Az AWS és a Viszlát nyár című szám nyerte A Dal 2018 című show-műsort szombaton Budapesten.

A Duna és a Duna World csatornán élőben sugárzott döntőbe jutott

Dánielfy Gergely az Azt mondtad című dallal, Süle Zsolt a Zöld a májussal, Heincz Gábor BIGA a Good Vibez című számmal, a Leander Kills a Nem szól harang című szerzeménnyel, az AWS Viszlát nyár című dalával, Horváth Tamás a Meggyfával, Király Viktor a Budapest Girl című dallal, valamint a yesyes az I Let You Run Away című szerzeménnyel.

A finalisták produkciói után a szakmai zsűri tagjai egyenként 4, 6, 8 és 10 pontot adtak az általuk legjobbnak tartott négy dalnak.

Az így négyre szűkített mezőnyből

Dánielfy Gergely, Király Viktor, a yesyes és az AWS száma közül a tévénézők választották ki a nyertest.

A legtöbb szavazatot az AWS kapta, a Viszlát nyár lett Magyarország legjobb dala, és így az AWS képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon május 8. és 12. között Lisszabonban.

Az AWS a döntőbe a 4. helyen jutott be, a nézők azonban rájuk adták a legtöbb voksot. A fiatalokból álló, korábban a nagyközönség előtt kevéssé ismert metálzenekar több mint tíz évvel ezelőtt alakult. A Viszlát nyár című dal zenéjét Kökényes Dániel és Brucker Bence gitáros, Schiszler Soma basszusgitáros és Veress Áron dobos szerezte, a szöveget az énekes Siklósi Örs írta. Az AWS eddig három lemezt készített, a Fata Morgana 2011-ben, az Égésföld 2014-ben, a Kint a vízből 2016-ban jelent meg. Szerepeltek már az MR2 Petőfi Rádió Akusztik című műsorában is. A zenekar turnézott együtt a Subscribe-bal, a Blind Myselffel és a Roaddal is.

Siklósi Örs, az AWS frontembere a show-műsor után, A Dal – Kulissza című műsorban elmondta:

egyelőre nem tudják felfogni, mi történik velük. Mint a zenekar tagjai elmondták, most az ünneplés következik, utána aztán nagyon intenzív munkás időszak fog elkezdődni.

A Dal 2018 döntőjében extra fellépőként színpadra lépett Ferenczi György és a Magna Cum Laude, valamint Pápai Joci. A szombati show-műsorban jelentették be, hogy a Leander Kills Nem szól harang című dalával nyerte A Dal 2018 Akusztik verseny fődíját. A Leander Kills a Petőfi Akusztik jóvoltából 52 perces önálló koncertlehetőséget kap, amelyet rögzít és műsorára tűz a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV.

A közmédia hetedik dalválasztó show-jának zsűrijében Frenreisz Károly Kossuth-díjas rockzenész, az LGT és a Skorpió zenekar alapító tagja; Both Miklós Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő; Schell Judit Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész és Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa szerepelt.

A Dal 2018 két műsorvezetője Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd volt.

A májusi Eurovíziós Dalfesztiválon 43 ország képviselője fog indulni, a magyar versenyző a május 10-i második elődöntőben lép színpadra.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vukkocska
Király Viktornak drukkoltam. Számomra ő volt a legjobb előadó, a legjobb énekes. Sajnos - vagy szerencsére a végét bealudtam, mert biztos kiment volna szememből az álom.
division
@Mézike: Még igen, de hogy meddig...:-)
maci0427
@Mézike: ---- Sanremó - 1966-67-68 és utána a többi még sokáig ! Ezek bohóckodások, rinyákolások, ajvékólások, futtatott emberkékkel sokszor politikai céllal !!! Kivétel egy - két igazán kellemes dal !
Mézike
@maci0427: Ez nem politika.:-) Assszem mi nagyon nem egy húron pendülünk.:-)Küldj valamit ami szerinted igazi jó zene aztán én is küldöm az enyémet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.