A hamis papírokkal egyesek a magyar átlagnyugdíjnál is nagyobb összeget vesznek fel. Nyomozás indult a szabolcsi Kispalád településre papíron bejelentett ukrán-magyar kettős állampolgárok ügyében - értesült a HírTV. A Célpont című műsor december elején számolt be arról, hogy sok eldugott szabolcsi településre tömegével jelentkeznek be az ukrán-magyar kettős állampolgárok. Volt olyan ingatlan, ahová száznál is több embert jelentettek be. A csak papíron betelepülők egy 1962-es szovjet-magyar egyezmény alapján nyugdíjat is kapnak a magyar államtól. Legtöbben hamis papírokkal a magyar átlagnyugdíj feletti összeget veszik fel. A fehérgyarmati rendőrkapitányságra két feljelentés is érkezett - árulta el a csatornának az egyik feljelentő, Tényi István, aki szerint ezekben egyesítve nyomoznak közokirat-hamisítás gyanújával.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Ó, csak addig lesz nyomozgatás, míg ki nem derül, hogy hordatag is van a bűnszervezetben!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Egyébként jobb helyeken ki megy a postással egy nyomozó,és begyűjti a bizonyítékokat, és nem szét kiabálja ,hogy vissza vonuljanak, mielőtt lebuknak.
Veleda
Amíg nem teszik rendbe a kettős állampolgárság fogalmát, addig ilyen visszaélések lehetnek. Érdekes, hogy az édesanyám meghalt március 25.én, de az április 12.én a számlájára érkező nyugdíjat visszakövetelték---ellenkező esetben ráterhelik a házunkra stb, stb. Az ukrán nyugdíjasok pedig örök életűek???
kukac50
Úgy veszi meg a Fidesz a szavazatukat! Magyarországon élőknek 28500 forint jut az ukránoknak 200 -300 ezer is. Ez az Orbán terv! Nem Soros!
Eladott Ország
Ha nem lett volna ilyen hangos a média az ukrán-magyar nyugdíjbiznisztől ez a tróger fidesz banda leszarta volna az ügyet. Lényeg a választás és az örök hatalom, hogy rohadnátok meg!
Eladott Ország
@quadrocopter: december 22, 22:10, Már pedig van fideszes hordatag az ügyben, sőt szándékosa hagyták a csalásokat.
Veleda
@durbincs: 18.05 Ha jól értelmezem az írásodat, akkor egyetértek veled. Az ütött szöget a fejembe, ha valaki nyugdíjas Ukrajnában elhalálozik, akkor a magyar Nyugdíjfolyósítóba bejelentik a halálát, vagy egy családtagja továbbra is átjár a hamis címre és fölveszi továbbra is? Ideje lenne már tisztába tenni ezt a dolgot. Engem 10 nap elmúltával megtaláltak, és szószerint megfenyegettek. Az ukrán csalót is ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.