Minden jel arra utal, hogy Galambos Lajos valóban hosszú évtizedeken át lopta az áramot, amiért most bíróság előtt is felelnie kell. 

Dr. Gyugyi Csilla megbízott főügyészségi osztályvezető a Hír Tv Riasztás című műsorában beszélt arról, hogy a nyomozás során kiderült: a bekötések átgondolt megoldások voltak, egészen 1993-94-től kezdve alkalmazták őket – írja a Bors.

Több tízezer oldal bizonyítja, köztük vallomások, fényképek és szakértői vélemények, hogy Lajcsi valóban lopta a gázt, a vizet és az áramot. Az ügyésznő a lapnak elmondta, hogy 2014 októberében az áramszolgáltató két ellenőre jelent meg a tatai apartmanházban, de a két vádlott több százezer forintot adott nekik, hogy eltekintsenek az ellenőrzéstől.

Szorul a hurok: egyértelmű lehet Lagzi Lajcsi bűnössége

Az ügyészség a zenészt többek között üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolja. Lajcsi összesen 30 millió forintban tulajdonított el áramot, 4,7 millió forintban földgázt, 16 millió forint értékben pedig vezetékes vizet – állítják. Az ügynek a mulatós zenészen kívül még 10 vádlottja van, köztük a felesége, tulajdonostársai és különböző közművek megvesztegetett ellenőrei is.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
@wagabund: Jelentem én vagyok az egyik hülye!:)) Végig biztam abban az állitásában, hogy az igazat mondja: nem lopta a közmüveket, meg hogy koncepciós izé áldozata, majd bebizonyitja a kezében lévő "ütőkártyákkal"... Meg egyébként is: ki az az eszement, aki olyant mond, hogy 1 perc alatt be lehet bizonyitani az ellenkezőjét és ezt neki is pontosan tudnia kellett! Persze ez nem lehet az én mentségem!:)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@karma1: @Desischado: Abban egyetértünk: ha valóban 25 éve "lop" minden szolgáltatást, akkor abban benne vannak a leolvasók, az ellenőrök. Számomra még az is érdekes, hogy a csudából lehet "több tizezer oldal"-ból megállapitani az összefüggéseket és megalapozni a lopás vádját?! Egyszerü logikával: talán fel lehetett volna mérni a társasházban lévő, árammal müködő gépeket és azok teljesitménye, kb. napi használati ideje alapján megállapitani, mennyit fogyaszthattak... Nem is tudom mit gondoljak, de talán az összes vallomás + fotók alapján mintha még jobban "összekeveredett" volna minden...
wagabund
azt írja egy hír, hogy a trombitás huszonöt éve ügyeskedett a közművel...

na, ez már valami..Kozsó a kanyarban sincs...
karma1
@eszegfu: Nagyon egyszeru modja van ma mar az ellenorzesnek, Ha igazan akartak volna, akkor minimum 3 fele nmodon mar ellenorizhettek volna.
De valaki(k) ezen a bulin mar 25 eve tollasodnak
(Csak osszehasonlitaskeppen: en a biro helyeben bekernem a Lagzi Lajcsi letartoztatasa ota is kikuldott szamlakat, az OSSZESET, es mindegyiket osszehasonlitanam.
(Ha tarsashazban laktak, es voltak mas lakok is, akkor MINDEGYIKUKNEK a szemelyes fogyasztasat a letartoztatas elott es letartoztatas utan is, sot azt is megneznem, hogy mondjuk a Kovacseknak a szomszedban mennyi szokott lenni a januar havi, meg a februari, stb. osszehasonlitasa, mert peldaul ahol iskolas gyerekek vannak, a teli fogyasztas sokkal magasabbnak kell lenni, mint a nyari. Ha tul egyenletes - plane alacsony szinten egyenletes - a fogyasztas, es azota is ugyanannyi, miota Lajcsi nem lophatja az aramot, akkor a Lajcsi sem lopta, mert a tenyleges fogyasztast mutattak a meroorak.)
Szoval egy csomo mod van erre, nem igaz, hogy erre nincsenek megfelelo szakertok akik segitenek a birosagok munkajat.
eszegfu
@karma1: Persze csak találgatunk... hiszen igazából semmit sem lehet tudni. Mint ahogy azt sem tudjuk, hogy a társasházaknál szokásos fő mérőóra + lakásonként almérők -- ilyenkor csak a főmérő órára megy ki számla és ilyenkor van lehetőség "manipulálni"--, vagy pedig minden lakásnak külön mérőórája van és nincs főmérő. Szóval a számunkra egyszerü dolgok is okozhatnak fejtörést a birónak, mégha sok szakértővel dolgozik is... ugyhogy ki kell várnunk a végét.
karma1
@eszegfu: En meg nem hiszem, hogy Lajcsi pont ilyenbe nyult volna bele... O elsosorban zenesz, csaladapa, ferj, nem pedig bunszovetkezetet epito maffiozo. Erre szerintem ideje sem lenne, de erre talan meg esze sincs: ezt azert jo elore ki kell gondolni, kapcsolatokat kiepiteni, megszervezni, tudni, hogy mikor kit mennyivel kell megkenni, es hat amit fentebb is irtam: 25 ev alatt mindenhol valtoztak a vezetok, mindig ujra kellett volna neki terveznie a rendszert, uj embereket belevonni az ugybe: ez nemcsak hogy Lajcsinak lett volna sok, de ehhez minimum 3-4 ember nagyon alapos munkaja kellett volna.
En meg mindig azt mondom, hogy valaki csendben felajanlhatott neki egy osszeget a hazaert, o persze az illetonek nem adta el annyiert - hat most kiszekaljak belole, ledaraljak - ez a maffia modszere, nalunk mar komranyprogramma eloleptetve... (Italiaban a maffiozok szemermesebben csinaljak).
Macskaszem
Lajcsi nem egy a jámbor nagy mackó, hanem egy rideg, számító üzletember, aki még a böriből is üzletet csinált a fogyasztó cuccal, ami ugyan már ezer éve a piacon van, csak nem volt ilyen közismert, mint amióta Lajcsi gondozásba vette.
A koncepciós ügyről annyit, hogy a szolgáltatóknak van egy olyan koncepciója, hogy a szolgáltatásért fizetni kell, és ha valaki ezt furmányos módon ki akarja kerülni, azt nemigen szokták szeretni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.