Szombathelyen igazán kreatív menüsorral emlékeznek meg a március 15-ei nemzeti ünnepről – írja a nyugat.hu. A gyerekek az ünnep közeledtével trikolor színű krumplipürét kaptak ebébre.

Az étkeztetőcég azt mondja, régóta megemlékeznek egy-egy jeles ünnepről a közétkeztetésben. Így például Márton-napkor libaleves kerül az asztalra, míg decemberben karácsonyi fogások vannak terítéken.

Évek óta kapnak a gyerekek piros, fehér, zöld burgonyapürét. Arra törekedtünk, hogy egyrészt egészséges étellel szolgáljuk ki a diákokat, másrészt pedig a cégünk úgy gondolja, hogy a köznevelésből is ki kell vennie a részét, és ez is egy remek apropó

- mondta Rózsás Anikó területigazgató.

Piros-fehér-zöld krumplipürével ünnepeltek a menzán

A krumplipüré nem mesterséges színezékektől lett "magyar színű", hanem természetes anyagoktól: a burgonyát a piros részen céklával, a zöldön spenóttal színezik meg. Az igazgató szerint mikor a gyerekek meglátják az ünnepi menüt, többnyire azt vágják rá, hogy "Piros, fehér, zöld. Ez a magyar föld!"

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tivoli
Elég kreatív ötlet olaszosan tálalni. :-))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tivoli
Elég kreatív ötlet olaszosan tálalni. :-))
miazavalami
krumpli spenóttal és céklával ízesítve? Milyen lehet az?
Szegény gyerkőcök már forog a gyomruk a reformoktól...
tivoli
@miazavalami: ma, 19:52
Nagyon jó ötlet szerintem, akár tésztát is lehet így szinezni, a gyerekeknek biztos tetszik. De így "ünnepelni"?
A spenót is, cékla is önmagában íztelen, nem befolyásolja túlzásban a színezett étel ízét. :-))
miazavalami
@tivoli: Ettél te más spenótot és céklát? Még hogy ízetlen ? Mindkettőnek jellegzetes íze van. Elég ahhoz hogy a krumplit elrontsa. ...:-)
tivoli
@miazavalami: ma, 20:07
Ejnye, hát! Ne úgy egyed, hogy ez most krumplipüré, hanem spenótpüré krumplival, vagy céklapüré. Oszt annyi!
miazavalami
@tivoli: Jesszus! Ez igazi diétás menü. Norbinak kellene upabdelni.
Ha megeszik kihányják, vagy le se bírják nyelni!
tivoli
@miazavalami: ma, 20:13
Ne gusztustalankoggy. Igenis egészséges menü. A gyerek azt fogja szeretni ami ízlik neki és nem azt amit a felnőttek undorítónak találnak. Szoktatás kérdése az egész.
miazavalami
@tivoli: nem hinném hogy ez ízlik nekik.
A fiam most negyedikes. Már tavaly sem evett a suliba. nem szerette, most pedig még rosszabb a kaja mert nem lehet cukrot , ízesitőt ... használni.
tivoli
@miazavalami: ma, 20:23
Az biztos, hogy a menza nem olyan mint a házikoszt. A szülő meg úgy eteti a gyerekét, ahogy szerinte ízletes, holott nem is biztos, hogy úgy jó. Egy más család gyereke más ízeket kedvel, egy harmadiké megint másmilyeneket. Egy menza nem elégíthet ki mindenféle ízlést.
És különben is, mi az, hogy nem szereti? Az éhség a legjobb szakács.
miazavalami
@tivoli: Mondtam azt hogy nem jól főznek az iskolában ahova a fiam jár?
nemmondtam! Én is ott ebédelek mindennap, és megeszem, mert jól főznek és jó nagy adagot adnak.
De mióta bevezették ezt a marhaságot amit kineveztek reformnak észre lehet venni. Ízetlen , de meg lehet enni...ha nagyon muszáj.:-)
Az én fiam azt eszi amit a család. Amit az asztalra teszek és azt főzök amit kérnek.
tivoli
@miazavalami: ma, 20:37
Na ez az, ami a menzában utálatos. Nem azt eszi (vagy nem eszi) a kölök amit szeretne, hanem amit elé raknak. Nekem az egészről az a véleményem, ha a szülő teheti, maga etesse a gyerekét, úgy legalább tudja, hogy mi van a tányéron.
Tényfeltáró
..és mi volt mellette az a barna? Csak nem sz..?
levi
Elnézve a képet összetettem volna a kezem ha ilyen kaját kapok anno :( De sajna nekem csak félig sült hús jutott valami szarral...
Cicamama55
Azt hittem az a két piros, az legalábbis fasírozott...A színét nézve ünnepi, de a tápanyag értéke?!
adrenalink
@Cicamama55: Mi bajod van a tápanyag értékkel? Máskor is van a menzán krumpli fasírttal, legfeljebb most a szakács néniben túltengett a magyar vírtus.:-)
miazavalami
@tivoli: Ezt mondtam én is csak belém kötöttél.:-)
miazavalami
@levi: Lehet vámpírnak néztek...:-) Ők véresen szeretik!
Cicamama55
@adrenalink:A krumpli fasírozottal rendben van! De natúr tört burgonya céklás és spenótos tört burgonyával? Majd néznének rám idehaza a gyerekek, nem beszélve papusról, ha ilyen összeállítású kaját tennék eléjük, azzal a híg zöldség levessel, ami a képen látszott. Egyszer sikerült egy hasonló, rántott tök volt tök főzelékkel az ebéd. Ami szekát kaptam érte, azóta nem vetemedtem ilyen párosításra.
adrenalink
@Cicamama55: Egy kis tökös-mákos rétessel még megkoronázhattad volna az ebédet:))
m.macskosz
Volt munkahelyemről egy közeli étterembe jártunk kajálni, ott március idusára füstölt kölbásszal, keménytojással (sárgája nélkül), csemege uborkával töltött sült sertés karajt kaptunk, Nagyon guszta volt felszeletelve a trikolór!
Lendkerék
Igazgató úr! A nemes ötlet továbbfejlesztéséhez javasolja az étkeztető cég "területigazgatójának", hogy találják ki, milyen kreatív nemzeti étellel lehetne a gyerekeket ezekre az elragadtatott felkiáltásokra ösztönözni: "Ha a Föld Isten kalapja, hazánk a bokréta rajta!", "Erdélyt nem adjuk!", "Vesszen Trianon!", "Nem, nem, soha!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.