Itt a vége, Oszter Sándor elhíresült tavainak befellegzett. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte a színművésszel, hogy a birtoka szélén létesített tavak a mostani formájukban nem maradhatnak fenn.

A színész folyamatosan összetűzésbe került a település lakói­val, az elmúlt hetekben pedig kétszer is átszakadt a gát, a helyiek félnek, hogy a víz elárasztja a környékbeli házakat – írja a Blikk.

A bulvárlap érdeklődésére Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelem helyettes szóvivője nyilatkozott a hatóság döntéséről.

A Diósjenőn engedély nélkül létesített tavak ügyében a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság megindította a szükséges vízügyi hatósági eljárást, és kötelezte az építtetőt arra, hogy biztosítsa a patak vizének szabad átfolyását. A katasztrófavédelem folyamatos kapcsolatot tart az építtetővel és a település önkormányzatával. A megindított eljárás folytatása mellett, a további megalapozott intézkedések érde­kében az elmúlt hetekben több alkalommal helyszíni szemlét tartottak a hatóság szakemberei

– zárta a levelet a szóvivő.

A döntés azonnali hatályú. Osztert megbüntetik, ha a jövőben a víz duzzasztásával vagy a terület lezárásával próbálkozik.

(Blikk)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Komka Péter

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Az orrodra basztak egyet Rúzsa Sanyi ,,nem a tied a nagy diófáig,, !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@peterkelemen: Ez a tó, nem olyan tó !!!
peterkelemen
@csipetke: A tó direkt nem elkerített, de ne zavarjon. Ezt egyébként ő is megerősítette, hogy a tó nem csak az övé lenne. De kérdem én ha csak egy szép tó lett volna ott a birtokán kívül ki a faszt zavar az? Max. az agyhalott irigykedő embereket senki mást.
advocat
A Rózsa Sándorért kapott Kossuth-díjat? Mert egyéb szerepekről nem nagyon tudok. Mármint amelyekben alakított is valamit/valakit, amit meg lehetne jegyezni. Vagy csak simán nyalt? Mint színészként nem egy nagy durranás. Szerintem, de ezen lehetne vitatkozni. Mint ember, csak egy alkoholista. Persze, hogy a falunak tele van a töke vele. Tanulhatna, ha el nem itta volna az eszét.
advocat
Megjegyzés! Azért ebben az országban még illik valamilyen engedélyfélét is beszerezni. Ha a tó meg a települést fenyegeti elöntéssel? Okosok mondjatok valami értelmeset. Is. Ha van mivel. (Tudjátok a Bős-Nagymaros is így kezdődött, pedig annak még engedélye is volt.)
Eladott Ország
Együtt vadásztak lézerjanival, aki majd "leszól" az illetékeseknek és a tó marad. Az egyszerű mezei állampolgárokra milliós nagyságrendű büntetést vetnek ki, ha engedély nélkül bármit tesznek. Esetében nincs büntetés, nem kell eredeti állapotra visszaállítani a területet, ő miért törvények feletti? hirarena.com/_user/page/news/348.jpg
Amennyiben nincs vízjogi létesítési engedély építésrendészeti bírságot kell kiszabni ( nincs mérlegelési lehetőség) vagy az EREDETI ÁLLAPOTOT helyre kell állítani, jogállamban!
relatív
Azt tudni kell, hogy a katasztrófavédelmi igazgatóság nem hatóság, így határozata (?) csak irányadó , csak a Vízügyi Igazgatóság az.

Nem részletezi a tudósítás - a vita a tulajdonos és a környezet közt Bíróságon dönthető el, melynel alapja a szakhatósági engedély - a tavak létesítési körülményeit, így állásfoglalásra alkalmatlan, mint azt már megszokhattuk a mai magyar médiumoktój, ahol állásfoglalás pártszerűen nyer nyilvánosságot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.