Nyolc éve tart Növényi Norbert bírósági ügye, ami miatt korábban elvették az olimpiai járadékát. Ha az egykori birkózó tisztázni tudja magát, akkor egy összegben megkaphatja az évek alatt elmaradt járadékot, azaz több mint 20 millió forintot – tudta meg a Lokál.

A vádirat szerint Növényi Norbert részt vett egy gyümölcskereskedelemmel foglalkozó cégnek a fiktív számlák kiállításában, ám a sportoló azt állítja, semmi köze sem volt a pénzügyekhez, csupán a cég reklámarca volt, mégis megvonták tőle az olimpiai járadékot. Növényi ugyanis az ügy hetedrendű vádlottja.

Az egykori birkózó nemcsak lelkileg, de anyagilag is padlóra került, most azonban bizakodhat: ha tisztázza magát, több mint 20 millió forinthoz juthat.

Évi nyolcmilliárdos forgalmú cég volt, és húsz éve működött, ahol először mint felügyelőbizottsági tag, majd mint alkalmazott voltam, és a cég reklámozásával, népszerűsítésével voltam megbízva. Én sem tudom, hogy miért tart nyolc éve ez az ügy. Nagyon sok károm származott belőle. Elvették az olimpiai járadékomat, több tisztségről le kellett mondanom, nem hívnak filmes castingokra, elmentek az üzletfeleim, a bankkal is harcolni kellett, és elárverezték a házunkat. Azóta albérletben élünk, de az sem egyszerű, ugyanis nem mindig tudtuk fizetni a költségeket. Az elmúlt két évben öt helyre költöztem a családommal. Volt, hogy a villanyomat kapcsolták ki. Senki meg nem kérdezte, hogy miből etetem a gyerekemet vagy egyáltalán hogy tudunk megélni

– mondta a Lokálnak a 60 éves Növényi.  A sportoló 1980-ban, a moszkvai olimpián lett aranyérmes.

Az olimpia legjobbjai pedig életjáradékra jogosultak. Ennek összege havonta a Központi Statisztikai Hivatal által számított előző évi bruttó átlagkereset, ami azt jelenti, hogy Növényi az elmúlt években több mint 20 millió forinttól esett el. De az egykori sportoló bizakodhat: ha tisztázni tudja magát, akkor egy összegben megkapja az elmaradt összeget.

Ha az olimpiai járadékra jogosult igazolja, hogy a vele szemben lefolytatott büntetőeljárásban a nyomozást megszüntették, vagy a büntetőeljárást jogerősen befejezték, és nem vált érdemtelenné, akkor visszamenőleg a jegybanki alapkamattal növelve, egy összegben folyósítják részére az elmaradt járadékot

– tudta meg a Lokál az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkárságától.

Forrás: Lokál, Blikk

Címlapi kép: Facebook/Növényi Norbert oldala

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Isten hozott az átlagemberek között..Egyszer fenn,,egyszer lent.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.