Az LMP arra kéri Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy fejezze be a TikTokon folytatott kommunikációs tevékenységét, mert veszélyes lehet – mondta Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese szombati budapesti, online is közvetített sajtótájékoztatóján.

A politikus úgy fogalmazott: az alkalmazás használata adatvédelmi és kiberbiztonsági kockázatot rejt, ezért nem mindegy, hogy telepítve van-e minisztériumi vagy kormányzati eszközökre.

Az LMP szerint megnyugtató lenne, ha a kormányfő a hivatali eszközein nem használná a TikTokot

- mondta Kanász-Nagy Máté. Hozzátette:

az alkalmazás tulajdonosi szerkezete "ezer szállal kötődik" a kínai államhoz, a kínai kommunista párthoz.

Veszélyes dologra figyelmezteti Orbánt az LMP: Ez "ezer szállal kötődik a kínai kommunista párthoz"

Hangsúlyozta, hogy a TikTok hozzáfér többek között a naptárbejegyzésekhez, a névjegyzékhez és a GPS adatokhoz is, vagyis a használatával érzékeny személyes és kormányzati adatok kerülhetnek illetéktelenekhez.

A frakcióvezető-helyettes közölte, hogy az LMP benyújtott egy törvényjavaslatot, amely az állami és önkormányzati szférában tiltaná a TikTok használatát a munkavégzés során használt hivatali eszközökön. Megjegyezte, az utóbbi időszakban számos ország döntött hasonlóképpen.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Orbán nagy játékosnak hiszi-képzeli magát. Ez a téveszme lehetne csak az ő problémája, de a szerepjátékába bevonta az egész országot. Mint Hitler. Mindössze egy különbség van köztük, de az sem Orbán javára: Hitler nem papírból nyökögte el a beszédeit.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Orbán nagy játékosnak hiszi-képzeli magát. Ez a téveszme lehetne csak az ő problémája, de a szerepjátékába bevonta az egész országot. Mint Hitler. Mindössze egy különbség van köztük, de az sem Orbán javára: Hitler nem papírból nyökögte el a beszédeit.
infinity
Szerintem Charlie Chaplin mondta el Hiller legjobb beszédét: www.youtube.com/watch?v=_YU0TK0wotQ
infinity
Je, egy szót lefelejtettem "képzelt" (mennyit számít egy szó!)
Havanagi
KNM azt gondolja,hogy a pohos ezzel nincs tisztában?Szerintem erről tájékoztatták az informatikusai,de ő ezzel szembe megy.Tehát tudatosan használja a Tik-tokot.MIÉRT? Ez itt a kérdés.Meg lehet rá az oka.
Havanagi
@Havanagi: Nos, végül is egy ingyenes adatbázis kémkedésre.Ez már végkiárúsítás??
Eladott Ország
Sajnos az orbáni kommunikáció a kínai rendszert promózza... jön a pici óccó kínai demagógia magyarul.Sajnos az orbáni kommunikáció a kínai rendszert promózza... jön a pici óccó kínai demagógia -magyarul. Tiki - Tok. Majd lesz orosz verzió is, Tak-Tak néven...
uploads.disquscdn.com/images/343add2b97ac50968a6c376f3922ddf71768d9497f7229f0b332284f240d8598.jpg?w=800&h=884
fidesz mi már választottunk ...
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/139247265_1662951330564868_464252105009195125_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=A_bZmL-i9WkAX-BzZlB&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfD6pNU7eB-LDQwpXdmF_Eb-FdZZucf3d3jw4YXpZRFjJA&oe=64F5D3AE
Aronka
El-Kanászosodott matyika okoskának akart tünni de kiderült, hogy rém ostoba.
Aronka
@Eladott Ország: hülye vagy... a te klaviatúrád is kinai te nagyokos... Csu-en-láj lehallgat... na és?
Aronka
@Havanagi: Mivel mi egy szabad,demokratikus jogállam vagyunk mindenki azt használ amit akar. Az FB-t és Twitter a CIA hallgatja le...na és?
Havanagi
@Aronka:Ha te azt hiszed,hogy szabad(mitől) és demokratikus(mitől) méghogy jogállam! ország vagyunk,ez nagyon bizarr.Az FBI ,CIA nem ezeken a platformokon osztja meg a titkos/érzékeny adatokat,abban biztos vagyok.
Ezodabasz
:))))) Ez a kormányfő kizárt hogy tik-tokozik! Ez a fiatalok területe. Van rá nyilván egy TEAM-ja akik osztják az észt a dr miniszterelnök úr nevében! Vittórió nem ér rá ilyesmire! Ő a Tik-Tököket oltja mint ez a shikari, aronka, béla efftárs, őrnagy úr, durbincs meg még sok másik tiktökfejű marha...ja a tehén majdnem lemaradt:)
Eladott Ország
@Aronka: ma, 15:08 ☻ Egyébként sok Nyugat - Európai márkás termékre rá van írva, hogy kínában gyártották. Most majd az akkumulátorokra lesz ráírva, hogy Magyarországon gyártották, az egy másik kérdés, hogy kinai termék, és mi készítettük éhbérért, és a hasznot a kínaiak fogják kilapátolni. Például a DEICHMANN Shopban márkás cipőket Bangladesben készítik, értelemszerűen szarér-hugyér, német technológiával.
jáger laszló
Csak 1 segítő jótanács a rászorulóknak!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
A "lempes" efftársak, tán, már "be is vannak kötve"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.