22 millióval tartozik M. Gábor, miután rendezték a lakáshitelét – számol be a Blikk egy devizahiteles csalódottságáról.

A férfi a lapnak azt mondta, 2007-ben 15,85 millió forint svájcifrank-hitelt vett fel az egyik banktól. Eddig kifizetett több mint 8 millió forintot, de most kézhez kapta a banki elszámolást. Eszerint még közel 23 millió forinttal tartozik, és 62 éves lesz, mire letudja terhét.

Így rendezte a kormány a devizahitelesek sorsát

A pénzintézettől kapott levél szerint az árfolyamgáttal védett Gábor tartozásából 3 millió forintot írtak jóvá: ezért is különös, hogy a tartozás az eredetileg felvett 15 milliónál most már csaknem 8 millióval több. Ha minden jól megy, 2042-re vissza is tudja fizetni.

Jogi útra terelem az ügyet. Eddig azért nem tettem, mert bíztam a kormány ígéreteiben. Most már tudom, ez csak egy látszatintézkedés volt, semmi több

– mondta a devizahiteles, akinek háza 20 millió körüli összeget ér.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Pontosan olyan, mint amilyen a rezsi-rizsa !
Az energiaárak csökkentését 50 más helyen fizetjük vissza, csak a vakegér birkáknak ez túl bonyolult !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemjoezigy
Sehogy se rendezte azokét, akik szegények.
A csökött agyúaknak: attól, hogy ma valaki ma nem tud fizetni, az nem azt jelenti, hogy soha nem fizetett.
1. vagy annyit változott a helyzete rossz irányba, hogy így alakult (pedig dübörög a gazdaság [csak keveset fizet a dolgozóknak])
2. vagy a pénzintézet is hibás, mert belecsalta ebbe a helyzetbe az adóst.
3. vagy mind kettő
propeller.hu/itthon/3101547-egyhetes-babat-szakit-el-anyjatol-allam
propeller.hu/szorakozas/3101680-elvette-fiatalsagom-hiteltorlesztes?all#c1328858
szandokan
@eszegfu: Valami olyasmi lehet ez, mint az egykulcsos adó. Ott is sokan jól jártak, mások meg rosszabbul (állítólag). Egyébként számomra nem tűnik hitelesnek ez a történet, a Blahánál lévő ételosztásnak is voltak politikai árnyoldalai.
szandokan
@nemjoezigy: De főleg azt jelenti, hogy 16 milliót vett fel a semmire. Már ne is haragudj, de normális az ilyen ember? No meg ennyi évre? Ugyan...
eszegfu
@szandokan: 1:32 Én nem vonom kétségbe a cikkben szereplő történetét sem...de pontosan ezért lennék rohadt kiváncsi egy "igazi" devizahiteles "jóljáró" elszámolására.
Vajon miért nem irja le, hogy igen, nekem valóban igy és igy csökkent?
szandokan
@eszegfu: Elkérem, és elküldöm neked majd emailben, ha megadod priviben. Szerintem meg mindenki számára az a természetes, ha csökkent, minek kellene ezt leírni?
eszegfu
@szandokan: Isten őrizz, hogy "szivességből" elküldjed nekem az ismerősöd elszámolását! Ez az ő magánügye, amit Neked szivesen elmondott, de nekem továbbadni talán nem "ildomos". Valószinüleg nem fogalmaztam meg pontosan az óhajomat... Tudod, ha van egy kormányzati döntés és az ellenzék -- köztük én is -- birálja, ugyanakkor a szimpatizánsai meg sem szólalnak az esetleges védelmükre. Most is ilyenre gondoltam: csak a rosszabbul járók elszámolását hozza le a sajtó, vagy kerül ide vitainditónak. Ez folyik a "csapból" is. Tehát merjen kiállni, védje meg a kormánynak ezt az intézkedését, "statuáljon" ő is példát, méghozzá a "jobbanjárókét"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.