultúrára is költeni. Ne vedd persze magadra, általánosságban értettem.
Yoda69
Engem jobban meglepett hogy az online TV-zes csak 11%
Nem csoda hogy ennyire agymosott a tarsadalmunk. Az emberek tobbsege szivja a mannat orban szocsovebol az M1 M2 -bol, mig alig jut hiteles infohoz az interneten keresztul.
Tekla
@szandokan: Budapesti, vagy , nagy városi vagy ? Vidéken posta már nincs , nálunk a kocsma, majd a kisbolt is tönkrement és bezárt. Orvos hetente egyszer , de most 4 hétig senki , mert nyaral. Közlekedésünk -, hála Rákosi "Elvtársnak" , hogy előírta , hogy minden település reggel és este megközelíthető legyen közforgalmúval-, van.
Tolókocsival közlekedni? Igen, biztos jobb otthonról intézni!
varrólány
@Desischado: 00:27 Tényleg drága a mozijegy, és szinte a tv-ben is ugyanazt lehet látni csak nem olyan hatással de legalább kényelmesebben.
Olvasáshoz ott a könyvtár , az új könyveket megkapják ők is, igaz nyáron azért nincs annyi idő olvasásra.
miazavalami
@soljanka: Nem kell hogy könyvet vegyen ha olvasni akar. Elég ha beíratkozik a könyvtárba. Ha nincs pénze színházjegyre akkor nem a Mónika sót bámulja hanem színházi közvetítéseket Itt nem pénzkérdése! Az emberek igénytelenek, illetve a legtöbbnek a kultúra a győzike és egyéb műsoroknál kezdődik és a bárgyú sorozatoknál végződik.
miazavalami
@szandokan: Én se a tévé előtt nőttem fel, de a korosztályom most a tévét bámulva tölti a szabadidejét. Persze hogy számít a gyerekkor, de aztán már az egyén maga dönt mi jó neki.
kamazuka
Általában a cloaca maxima canalt nézem.Ami ott történik az híven tükrözi a valóságot!
pityuka
@Desischado: Örülök, hogy a boldog békeidőkben voltam fiatal. Akkor jutott mozira, színházra, könyvre és hogy tromfoljak sandokan hülyeségére, piára és cigire is futotta.
Desischado
@pityuka: Ezt én is csak megerősíteni tudom. Még színházra, kiállításokra, és kapaszkodj! Fodrászra, kozmetikusra is tellett! Ja, igaz, akkor munkahely is volt, rendes fizetéssel, hogy a lényeget ne feledjük!
Vadlaci
A közszolgálati győzelmi jelentéseket és a bal támadását feltétlenül meg kell nézni. Aztán jöhet a barátok közt, a jóban rosszban, meg a többi többé-kevésbé jó vagy rossz "kultur-
termék" Nálunk az időjárás jelentés is politika függő.
szandokan
@pityuka: Az igazság nem feltétlenül jelent hülyeséget mindenkinek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.