A hamis papírokkal egyesek a magyar átlagnyugdíjnál is nagyobb összeget vesznek fel. Nyomozás indult a szabolcsi Kispalád településre papíron bejelentett ukrán-magyar kettős állampolgárok ügyében - értesült a HírTV. A Célpont című műsor december elején számolt be arról, hogy sok eldugott szabolcsi településre tömegével jelentkeznek be az ukrán-magyar kettős állampolgárok. Volt olyan ingatlan, ahová száznál is több embert jelentettek be. A csak papíron betelepülők egy 1962-es szovjet-magyar egyezmény alapján nyugdíjat is kapnak a magyar államtól. Legtöbben hamis papírokkal a magyar átlagnyugdíj feletti összeget veszik fel. A fehérgyarmati rendőrkapitányságra két feljelentés is érkezett - árulta el a csatornának az egyik feljelentő, Tényi István, aki szerint ezekben egyesítve nyomoznak közokirat-hamisítás gyanújával.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Ó, csak addig lesz nyomozgatás, míg ki nem derül, hogy hordatag is van a bűnszervezetben!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Nyomoznak? Ez vicc. És mit érnek el vele egy diktatúrában? Semmit. Látszat demokráciába csomagolt diktatúra van ma Magyarországon.
relatív
Utólag (?!), hogyan kaphatott egyáltalán nyugdíjat az, aki nem itt dolgozott, az ' egyezmény ' egy olyan magyar-szovjet kölcsönösségről szól, amely alapján - kölcsönösen - az ' áttelepülők ' a jogos érdemek alapján kapnak nyugdíjat.

A magyarországi nyugdíjasokat alapos ellenőrzés után - csak a hiteles papírok megléte alapján, és mértékben - helyezik nyugdíjba, majd a nyugdíjkor elérésekor csak előzetes, majd csak utána kap végleges nyugdíjat !

Az előforduló csalások esetének lehetősége nyilvánvalóan a teljes hozzá nem értésre utalhat, melyet az állampolgári bejelentések (!) után IS csak felületesen ellenőriznek külföldi személyek esetében, a nyilvánvaló szavazat reményében !
quadrocopter
Ó, csak addig lesz nyomozgatás, míg ki nem derül, hogy hordatag is van a bűnszervezetben!
nevemnick
Ha a szovjetekkel kötöttük meg a szerződést, és nem változtattunk rajta, akkor mi jogon veszik fel egy szuverén ország polgárai a pénzünket? Mert ha jól értelmeztem, a kettős állampolgároknak nem jár?
na ugye...
quadrocopter
@nevemnick: Ráadásul a Szovjetunió sem létezik már és Ukrajna önálló állam, de nem vele kötötték anno a szerződést!
percsi
40 év folyamatosan ledolgozott munka után (36 alkalmazotti, 4 év kényszervállalkozó) nem sokkal több a nyugdíjam, mint a csökkentett rezsim egy hónapra. Két éve vagyok nyugdíjas, most is dolgozom, és dolgoznom kell míg élek, hogy a napi két zsemlém is meglegyen. Én már nem akarok dolgozni! Valaki jelentsen már be engem is Kispalád-ra, ha kell nevet változtatok!
Sámannus
Ahogyan Polt Petyus rászáll a házszámra nem száll rá úgy senki. Mint az Ybrahimot is hogy megtalálta, és rákérdezett vett-e céget. Lett is eredménye azóta a szemünket is ki lehet lopni.
Hát abban biztosak lehetünk, a házszám is hallgatni fog mint a sült hal. Mi fogjuk majd sajnálni, miért nem dolgozik a többi nyugger, hogy ezeket a kibaszott szarháziakat eltarcsák.
Sámannus
Egyébként jobb helyeken ki megy a postással egy nyomozó,és begyűjti a bizonyítékokat, és nem szét kiabálja ,hogy vissza vonuljanak, mielőtt lebuknak.
Veleda
Amíg nem teszik rendbe a kettős állampolgárság fogalmát, addig ilyen visszaélések lehetnek. Érdekes, hogy az édesanyám meghalt március 25.én, de az április 12.én a számlájára érkező nyugdíjat visszakövetelték---ellenkező esetben ráterhelik a házunkra stb, stb. Az ukrán nyugdíjasok pedig örök életűek???
kukac50
Úgy veszi meg a Fidesz a szavazatukat! Magyarországon élőknek 28500 forint jut az ukránoknak 200 -300 ezer is. Ez az Orbán terv! Nem Soros!
Eladott Ország
Ha nem lett volna ilyen hangos a média az ukrán-magyar nyugdíjbiznisztől ez a tróger fidesz banda leszarta volna az ügyet. Lényeg a választás és az örök hatalom, hogy rohadnátok meg!
Eladott Ország
@quadrocopter: december 22, 22:10, Már pedig van fideszes hordatag az ügyben, sőt szándékosa hagyták a csalásokat.
Veleda
@durbincs: 18.05 Ha jól értelmezem az írásodat, akkor egyetértek veled. Az ütött szöget a fejembe, ha valaki nyugdíjas Ukrajnában elhalálozik, akkor a magyar Nyugdíjfolyósítóba bejelentik a halálát, vagy egy családtagja továbbra is átjár a hamis címre és fölveszi továbbra is? Ideje lenne már tisztába tenni ezt a dolgot. Engem 10 nap elmúltával megtaláltak, és szószerint megfenyegettek. Az ukrán csalót is ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.